Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γιατί μένεις;



Είμαι 25 χρονών κ έχω μια σχέση 2 χρόνια. Το αγόρι μου είναι 23 σπουδάζει στην Αθήνα. Εγώ ζω και εργάζομαι στην επαρχιακή πόλη καταγωγής μας.

Είναι πολύ καλό παιδί, δε μου δίνει δικαιώματα, είναι υπερβολικά εργατικός, με υπεραγαπάει αλλά με ζηλεύει αρρωστημένα. Όπου και να πάω θεωρεί πως ασχολούμαι με κάποιον  άλλον,  απολογούμαι κάθε φορά που αργώ να απαντήσω σε μήνυμα  ή σε τηλεφώνημά του. Όταν πάω μια βόλτα μουτρώνει και πιστεύει πως γκομενίζω και μετά αρχίζει την ανάκριση. Νομίζει πως του λέω ψέματα με αποτέλεσμα να με κουράζει αυτό και να μαλώνουμε συνέχεια. Δε ξέρω τι να κάνω. Όταν χωρίζουμε τρελαίνεται και γυρίζω αλλά συνειδητοποιώ πως δεν αλλάζει. Και επίσης με ενοχλεί που σαν άνθρωπος είναι λίγο αρνητικός, ντροπαλός και ίσως κάπως μίζερος ενώ εγώ αντιθέτως είμαι πιο ανοιχτή πιο φιλική και κοινωνική. Δεν μπορούμε να τα βρούμε σχεδόν σε τίποτα.

Δ.

Βλέπω πως στη σχέση σας υπάρχουν πολλά  προβλήματα και δεν ακούγεσαι ευχαριστημένη. Εκτός από την ασυμβατότητα των προσωπικοτήτων, υπάρχει και το βασικό θέμα της ζήλειας που σου κάνει δύσκολη τη ζωή. Όταν δεν υπάρχουν αντικειμενικές αφορμές, η ζήλεια είναι θέμα προσωπικής ανασφάλειας εκείνου που ζηλεύει.

Υποθέτω πως έχετε κάνει πολλές συζητήσεις αλλά δεν φαίνεται να βγήκε αποτέλεσμα. Θα έλεγα να κάνεις μια τελική σοβαρή συζήτηση  σχετικά με τη ζήλεια και να ξεκαθαρίσεις τους όρους σου. Αν δεν τους δεχτεί, καλό θα ήταν να απομακρυνθείτε για κάποιο διάστημα για να σκεφτείτε ψύχραιμα και να κάνετε μια νέα αρχή με νέους όρους.

Η προσωπικότητά του όμως είναι αυτή που είναι (αρνητικός, ντροπαλός, καχύποπτος) και δεν θα αλλάξει για χάρη σου και για χάρη κανενός. Ίσως αλλάξει στο μέλλον από την εμπειρία της ζωής, αλλά και πάλι δεν θα γίνουν ριζικές αλλαγές. Σκέψου αν θέλεις να είσαι μαζί του και αν όχι, αποφάσισε χωρισμό πριν η σχέση χρονίσει κι άλλο.

Αξίζει επίσης να προβληματιστείς γιατί συμβιβάζεσαι και μένεις σε μια κατάσταση που δεν σε ευχαριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.