Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Καλό παιδί» χωρίς σχέση


Ειμαι φοιτητης,26 χρονων και θα ηθελα να μου δωσετε μια συμβουλη σχετικα με τον τροπο που θα πρεπει να προσεγγιζω τις γυναικες.

Σε ολη την φοιτητικη ζωη μου δεν ειχα ουτε μια σχεση. Αρκέστηκα μονο στο να προκαλω γελιο λεγοντας αστεια συνεχως στις γυναικες που συναντω ως νεες γνωριμιες αλλα και στους δεσμους των φiλων μου, χωρις να θελω να προχωρησω παρακατω και φυσικα με την απορριψη απο τις γυναικες συνεχως μπροστα μου. Θα περιμενω απαντηση σας.

Α.

Οι άλλοι προσλαμβάνουν αυτό που εκπέμπουμε και μας αντιμετωπίζουν ανάλογα. Προφανώς εκπέμπεις το "καλό παιδί" και για να συμβαίνει αυτό είσαι σίγουρα συμπαθής. Μάλλον όμως υπάρχει και κάτι που μπλοκάρει την εκδήλωση της πλευράς σου που παραπέμπει σε έναν άντρα διαθέσιμο για συναλλαγές με το άλλο φύλο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Να μερικά θέματα προς σκέψη:

•Μήπως υπάρχει κάτι που υποσυνείδητα σε αποτρέπει από τις σχέσεις; Όταν κάτι το θέλουμε πολύ και δε γίνεται, μπορεί υποσυνείδητα να το φοβόμαστε

•Μήπως δεν έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση;

•Μήπως είχες κάποια παρ’ ολίγον σχέση που σε πλήγωσε πολύ και φοβάσαι να ξαναδοκιμάσεις;

•Μήπως μεγάλωσες σε ένα περιβάλλον όπου για κάποιο λόγο έμαθες να φοβάσαι τις σχέσεις;

•Μήπως στην παιδική σου ηλικία ήσουν το "καλό παιδί" τα μάτια των άλλων και αυτό σε εξυπηρετούσε; Στα παιδικά μας χρόνια συχνά παίρνουμε ένα ρόλο που μας βοηθά να τα βγάζουμε πέρα και τον ίδιο ρόλο μπορεί από κεκτημένη ταχύτητα να διατηρήσουμε και ως ενήλικοι.

Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι καλό παιδί και να σε συμπαθούν όλοι. Στις παρέες μη διστάζεις να δείξεις τις αντιρρήσεις σου όταν τις έχεις και μη θεωρείς πως πρέπει να λες πάντα ναι και να εξυπηρετείς τους άλλους. Όσοι σε συμπαθούν  πραγματικά θα σε συμπαθούν και με τα όχι σου. Αν αλλάξεις στάση μέσα στις παρέες σου γενικά, θα έχεις κάνει ένα βήμα και με τις κοπέλες.

Αν πάλι αντιλαμβάνεσαι πως έχεις θέμα αυτοπεποίθησης (όπως δείχνει και ο φόβος σου για απόρριψη) θα σου ήταν πολύ χρήσιμες κάποιες επισκέψεις σε ψυχολόγο για προσωπική ανάπτυξη.

3 σχόλια:

