Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Νέα μητέρα μόνη στην επαρχία


Ειμαι μια νεα εργαζομενη,  χωρισμενη προ διετιας, μητερα 2 παιδιων, 8 και 6 ετων.Πριν απο δυο χρονια εγκατελειψα τη συζυγικη στεγη. Ο πιο σημαντικος λογος ηταν η βια σε λεκτικο, συναισθηματικο και 2 φορες σε σωματικο επιπεδο. Δεν μετανιωνω καθολου για την επιλογη μου. Οταν μια μανα δεν ειναι καλα πως μπορει να μεγαλωσει τα παιδια της σωστα?

Μετακομισα στο σπιτι μου στον τοπο της καταγωγης μου. Μια μικρη επαρχιακη κομωπολη με τα υπερ και τα κατα της. Οι γονεις μου μενουν στο κατω διαμερισμα απο το δικο μου. Εδω και περιπου οχτω μηνες με απασχολει εντονα η ρουτινα και η μονοτονια στην προσωπικη μου ζωη.

Η καθημερινοτητα μου περιλαμβανει δουλεια τα πρωινα και απο το μεσημερι και μετα τρεξιμο με τις υποχρωσεις των παιδιων.

Πηγαινω μια φορα την εβδομαδα σε σχολη χορου και μια αλλη μερα σε σχολη μουσικης. Το θεμα μου ομως ειναι οτι εχουν αρχισει οι αναγκες που εχω σαν νεα γυναικα να με πιεζουν. Θελω πλεον να ζησω και να βιωσω ολα αυτα δεν βιωσα σε προσωπικο επιπεδο. Τη χαρα της συντροφικοτητας κυριως. Οι φιλες μου εδω ειναι παντρεμενες.

Δεν ξερω τι να κανω για να αλλαξει αυτη η κατασταση. Εχω αρχισει και κουραζομαι κυριως ψυχολογικα. Καλη και πολυ βοηθητικη η θετικη σκεψη. Ομως πως μπορω να ικανοποιησω ολες αυτες τις αναγκες που εχω?

Μ

Αρχικά σε συγχαίρω για την απόφασή σου να τελειώσεις εγκαίρως ένα γάμο στον οποίο υπήρχε κακοποίηση και για τη συνειδητότητα με την οποία παίρνεις τις αποφάσεις σου. Επίσης, φαίνεσαι ισορροπημένο άτομο και με θετική σκέψη και αυτό μετρά σε όλους τους τομείς της ζωής.

Πραγματικά, η ζωή σε μια επαρχιακή κωμόπολη στο σπίτι πάνω από τους γονείς προσφέρει ηρεμία και συμπαράσταση, αλλά περιορίζει πολύ τη ζωή μιας νέας γυναίκας. Φαίνεται πως διαχειρίζεσαι καλά την κοινωνική σου ζωή και τα ενδιαφέροντά σου, αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες δεν σου παρέχουν την πιθανότητα να έχεις κοινωνικές επαφές με ελεύθερους άντρες της ηλικίας σου, με τους οποίους υπάρχει η δυνατότητα φλερτ και σχέσεων κάθε είδους.

Δυστυχώς, όταν οι αντικειμενικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, λίγα πράγματα μπορώ να σε συμβουλεύσω: Πρώτα-πρώτα βεβαιώσου πως αξιοποιείς όποιες ευκαιρίες υπάρχουν στον  τόπο σου. Σίγουρα υπάρχουν νέα ελεύθερα και όχι ντόπια άτομα που εργάζονται εκεί. Θα μπορούσες να κάνεις νέες φίλες που θα σε εντάξουν στις δικές τους παρέες, αντί να επιμένεις στις παλιές σου φίλες που τώρα είναι παντρεμένες. Αξιοποιείς τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης που σου προσφέρει ο επαγγελματικός σου κύκλος;

Επίσης θα πρέπει να αποβάλεις πιθανές αναστολές που μπορεί να έχεις σχετικά με τους τρόπους γνωριμιών. Το διαδίκτυο, αν χρησιμοποιηθεί με σοβαρότητα και σύνεση, μπορεί να σου δώσει κάποιες ευκαιρίες. Επίσης, καλό είναι να αναζητήσεις παλιούς φίλους και φίλες από τον τόπο των σπουδών σου ή τον τόπο που έμενες ως παντρεμένη. Θα μπορούσες πότε-πότε να κάνεις ένα ταξιδάκι να τους επισκεφτείς, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο σου με άτομα από τις παρέες τους.

Δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να «αποδράσεις» ένα Σαββατοκύριακο, όπου τα παιδιά μπορούν να μείνουν στους γονείς σου ή όταν πηγαίνουν στον πατέρα τους; Τις διακοπές σου πώς τις περνάς; Θα μπορούσες να επιλέξεις διακοπές με γκρουπ ή εναλλακτικές διακοπές πχ σε συνδυασμό με κάποια σεμινάρια, όπου θα γνωρίσεις καινούργια άτομα.

Αν κάποια συγγενής ή φίλη σου προτείνει μια γνωριμία, είναι καλό να μην είσαι αρνητική και να δοκιμάσεις.

7 σχόλια:

  1. Τις συμπεριφορές αυτές του συζύγου δε τις είχες δει νωρίτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε/η ανωνυμε μου αρεσει πολυ η ερωτηση σου. Πες μου σε παρακαλω, εαν υποθεσουμε οτι σου απανταω στην τοσο ουσιαστικη ερωτηση σου, τι θα σου προσφερει εσενα αυτο?
    Τι πτυχες του εσωτερικου σου κοσμου θα καλυψεις με την δικη μου απαντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εγώ το αναρωτήθηκα αυτό.... Ίσως ο Ανώνυμος απορεί πώς μια νοήμων και ισορροπημένη κοπέλα σαν εσένα βρέθηκε σε έναν κακό γάμο. Ίσως και τον/την ίδιο/α να τον/την απασχολεί ανάλογο θέμα, δηλ να βρίσκεται σε έναν κακό γάμο ή να σκοπεύει να δεσμευτεί με κάποιον/α που φοβάται μήπως εξελιχθεί άσχημα

      Διαγραφή
    2. Επειδή η ιστορία σου είναι χιλιοπαιγμένη πάντα αναρωτιέμαι αν οι συμπεριφορές υπήρχαν απο πριν ή οχι, διοτι αν τις έβλεπες απο πριν, μετα θα σε ρωτούσα γιατι τον παντρεύτηκες.

      Διαγραφή
    3. Nαι, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να βλέπουμε κάποια δείγματα που δεν μας αρέσουν, αλλά να μας τυφλώνει το συναίσθημα και να προχωρούμε σε γάμο. Υπάρχει επίσης και η ελπίδα "θα τον αλλάξω" που δεν ισχύει.
      Όλοι μας μπορεί να κάνουμε τέτοια λάθη, ειδικά όταν είμαστε νέοι. Θα τη ρωτούσες γιατί τον παντρεύτηκε και αν σου απαντούσε "έκανα λάθος", τι θα γινόταν; Θα της απαντούσαμε "καλά να πάθεις";
      Το θέμα της κοπέλας δεν είναι το παρελθόν, αλλά το παρόν. Στο παρελθόν έκανε λάθος και το πλήρωσε. Όπως και να έχει το πράγμα, σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.

      Διαγραφή
  3. Θεματοθέτρια δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεσαι στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην επαρχία και την πόλη αναφορικά με τις ευκαιρίες διασκέδασης, αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου κλπ ή αν αναφέρεσαι στη δυσκολία να κάνεις μια νέα γνωριμία στην επαρχία. Άραγε οταν ήσουν σε πόλη με το σύζυγο, τι παραπάνω έκανες σαν δραστηριότητες? Σε συγχαίρω πάντως για την απόφασή σου να χωρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές πως η φίλη μας αναφέρεται στη δυσκολία νέων γνωριμιών στην επαρχία. Όπως φαίνεται, το χρόνο της τον αξιοποιεί καλά και δεν της λείπουν οι δραστηριότητες της πόλης, όπου εξάλλου ήταν και παντρεμένη με 2 μικρά παιδιά και είχε άλλες προτεραιότητες.

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.