Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ευκαιριακή σχέση μπορεί να γίνει σοβαρή;


Εδώ και 3 χρόνια διαμένω στο εξωτερικό και η δουλειά μου μου επιτρέπει να επισκέπτομαι την Ελλάδα για 2 μήνες το καλοκαίρι. Τον Μάιο  γνωρίστηκα με κάποιον (όχι  Έλληνα) μέσω διαδικτύου και για ένα μήνα βγαίναμε χωρίς να έχει οριστεί ότι έχουμε σχέση. Απλά περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί. Του είχα πει ότι θα φύγω στην Ελλάδα για 2,5 μήνες περίπου και απλά είπαμε να περάσουμε καλά μέχρι να φύγω . Γενικά, ήταν πολύ θερμός , ενθουσιώδης και τρυφερός. Δεν μπορώ να πω πως ένιωθα ότι ταιριάζω με το συγκεκριμένο άτομο αλλά παρέβλεπα πολλά πράγματα και λόγια που έλεγε επειδή θα έφευγα ούτως ή άλλως. Εξάλλου, ήμουν πολύ καιρό μόνη και απογοητευμένη, οπότε το χρειαζόμουν και να περάσω καλά έστω και για λίγο.

Μια μέρα πριν φύγω, ενώ νόμισα ότι θα την περνούσαμε μαζί ,διαπίστωσα ότι είχε κανονίσει ραντεβού με κάποια άλλη που προφανώς τη γνώρισε μέσω Internet γιατί δεν είχε σβήσει το προφίλ του. Δεν πληγώθηκα και θεώρησα ότι σαφώς δεν είχα κανένα δικαίωμα να με πειράξει. Απλά ένιωσα μια μικρή ενόχληση του τύπου "Φύγε εσύ - έλα εσύ" και σκέφτηκα  ότι αν όντως του άρεσα ,όπως έλεγε θα ήθελε να περάσουμε και την τελευταία μέρα μαζί. Άρα, προφανώς και δεν του άρεσα τόσο.

Είπα να το ξεχάσω, αλλά μετά από ενάμιση μήνα μου έστειλε email για να δει πώς είμαι και τι θα κάνω στις διακοπές . Του απάντησα λακωνικά και γενικώς το παίζω cool. Δεν ξέρω όμως ακριβώς πώς να φερθώ όταν επιστρέψω εκεί. Να του στείλω μήνυμα και να δω τις διαθέσεις του; Από την άλλη εγώ τότε έφευγα και δε με πολυενδιέφερε ενώ ,όταν γυρίσω τα πράγματα για μένα τουλάχιστον θα τεθούν σε νέα βάση. Σε περίπτωση που είναι διαθέσιμος να του πω εξ αρχής ότι ψάχνω για κάτι σταθερό πλέον ή να το αφήσω και όπως πάει; Θα άξιζε τον κόπο να μπω σε αυτήν τη διαδικασία με ένα άτομο που μπορεί και να είναι πολύ χαλαρό (ενδεχομένως ) με τις ερωτικές σχέσεις; Πιστεύετε πως αυτό που διαπίστωσα τότε, όποιες και αν ήταν οι συνθήκες, λειτουργεί ως δείχτης πρόβλεψης για το άτομό του και το πως βλέπει τις ερωτικές σχέσεις ή εμένα;

A.

Αφού εξαρχής η σχέση σου με τον τύπο ήταν χαλαρή και σε βάση «ας περάσουμε καλά μέχρι να φύγω», δεν είχες να περιμένεις κάτι παραπάνω, ούτε να πληγωθείς με οποιονδήποτε τρόπο. Βέβαια, ακόμη και έτσι, αν του άρεσες πολύ έστω και μόνο σεξουαλικά, θα επέλεγε να περάσει την τελευταία μέρα μαζί σου και ας έκανε το  επόμενο ραντεβού του με άλλη την επομένη! Εξάλλου, από την επαφή σας όσο βλεπόσασταν, διαπίστωσες πως δεν ταιριάζατε και τόσο.