  1. Για να λες "απορριψη από τις γυναίκες διαρκώς μπροστά σου" σημαίνει ότι θέλεις να κάνεις σχέση και έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μήπως είσαι ντροπαλός; Μήπως δε δίνεις το μηνυμα που θέλεις και απλά υποθέτεις ότι δεν ενδιαφέρονται από ανασφάλεια;
    Προσωπικά δεν πιστεύω πως όταν θέλουμε κάτι και δε γίνεται είναι γιατί υποσυνείδητα δεν το θέλουμε . Δε γίνονται πάντα όλα όσα θέλουμε την ώρα που τα θέλουμε.Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Ο έρωτας και η σχέση δεν έρχεται μόνο και όποτε εμείς το θέλουμε. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω πως η διαρκής απόρριψη μπορεί να σε κουράσει, να σε επηρεάσει ψυχολογικά ,να μεγεθυνεί την ανασφάλεια και να μειώσει την ερωτική σου αυτοεικόνα και αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα αυτό ,στην επόμενη απόπειρα προσέγγισης, να το εκπέμψεις άθελά σου στο άλλο φύλο. Έτσι , δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος!
    Προφανώς θα έχουν υπάρξει κοπέλες που δε θα αρέσαν και σε εσένα ή δε θα τις πρόσεξες καν.
    Παρόλαυτά, επειδή έχω φίλους και γνωστούς που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις (ευχάριστοι, συμπαθείς και προκαλούν γέλιο) έχω παρατηρήσει ότι αρκετοι είναι μόνοι και όχι απαραίτητα από επιλογη.
    Αυτό που καταλάβα είναι ότι το να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει και να περνά ευχάριστα είναι το 50% της επιτυχίας ενός άνδρα και σε πληροφορώ ότι δεν το έχουν όλοι! Το θέμα είναι τι εκπέμπεις πέρα από αυτό. Πολλές φορές τα παιδιά που προκαλούν γέλιο και διαθέτουν κυρίως αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας εκπέμπουν συγχρόνως κάτι παιδικό ή εφηβικό που απέχει κάπως από την αρρενωπή και ερωτική έκφραση που θέλει να δει μια γυναίκα. Υπάρχουν και γυναίκες που αυτό τις ελκύει . Άλλες πάλι μπορεί να βρουν κάποιον ωραίο με σεξ απίλ που του λείπει όμως το χιούμορ και να τον βαρεθούν. Το θέμα λοιπόν είναι πως επικοινωνείς στις γυναίκες αυτό σου το χαρακτηριστικό ώστε να μη σε βλέπουν μόνο ως φίλο που περνούν καλά. Μήπως πρέπει να αλλάξεις κάτι στον τρόπο προσέγγισης;
    Για να σου δώσω ένα παράδειγμα , έχω έναν γνωστό που τον συμπαθώ πολύ και χαίρομαι όταν τον βλέπω γιατί γελάω και περνώ ευχάριστα. Ποτέ δεν τον έχω δει με κοπέλα. Ενώ είναι 29 χρονών προσεγγίζει 16-18χρονα γιατί θεωρεί πως εκεί θα έχει μεγαλύτερη πέραση. Γενικά, αν και ευχάριστος φαίνεται πολύ παιδί-καλό μεν-αλλα παιδί. Κάποιες φορές πηγε να προσεγγίσει και εμένα με πολύ χαβαλετζίδικο τρόπο (προφανώς από φόβο απόρριψης) . Οσες φορές έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον ο τρόπος του ήταν κάπως παιδικός και ανασφαλής , πιθανότατα γιατί ένιωθε πιο άνετα έτσι. Εμένα δε με ελκύει ως αγόρι έτσι και αλλιώς , παρόλαυτα παρατήρησα ότι και ο τρόπος που προσεγγίζει δεν είναι και ο καλύτερος.
    Γενικά μη στηρίζεσαι μόνο σε ένα χαρακτηριστικό σου είτε αυτό είναι το γέλιο είτε το να είσαι καλός και να πηγαίνεις με τα νερά του άλλου,γιατί στον ερωτικό τομέα όλα παίζουν ρόλο και ο άλλος κοιτά αυτό που εκπέμπεις συνολικά (εμφάνιση, χιούμορ, αποφασιστικότητα,κατανόηση, θετική διάθεση, αυτοπεποίθηση)
    Από εκεί και πέρα πολλά είναι κατα βάση θέμα χημείας! Σε κάποιες θα αρέσεις και σε κάποιες άλλες όχι,ό τι και να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ενδιαφερον το σχολιο της ανωνυμης (14/10)... Δε μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο οτι τα "καλα παιδια" εκπεμπουν κατι παιδικο...! Εγω θα ελεγα οτι ισως εκπεμπουν κατι αφελες ή σιγουρο... Αλλα τα παντα ειναι ανοικτα σε διαφορες ερμηνιες!

    Θα συμφωνησω με τα περισσοτερα, αν και αμφιβαλλω οτι υπαρχουν γυναικες εκει εξω που ελκυονται απο τα..."καλα παιδια"! Απαξ και κολλησει η ταμπελα του "καλου παιδιου", χαθηκε το παιχνιδι...! Οι περισσοτερες ελκυονται με το ακριβως αντιθετο, τα "κακα παιδια"...

    Οι μεν ειναι σιγουρακια, δεδομενοι και προβλεψιμοι! Οι δεν (sic) ειναι ιντριγκαδοροι, αστατοι και απροβλεπτοι! Δεν ειμαι σιγουρος αν οι μεν εκπεμπουν κατι παιδικο και οι δεν (sic) κατι αρρενωπο... Ισως να ισχυει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα "κακα παιδια", περα απ' ολα τα υπολοιπα, ενεργοποιουν (και) το... μητρικο ενστικτο στις γυναικες. (Θα με ενδιεφερε η γνωμη της ψυχολογου επ' αυτου)

    Ειναι δικαιωμα του καθενα να επιλεγει τον συντροφο του, ωστοσο, δε μπορω παρα να γελαω χαιρεκακα οταν ακουω απο γυναικες την φραση "...μα καλα, μαλακομαγνητη εχω"; Βεβαια, δε θελω να αφησω να εννοηθει οτι τα "καλα παιδια" ειναι πανακεια δια πασα νοσο...!

    Τελος, οσο αφορα το σχολιο του φιλου Α., θα συμφωνησω απολυτα με τη τελευταια προταση της ανωνυμης. Φιλε, να εισαι ο εαυτος σου και αργα η γρηγορα θα βρεθει καποια που να της αρεσεις - ανεξαρτητα αν λες ωραια αστεια ή οχι! Αρκει, βεβαια, να δειξεις κι εσυ τις προθεσεις σου ξεκαθαρα κι αντρικια! Για οσες σε θεωρουν "καλο παιδι" και βλεπουν μονο το "παιδι", ας εχουν καλη τυχη...

    Πολυ φιλικα!
    giorgos193

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ιδια φαση ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.