Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δεν είναι έτοιμος ή δεν είμαι η κατάλληλη;

Θα ηθελα να ζητησω την συμβουλη σας για κατι γενικοτερο και χρησιμοποιώ το δικό μου θέμα σαν αφορμή.

Ειμαι σε σχεση με ενα παιδι εδω και 4 μηνες ο οποιος με "κυνηγούσε" περισσοτερο απο ενα χρονο, αλλα δεν ημουνα ετοιμη για σχεση πριν. Όταν αισθανθηκα ετοιμη  αποφασισαμε να δοκιμασουμε. Καθε φορα που νιωθει οτι δενομαι μαζι του περισσοτερο μου υπενθυμιζει οτι δεν υπαρχει μελλον αναμεσα μας αλλα παρολα αυτα θελει να ειμαστε μαζι και με εχει προτεραιοτητα στη ζωη του.

Με σεβεται και μου φερεται τελεια, αλλα μου ξεκαθαριζει οτι θα αργησει πολυ να σκεφτει για κατι σοβαροτερο στη ζωη του, και μου το λεει για να μην εχω ελπιδες και να μην χασω τα χρονια μου.

Η ερωτηση μου προς ολες τις γυναικες ειναι η εξης: Όταν ενας αντρας λεει οτι δεν ειναι η δεν θα ειναι ετοιμος για κατι σοβαρο, εχει να κανει με τον ιδιο η με την γυναικα?

Εχω δει περιπτωσεις να χωριζουν αντρες σχεσεις 4-5 χρονων επειδη δεν ειναι ετοιμοι για το επομενο βημα, αλλα με την επομενη να παντρευονται πανω στο χρονο σχεσης τους.

Μηπως εχει να κανει με εμας τις γυναικες οταν λενε οτι δεν νιωθουν ετοιμοι?

Και επισης, οταν περνας ομορφα με καποιον, δεν εχεις κανενα παραπονο, και σε σεβεται αλλα σου αποκλειει την πιθανοτητα να παει καπου σοβαρα, τι κανεις? Περιμενεις με την ελπιδα οτι ισως αλλαξει γνωμη, η φευγεις?

Α

Δεν μπορώ να απαντήσω με γενικό κανόνα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι γι αυτό που θέλουν και το τηρούν. Υπάρχουν άλλοι που στην πορεία αλλάζουν και συχνά αφορμή για την αλλαγή αυτή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Άρα θα συμβούλευα τις κοπέλες, αν ο άντρας δηλώσει πως δεν είναι έτοιμος για κάτι σοβαρότερο, να μείνουν στη δήλωση αυτή και να μην ελπίζουν να τον αλλάξουν. Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα απρόσμενο δώρο, αλλά αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα καμιάς πίεσης. Άρα, οι περιπτώσεις είναι:

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος, εσύ δεν βιάζεσαι για αποκατάσταση και περνάς καλά; Μείνε! Γιατί να μην απολαύσεις μια ωραία σχέση όσο κρατήσει;

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος, εσύ περνάς μεν καλά αλλά θέλεις οπωσδήποτε την πιθανότητα αποκατάστασης και μάλιστα άμεσα; Φύγε! Αν μείνεις, μην κατηγορήσεις μετά κανέναν που «έχασες το χρόνο σου». Αν και πάντα απορώ γιατί οι γυναίκες να έχουν «ημερομηνία λήξης»…

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος και μάλιστα δεν περνάς και καλά μαζί του; Φύγε τρέχοντας!

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος, εσύ περνάς καλά και μένεις προσπαθώντας και ελπίζοντας; Κακώς! Δεν θα αλλάξει τις απόψεις του με πίεση και φέρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπορείς βέβαια να διατηρήσεις τις ελπίδες σου, αλλά μη βασιστείς σ’ αυτές, ούτε να ζητήσεις ευθύνες αν δεν πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες σου. Δεν σου υποσχέθηκε τίποτα…

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πως εσύ δεν τον εμπνέεις αρκετά για κάτι σοβαρότερο.  Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Μένεις όσο περνάς καλά. Και οι σχέσεις χωρίς συνέχεια μπορούν να είναι όμορφες για κάποιο διάστημα. Πιθανώς μετά από σένα θα αλλάξει ή θα βρει κάποια που θα τον εμπνεύσει για κάτι σοβαρότερο. Το ότι δε υπήρξε συνέχεια μαζί σου δεν σημαίνει πως εσύ είσαι «ελαττωματική» ή η άλλη είναι «καλύτερη». Δεν εμπνέουμε όλοι όλους για σχέσεις ζωής. Προφανώς ο συγκεκριμένος δεν ήταν ο κατάλληλος για σένα για κάτι τέτοιο, ήταν για κάποια άλλη όπως κι εσύ θα είσαι για κάποιον άλλον. Τα πάντα είναι θέμα timing και matching.

·         Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος αλλά με τον καιρό αλλάζει, χωρίς δική σου πίεση, και δηλώνει έτοιμος. Αυτό δεν αποκλείεται, αλλά είναι σπάνιο. Καλύτερα να αγοράσεις λαχείο!

