Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Παντρεμένοι κι οι δυο…

Ζω σε επαρχία. Είμαι 30 ετών, ο σύζυγός μου 33 και ένα παιδί 2 ετών. Είμαστε 10 χρόνια μαζί. Εργάζομαι σε γραφείο. Στον ίδιο χώρο εργάζεται κάποιος 39 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά. Δύο χρόνια είμαστε μαζί στη δουλειά και μένουμε και στην ίδια γειτονιά.

Νιώθαμε αμοιβαία έλξη και κάποια στιγμή ξεκίνησε έντονο φλερτ. Σημειωτέον ότι εκείνος, σε αντίθεση με εμένα, είχε έλεγχο από το σπίτι και γενικά πολλές υποχρεώσεις. Με παρότρυνε να έχουμε μια περιπέτεια. Οι αναστολές μου ήταν μεγάλες.

Η σύζυγος υποψιαζόταν και έκανε σκηνές. Τότε αυτός άλλαζε, γινόταν απότομος, απόμακρος. Αλλιώς ήταν ένα όνειρο. Γενικά ζούσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Όποτε ήταν καλά και μπορούσε, όλα κυλούσαν όμορφα, διαφορετικά η κατάσταση ήταν άσχημη.

Τελικά κάναμε σεξ 2 φορές και ήταν υπέροχα. Αλλά μετά από την κάθε φορά άλλαζε η συμπεριφορά του και απομακρυνόταν.

Πέρασε από την τελευταία φορά 1 μήνας. Έχει αλλάξει πολύ. Πιστεύω ότι μάλλον ζορίζεται πολύ να μην εκδηλωθεί. Εκτός κ αν του πέρασε με τη δεύτερη φορά…. Υπάρχει και η περίπτωση να έχει πρόβλημα με το σπίτι.

Γενικά με μπερδεύει πολύ. Να έγιναν όλα για να κοιμηθούμε 1-2 φορές μαζί και στα πεταχτά; Η δική του απάντηση "οχι". Έχει αλλάξει πολύ. Δεν έχει απαντήσει σε διευκρινιστικά ερωτηματικά μηνύματά μου 10 μέρες τώρα. Φυσικά γνώριζα εξ αρχής ότι δεν υπάρχει μέλλον γι' αυτή την ιστορία. Αλλά γιατί να φέρεται έτσι χωρίς εξήγηση, χωρίς μια κουβέντα; Τώρα φέρομαι ανάλογα με αυτόν.

Δεν ξέρω πώς εγώ να ενεργήσω. Να τον αφήσω κ όταν και αν του ξαναέρθει; Να κάνω κάποια κίνηση να δω αντίδραση; Ή να το αφήσω;

Πολλές φορές έφτασα στο σημείο να υποτιμηθώ και να χάσω την αξιοπρέπειά μου. Ο σύζυγός μου άψογος απέναντί μου με μικρές μάλλον υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά με έμενα-όχι όμως συγκεκριμένα-αφού πολλές φορές δεν είχα όρεξη να βρεθώ μαζί του, με διάφορες δικαιολογίες.

Μ.

Έκανα μια περίληψη από το μακροσκελές μήνυμά σου (που δείχνει την έκταση που έχει πάρει στη ζωή σου αυτή η ιστορία). Τα  πράγματα είναι απλά:

Ο κύριος έχει βαρεθεί τη σύζυγό του και πολύ ήθελε να ξεφύγει λίγο και να ξανανιώσει ελεύθερα και ερωτικά με μια γυναίκα που του αρέσει. Αυτό δεν σημαίνει πως είχε στόχο να χαλάσει το γάμο του, ούτε να δημιουργήσει προβλήματα στη ζωή του. Όπως τα περισσότερα άτομα που κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις, αυτό που θα επιθυμούσε είναι να έχει εσένα για να περνά καλά πότε-πότε ενώ ταυτόχρονα η οικογένειά του να παραμείνει άθικτη.

Την πολύ απλή αυτή και «βολική» επιθυμία οι περισσότεροι δεν την παραδέχονται ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό, επειδή συγκρούεται με τα στερεότυπά τους και επιπλέον εμπεριέχει κοινωνικούς «κινδύνους». Την επενδύουν με έρωτα, τύψεις, ενοχές και φόβους.

Ο κύριος ελκύεται από σένα ερωτικά, αλλά τίποτα παραπάνω δεν συμβαίνει. Όταν εκτονώνει την ερωτική του επιθυμία, τότε σκέφτεται τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στη ζωή του και απομακρύνεται. Όταν περάσει λίγος χρόνος και η ερωτική επιθυμία ξαναφουντώσει, τα προβλήματα ξεπερνιούνται αλλά μόνο για λίγες ώρες.

Είναι πιθανό κάποια στιγμή να επανέλθει για μια ερωτική συνεύρεση και μετά πάλι να απομακρυνθεί. Είναι επίσης πιθανό να έγιναν πιο έντονες οι υποψίες της συζύγου και να αποφάσισε να διακόψει μαζί σου, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Δεν αποκλείω και το να του πέρασε το πάθος μαζί σου, αφού το ικανοποίησε. Το «όχι» του δεν μου λέει τίποτα. Σε τέτοια περίπτωση περίμενες να σου πει την αλήθεια;

Μη αναλώνεσαι να καταλάβεις τη διφορούμενη συμπεριφορά του. Το θέμα είναι τι θέλεις εσύ από τη σχέση αυτή. Έχεις ελπίδες να χωρίσετε και οι δυο και μετά να είστε μαζί; Ξέχασέ το! Έχεις ελπίδες να έχετε μια κανονική εξωσυζυγική σχέση; Πάλι ξέχασέ το! Δεν φαίνεται διαθέσιμος για κάτι τέτοιο. Το πολύ που μπορείς να περιμένεις είναι να ξεσπά ένα ερωτικό ενδιαφέρον από μέρους του πότε-πότε, να περνάτε μια φορά καλά κι ύστερα… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν αρκείσαι σε κάτι τέτοιο, μην πιέζεις, άφησέ του πρωτοβουλία και κάποια στιγμή μπορεί να επανέλθει. Αν πάλι αποφάσισε να διακόψει τελείως μαζί σου, ό,τι κι αν κάνεις δεν θα τον επαναφέρεις ή θα τον επαναφέρεις για 1-2 φορές. Πάντως η συμβουλή μου είναι να του αφήσεις την πρωτοβουλία (με δεδομένο ότι φαίνεται πως τον θέλεις).

Κι έρχομαι τώρα στο σπουδαιότερο: Για να νιώθεις τέτοια έλξη για έναν άλλον και όχι για τον «άψογο» σύζυγό σου, θα πρέπει να επανεξετάσεις το γάμο σου και να δεις τι λείπει από αυτόν και αν επιδιορθώνεται. Αν θεωρείς το γάμο σου συμβιβασμό, είναι κρίμα γιατί είσαι πολύ νέα. Κάτι πρέπει να κάνεις γι αυτό!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με την Κατερίνα ειδικά στο τελευταίο. Και η ερώτησή μου είναι, τί σημαίνει για σένα άψογος σύζυγος... μήπως έχεις μπερδέψει την έννοια άψογος με την έννοια βολικός;;; Διότι μάλλον βολεύει που δεν σε πιέζει και δεν ρωτάει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.