Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάμεσα σε δυο γυναίκες


Με την Ε. είμαστε 8 χρόνια και γενικά τα πηγαίναμε πολύ καλά και μένουμε και μαζί. Τον τελευταίο χρόνο γνώρισα την Ν. και εξελίχθηκε σε κάτι παράφορο σε όλους τους τομείς. Η Ε. το έμαθε και είμαστε τσακωμένοι, έχω φύγει από το σπίτι. Το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι στη μέση και δεν μπορώ να διαλέξω. Η Ν. μένει σε άλλη πόλη και έχει σχέση. Πιστεύω ότι θέλει εμένα αλλά ζορίζεται να πάρει απόφαση να αλλάξει πόλη και να τα αφήσει όλα για μένα. Φοβάμαι ότι θα τα χάσω όλα. Μπορώ να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη της Ε. ?Τι πρέπει να κάνω?

Μ.

Μια μακροχρόνια σχέση συμβίωσης, είναι πιθανό κάποια στιγμή να περάσει μια κρίση. Το αν και πώς θα ξεπεράσει αυτή την κρίση, κρίνει τελικά την αξία της.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις. Μόνο εσύ θα αποφασίσεις, με κριτήριο πρώτα το συναίσθημα και μετά τη λογική,  και εσύ θα φέρεις και τις συνέπειες της επιλογής σου αυτής.

Από τη μια είναι η Ε, που τα πηγαίνατε πολύ καλά. Πόσο όμως καλό ήταν το «καλά» ώστε να αφήσει χώρο για μια θυελλώδη σχέση από μέρους σου με τη Ν; Η Ε είναι γνώριμη και σταθερή. Τι νιώθεις όμως γι αυτήν; Ρωτάς αν θα ξαναμπορέσεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της, άρα αυτό προτιμάς; Και αν εσύ το προτιμάς, θα σου χρειαστεί να αγωνιστείς για να το κερδίσεις. Αν εσύ από πλευράς σου το αποφασίσεις, συζήτησε μαζί της αν μπορείτε να τα ξαναβρείτε, αλλά ακόμη κι αν δεχτεί το αποτέλεσμα θα είναι αβέβαιο. Θα φέρεις λοιπόν τις συνέπειες της επιλογής που έκανες να αφεθείς στον παράφορο έρωτα με τη Ν.

Από την άλλη η Ν είναι ο έρωτας αλλά ζει μακριά και είναι δεσμευμένη. Προτίθεται να αλλάξει τη ζωή της για χάρη σου; Θα χρειαστεί να υπερπηδήσετε πολλά εμπόδια για να είστε μαζί. Αν το καταφέρετε, τότε θα αρχίσει η πραγματική σχέση μεταξύ σας, η οποία ενέχει έναν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας, όπως όλες οι καινούργιες σχέσεις.

Μην πάρεις βιαστική απόφαση. Μείνε λίγο μόνος να σκεφτείς και στο μεταξύ συζήτησε και με τις δυο κοπέλες για τα συναισθήματα που έχουν απέναντί σου και το τι μπορούν να «θυσιάσουν» για σένα. Μερικές κατά πρόσωπο συνεδρίες με ψυχολόγο θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.