Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν έχω κάνει ακόμη σχέση

Είμαι 19 ετών.Τον τελευταίο χρόνο με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα "σχέσεις",σε σημείο να στενοχωριέμαι αρκετές φορές. Αν και εμφανίσιμος και ευχάριστος άνθρωπος δεν έχω κάνει καμιά σχέση! Όσες φορές προσπάθησα να κάνω σχέση δεν πέτυχα κάτι παρά μόνο "φιλίες". Μερικοί φίλοι μου πιστεύουν πως οφείλεται στο ότι είμαι εκδηλωτικός άνθρωπος και δίνω την εντύπωση του ιδανικού φίλου! Θα ήθελα τη δική σας γνώμη και συμβουλή αν είναι δυνατόν.

Κ

Είσαι πολύ νέος ακόμη. Πολλά παιδιά στην ηλικία σου δεν έχουν κάνει ακόμη σχέση, όσο κι αν κάποια από αυτά το αποκρύπτουν.

Όταν θέλουμε πολύ κάτι αλλά αυτό δεν συμβαίνει, είναι πιθανό ένα κομμάτι μέσα μας να μη θέλει υποσυνείδητα αυτό το κάτι. Μήπως κατά βάθος φοβάσαι τις σχέσεις;

Πώς είναι η ζωή σου; Έχεις ευκαιρίες να συναντάς κοπέλες; Σπουδάζεις; Έχεις αρκετές παρέες; Βγαίνεις αρκετά; Πηγαίνεις σε μέρη που είναι πιθανό να γνωρίσεις κοπέλες; Έχεις φίλες;

Μην υποτιμάς τις φιλίες σου με κοπέλες. Μέσα από αυτές γνωρίζεις πώς σκέφτεται και λειτουργεί το άλλο φύλο και επιπλέον έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κι άλλες κοπέλες που υπάρχει πιθανότητα να γίνει σχέση.

Ό,τι κι αν σου λένε οι φίλοι σου, αποδέξου πως αυτός είσαι, έτσι φέρεσαι, κι όποια προσελκύσεις θα την προσελκύσεις γι αυτό που είσαι. Δεν έχει καμία έννοια να προσπαθήσεις να παίξεις κάποιο ρόλο. Είσαι εκδηλωτικός και φιλικός κι έτσι θα μείνεις!

Η συμβουλή μου είναι να πάψεις να σκέφτεσαι το πώς και το γιατί, να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου. Διερεύνησε για πιθανές ανασφάλειές σου που σε κρατούν πίσω και αποφάσισε να τις ξεπεράσεις. Κάνε παρέες με αγόρια και κορίτσια, βγες, αποφάσισε να συμμετέχεις σε χώρους όπου ασκούνται δημιουργικά ενδιαφέροντα (γυμναστήριο, κάποιος σύλλογος,  χώροι τέχνης κτλ) και να είσαι σίγουρος πως πολύ γρήγορα θα ξεκινήσεις την ερωτική σου ζωή.

Πρόσεξε όμως γιατί, όπως τα περισσότερα συνομήλικά σου παιδιά, είσαι άπειρος και έχεις μεγάλη επιθυμία να κάνεις σχέση. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να σε κάνει να αφοσιωθείς πολύ από την αρχή και να επενδύσεις και ίσως πληγωθείς. Ό,τι ξεκινήσεις δες το σαν εμπειρία και αν αξίζει τον κόπο θα επενδύσεις σταδιακά.

2 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟ 'ΧΑΡΙΣΜΑ'?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.