3 σχόλια:

  1. Είχα ακριβώς την ίδια απορία καθότι μου έτυχαν τέτοιες περιπτώσεις. Άλλες φόρες μπορει να είναι το timing και άλλες το άτομο. Μερικές φορές , όταν σου λέει ότι δεν είναι έτοιμος και με την επόμενη κάνει το βήμα, ...είτε την είχε βρει πιο μπροστά (τη διεκδικούσε ή τη σκεφτόταν ) και τελικά έδεσε το γλυκό...ή προετοίμασες το δρόμο για να νιώσει πιό έτοιμος με την επόμενη . Όλα παίζουν! και στις δυο περιπτώσεις δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πολλά και δε σημαίνει ότι φταις, εκτός και αν παραπίεσες την κατάσταση.
    Εμένα το ερώτημά μου είναι...πώς γίνεται να είναι μια σχέση όμορφη και να μη λήξει με πληγές; Όταν περνάς καλά και σου αρέσει ο άλλος...δένεσαι, ακόμα και αν δεν έχεις στο μυαλό σου την άμεση αποκατάσταση.Πώς γίνεται να τελειώσει και να πεις ότι δε σε νοιάζει; Δεν έχει να κάνει με το γάμο αλλά με το πως ένιωθες με το άτομο αυτό και τι είδους σχέση είχες . Πολλες φορές αυτά μπερδεύονται. Όσο χαλαρος και να είσαι στην αρχή , όπως και να έχει όταν νιώθεις ότι τα συναισθήματα εξελίσσονται πως μπορείς να πεις ότι δε σε νοιάζει ή ότι δεν πληγώνεσαι που χάνεις αυτό το άτομο από τη ζωή σου;
    Πως μπορείς να κάνεις τέτοιες συμφωνίες; Μόνο όταν ξέρεις ότι ο άλλος δε σε ελκύει πολύ ή σκέφτεσαι κάποιον άλλον /η βάζεις τέτοιους όρους. Το πιθανότερο είναι ότι αυτά λειτουργούν και λίγο σα καβατζα....Αλλιώς αν είναι όμορφη σχέση γιατί να λήξει ή να μπουν όροι για το πότε θα λήξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανες κάποια συζήτηση μαζί του περί αποκατάστασης και σου το δήλωσε αυτό ή απλά ήθελε να το ξεκαθαρίσει;
    Δεν αποκλείεται απλα να σου το γυρίζει δεδομένου ότι πιο μπροστά εσύ ήσουν η "δυσκολη"
    Σε κάθε περίπτωση όταν αρχίζουν τα "δεν είμαι έτοιμος" και κυρίως υπό μορφην υπενθύμισης κάθε φορά που δένεστε/δένεσαι....... τότε συγνώμη αλλά το τραβάει ο οργανισμός του το "τρέξιμο"!
    4 μήνες είναι πολύ νωρίς για συζητήσεις αποκατάστασης, αλλά με το να μπαίνουν και όροι....θα κοιτάξεις τον εαυτό σου!
    Κοινώς, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θέλουν την πρόκληση! πρεπει ο άλλος να ξέρει ότι μπορεί και να σε χάσει, και αυτά χωρίς γκρινιες, πιέσεις ή δηλώσεις ότι θέλεις κάτι σοβαρότερο μαζί του.
    Δίνεις κάποια πράγματα και συγχρόνως τον αφήνεις να καταλάβει ότι δεν είσαι δεδομένη και ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να φύγεις γιατί υπάρχουν και αλλού. Προς θεού αυτά δεν τα λες! Τα δείχνεις με τη συμπεριφορά σου! Αν ξέρει και βλέπει ότι τον έχεις πάντα σε προτεραιότητα ... θα πάει στον επόμενο στόχο όταν αυτός βρεθεί! Πρέπει από μόνος του να θέλει το περισσότερο και καλώς ή κακώς αυτό μπορεί να γίνει όταν δεν του τα δίνεις όλα στο πιάτο και δεν του κάνεις συζητήσεις. Και οι συζητήσεις για το τι θέλεις κλπ είναι έμμεση πίεση. Έτοιμοι είναι οι άνδρες όταν δε βάζουν όρους και υπενθυμίσεις λες και είσαι ξυπνητήρι!
    Ετοιμοι είναι όταν ,στο ενδεχόμενο να τους φύγεις ,προσπαθούν από μόνοι τους επειδή το νιώθουν να σε κρατήσουν και αυτό χωρίς τελεσίγραφα!
    Μην πιέσεις με συζητήσεις επί συζητήσεων και κυρίως .... μην τον βάζεις σε προτεραιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστες απαντησεις. Τι συμβαινει ομως οταν ο αλλος σου λεει το ποιημα δεν ειμαι ετοιμος για σχεση, σου φερεται σα να εισαι η σχεση του κ οποτε αφηνεσαι σου λεει να σταματησεις να γεμιζεις τον οριζοντα σου απο αυτον; Τα βαζεις κατω και του κανεις κουβεντα πανω απο 100 φορες, και του λες...ωραια αγορακι μου εγω δεν λειτουργω ετσι, θελω ασφαλεια,φευγω γεια σου! Και αμεσως μετα δεν σε αφηνει να φυγεις κ συνεχιζει σα να μην του τα πες αυτα!!! Και παιζει με το μυαλο σου και σου λεει οτι τα πραγματα τωρα ειναι ετσι.Μετα δεν ξερεις πως θα ειναι!! Αυτο δεν ειναι αρρωστια; Και λες εσυ...να μεινω η να φυγω; και αν φυγω μηπως πεταξα την ευκαιρια για κατι που παντα ονειρευομουνα επειδη δεν εδωσα χρονο; Λοιπον τι κανεις σε μια τετοια περιπτωση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.