Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Είμαι ντροπαλή!

Είμαι φοιτήτρια και μου αρέσει ενα αγόρι απο τη σχολή εδώ και ένα χρόνο περίπου.Όταν τον βλέπω τα χάνω, με αποτέλεσμα να μην τον χαιρετάω καν.Δεν ξέρω τι παθαίνω.Είμαι υπερβολικά ντροπαλή!Κανονικά θα έπρεπε να τον διεκδικήσω αλλά δεν βοηθάει κι αυτός καθόλου με τη συμπεριφορά του.
Πριν λίγο καιρό έμαθα οτι αυτός και ένας φίλος του ρώτησαν τη φίλη μου αν έχω σχέση.Αυτή η φίλη μου δεν μου είχε πει τίποτα γιατι δεν ήξερε αν σημαίνουν κάτι όλα αυτά και δεν ήθελε να με πληγώσει.
Όλο τον καιρό αυτή η φίλη μου, μου έλεγε οτι αυτός δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα γιατί φοβάται να μην φάει χυλόπιτα και για να κάνει κάτι πρέπει να είναι σίγουρος οτι η άλλη τον θέλει.Ενα βράδυ,όμως, μου είπε κάτι τελείως άκυρο, οτι αυτός θέλει όταν χωρίσει με την εκάστοτε κοπέλα,να μην προχωρήσει εκείνη η κοπέλα σε άλλη σχέση.

..............................................
   Δεν ξέρω τι να πιστέψω.Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ! Του αρέσω άραγε;Άν του άρεσα δεν θα με είχε πλησιάσει;Η φίλη μου, μου λεει την αλήθεια; Πώς θα μπορούσα να τον πλησιάσω;Όλα αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν πάρα πολύ!

Κ

Το θεωρώ πολύ παιδικό να επικοινωνείς με το αγόρι που σου αρέσει με... μεσάζοντα τη φίλη. Δεν είσαι πια στο γυμνάσιο! Στο μήνυμά σου αναφέρεις και την ανάμιξη άλλων φίλων στο επίπεδο μου είπες-σου είπε-άκουσα (δεν δημοσιεύω λεπτομέρειες γιατί δεν δίνουν καμιά παραπάνω πληροφορία).
Απελευθερώσου από όλο αυτό! Κάθε φορά που παρεμβάλλεται κάποιος ανάμεσα σε δυο άτομα, η οποιαδήποτε πληροφορία παραμορφώνεται και παίζεται το "σπασμένο τηλέφωνο".
Δεν γνωρίζεις τις προθέσεις της φίλης, ούτε αν έχει κάποιον ανταγωνισμό απέναντί σου ούτε αν η ίδια ενδιαφέρεται ίσως για το παιδί αυτό. Ο κάθε φίλος έχει τα δικά του προβλήματα, απόψεις και σχέση μαζί σου, οπότε βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Άφησε λοιπόν τον καθένα να έχει την άποψή του και μην παίζεις τον...ντετέκτιβ στο αγόρι που σου αρέσει.
Για να μην έχει πάρει πρωτοβουλία ως τώρα, ή δεν του αρέσεις ή είναι κι αυτός ντροπαλός. Στην πρώτη περίπτωση, δε θα σκάσεις! δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.... Στη δεύτερη περίπτωση, θα χρειαστεί κάποιος από τους δυο σας να ξεπεράσει τη ντροπαλότητά του και να κάνει το πρώτο βήμα. Γιατί όχι εσύ; Πλησίασέ τον, φρόντισε να πιάσετε κουβέντα, αρχίστε να μιλάτε φιλικά. Κάποια στιγμή θα προτείνει ο ένας στον άλλον να πιείτε κι έναν καφέ και τότε θα δεις αν δείξει ενδιαφέρον. Αν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, λογικό είναι να κάνει εκείνος το δεύτερο.
Ανεξάρτητα όμως από το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο αγόρι, εσύ πρέπει να διορθώσεις τη ντροπαλότητά σου και να μάθεις να είσαι πιο άνετη κοινωνικά. Αυτά είναι θέματα αυτοπεποίθησης. Μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο ή ένταξη σε μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης νέων θα σε βοηθήσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.