Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σχέση σε κρίση

Είμαι 28 χρονών από την Αλβανία κ έχω σχέση με μια κοπέλα 25 χρονών Ελληνίδα. Στην αρχή όλα ήταν ωραία κ περνούσαμε υπέροχα μέχρι που ήρθε η ώρα κ την γνώρισα στους γονείς μου. Οι γονείς μου δεν την θέλουν από ό,τι μου λένε λόγω του ότι δεν έχει ωραίο σώμα. Εμένα όμως δεν με ενοχλεί κ δεν έχω κανένα πρόβλημα κ η ερωτική μας ζωή είναι πολύ ευχάριστη, εξαιρετική θα έλεγα. Όμως από την μέρα εκείνη άρχισαν τα προβλήματα στην σχέση μας.

Εξήγησα στην κοπέλα μου ποιο είναι το πρόβλημα και προσπάθησα να το λύσω με διάφορες συζητήσεις το θέμα με το τους γονείς μου. Επιπλέον εργάζομαι πολλές ώρες στα κενά μου προσπαθώ να βρεθώ με τους γονείς μου κ αυτό το γεγονός δημιουργεί ανασφάλεια στην κοπέλα μου με αποτέλεσμα να μαλώνουμε κ να αισθάνομαι πίεση κ από τις 2 μεριές. Είμαι ανάμεσα σε 2 πρόσωπα που αγαπάω πολύ κ δεν θέλω να διώξω κανένα από την ζωή μου γιατί κ οι 2 πιστεύω ότι με αγαπάνε.

Η κοπέλα μου όταν μαλώναμε ξεφεύγει κ λέει κάποιες κουβέντες που με θίγουν έμενα σαν προσωπικότητα. Το ξέρω ότι είναι πάνω στα νευρά της άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ανεχτώ αυτά που μου λέει όταν θυμώνει, γιατί προσπαθώ κ κάνω ότι μπορώ για την σχέση μας.

Μπορεί να μην έχω βρει τον σωστό τρόπο άλλα προσπαθώ. Πολλές φορές ψιλό-μαλώνουμε κ χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος νομίζω ότι έχει χάσει την σταθερότητα η σχέση μας... Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω κ πως να το διαχειριστώ ώστε να έχουμε μια ισορροπία.

Κ

Φαίνεσαι λογικό παιδί και θαυμάζω τα Ελληνικά σου και τον τρόπο που εκφράζεσαι!

Κάνε μια σοβαρή συζήτηση με την κοπέλα σου και έκφρασέ της τα συναισθήματά σου, το πόσο πιέζεσαι και τις δυσκολίες σου. Κάλεσέ την να βρείτε μαζί μια λύση, σαν ζευγάρι που αγαπιέται. Μοιράστε μαζί το χρόνο σου ανάμεσα στη δουλειά, τους γονείς και την κοπέλα, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πρόγραμμα στο οποίο να έχετε συμφωνήσει και οι δυο. Πες της πόσο άσχημα νιώθεις με τα λόγια που λέει στο θυμό της. Ο θυμός αυτός έχει τη βάση του στην απόρριψη που εκείνη αισθάνεται από τους γονείς σου και από το ότι δεν βλέπεστε πολύ, και βγαίνει με έστω και ασήμαντες αφορμές.  Εξήγησέ της πώς βλέπουν οι γονείς σου τα πράγματα αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό δεν επηρεάζει τα δικά σου συναισθήματα. Είναι «παλιά μυαλά», με τις δικές τους αντιλήψεις και πρέπει εκείνη να δείξει ανοχή αν σε αγαπά, γιατί (αν όλα πάνε καλά) θα ζείτε μια ζωή σε στενή επαφή.

Κάνε επίσης μια σοβαρή συζήτηση με τους γονείς σου. Ξεκαθάρισε πως αγαπάς την κοπέλα σου, πως δεν σε επηρεάζει η άποψή τους για το σώμα της και πως δεν έχουν άλλο λόγο να την απορρίπτουν. Ζήτησέ τους να κάνετε ένα πρόγραμμα ζωής έτσι ώστε να έχεις χρόνο να βλέπεις την κοπέλα σου χωρίς εκείνοι να διαμαρτύρονται.

Καλύτερο είναι για ένα διάστημα να μη βλέπεστε όλοι μαζί, μέχρι και τα δυο μέρη να αποδεχτούν την κατάσταση.

1 σχόλιο:

  1. Είσαι σίγουρος οτι οι γονείς σου δε τη θέλουν επειδή δεν έχει καλό σώμα? Μήπως είναι άλλος ο λόγος? Αν ας πούμε η κοπέλα ηταν εκατομμυριούχος πιστεύεις θα λεγαν τα ιδια? Γιατι νομίζω οτι τοτε θα την έβλεπαν ναόμι κάμπελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.