Σου έστειλε ένα μήνυμα στις διακοπές. Αυτό δεν σημαίνει και κάτι… Δυο άνθρωποι που έχουν περάσει 2-3 μήνες έστω απλώς σε ευκαιριακή σχέση, δεν κόβουν την καλημέρα και μπορεί να ανταλλάξουν κάποιο μήνυμα.

Εσύ πώς τον βλέπεις; Λες πως θέλεις πλέον κάτι πιο σταθερό, αλλά θα το ήθελες αυτό με τον συγκεκριμένο; Δηλαδή η δική σου διάθεση έχει αλλάξει γενικότερα ή προς αυτόν; Σε τέτοια περίπτωση, γιατί να περιμένουμε ανάλογη αλλαγή και από μέρους του;

Επιστρέφοντας λοιπόν στο εξωτερικό, θα γυρίσεις με τη λογική πως ο φίλος σου εξακολουθεί να θέλει κάτι ευκαιριακό, όπως το είχατε καθορίσει αρχικά. Αν εσύ θέλεις κάτι άλλο, δεν επικοινωνείς. Αν εκείνος σε ψάξει και επιδιώξει να βρεθείτε, μπορείς να βγεις για έναν καφέ και να του πεις πως η διάθεσή σου για σχέση έχει αλλάξει και δεν θέλεις πλέον κάτι ευκαιριακό. Και αφού ξέρεις πως εκείνος αυτό θέλει, καλύτερα να μην ξαναβρεθείτε. Οι πιθανές αντιδράσεις του είναι:

·         Αποδέχεται πως εκείνος εμμένει στους αρχικούς του στόχους και δεν ξαναβλέπεστε ερωτικά. Ωστόσο, αν μένετε στο ίδιο μέρος και τυχαίνει να συναντιέστε, δεν κόβετε την καλημέρα γατί κανένας δεν εξαπάτησε τον άλλον.

·         Λέει πως έχει αλλάξει και πως θέλει κι εκείνος κάτι πιο σταθερό μαζί σου. Αλλά δεν ξέρουμε αν το εννοεί. Μπορεί απλώς να θέλει να συνεχίσετε όπως ήσασταν και να βρήκε αυτή την πρόφαση. Έγκειται σε σένα να καταλάβεις τι εννοεί και μπορείς να δώσεις ένα δοκιμαστικό διάστημα σχέσης για να το διαπιστώσεις. Πάντως το να έχει πραγματικά αλλάξει διαθέσεις (ταυτόχρονα με τη δική σου αλλαγή) το θεωρώ απίθανο.

3 σχόλια:

  1. Πας γυρεύοντας....οταν ξεκινάς μια συμφωνία να μη την αλλάζεις μετα. Αφου είστε friends with benefits, γιατι τα μπλέκεις? Ένα καλό κρεβάτι και έξω απ την πόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω πως θα εξελίσσονταν τα πράαγματα, αν δεν έφευγα.Η συμφωνία ορίστηκε βάσει συνθηκών. Γενικότερα θέλω κάτι σταθερό, αλλά εφόσον αυτό προέκυψε τότε και επειδή ένιωθα αρκετά μόνη, είπα να το ζήσω έστω και έτσι. Αν δεν έφευγα πιθανότατα να το έβλεπα και λίγο αλλιώς μέχρι να διαπιστώσω πως θα εξελιχθεί. Επιπλέον,θα προσπαθούσα να διατηρήσω κάποια αραιή επαφή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά επειδή δε μου άρεσε αυτό που διαπίστωσα λίγο πριν φύγω, προτίμησα να μην το επιδιώξω. Απλώς σκέφτηκα μήπως και εκείνος , επειδή εγώ θα έφευγα, δικαιολογημένα προτίμησε να ακολουθήσει άλλη τακτική. Με λίγα λόγια δεν ξέρω αν επηρέασαν οι συνθήκες ή αν τα πράγματα θα ήταν το ίδιο ακόμα και αν δεν έφευγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν ήταν κάτι με σοβαρές προδιαγραφές και από τις 2 πλευρές, δεν θα σας σταματούσαν οι θερινοί μήνες. Πιθανώς θα επέλεγες να μη λείψεις τόσο, θα διατηρούσατε επικοινωνία και ίσως θα κανονίζατε και διακοπές μαζί κάποιες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.