Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Να κάνω το επόμενο βήμα;


Είμαι 25 χρονών και έχω μια σχέση εδώ και 6 μήνες με ένα αγόρι 28 ετών. Και οι δύο είναι πρώτη φορά που κάναμε μια ουσιαστική σχέση και όχι συνειδητά. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πολύ καλή χημεία και ο έρωτας μας ήταν κεραυνοβόλος. Περνούσαμε εξαιρετικά μέχρι που αποκτήσαμε κάποια προβλήματα στην σχέση μας λόγω της μη αποδοχής των γονιών του, λόγω του ότι εγώ είχα πρόβλημα παχυσαρκίας. Αν και είμαι πλέον 65 κιλά, το σώμα μου παραμένει πλαδαρό και θεωρούν ότι αξίζει κάτι καλύτερο, αν και ομολογούν ότι με βρίσκουν ευγενική, ευχάριστη, χαμογελαστή κτλ.

Η όλη κατάσταση προκάλεσε γκρίνια και ανασφάλεια γιατί, αν και με διαβεβαίωσε ότι με αγαπάει, ότι του αρέσω όπως είμαι και ότι θα προσπαθήσει να καλυτερεύσει την κατάσταση ώστε να με αποδεχθούν, είδα την συμπεριφορά του να αλλάζει, να μην βρισκόμαστε τόσο συχνά όσο βρισκόμασταν και γενικά μια υποχώρηση και μια αναβλητικότητα στα σχέδιά μας. Αποφάσισα να κάνω υπομονή και να προσπαθώ να μην συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα, αφού μόνο κακό μας έκανε.

Πάνω που άρχισαν να γίνονται όλα μέλι γάλα χθες είδα κάτι που με συγκλόνισε. Στον υπολογιστή του, και συγκεκριμένα στο λογαριασμό του skype είδα αρκετές ''πονηρές'' επαφές. Nicknames και εικόνες προφίλ πρόστυχες και σοκαριστικές, που παράπεμπαν σε σεξουαλικά παιχνίδια. Η απάντηση του ήταν ότι ήθελε να δει live πορνό και μπήκε σε ένα site που του παρέπεμπε να κάνει add αυτά τα άτομα. Ότι μπορεί να μου δώσει τους κωδικούς και αν διαπιστώσω ότι έκανε κάτι πονηρό να τον χωρίσω, πράγμα που αρνήθηκα γιατί απλά δεν με ενδιέφερε να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και μου είπε ότι θα τα σβήσει όλα, ότι έκανε βλακεία και μόνο εμένα αγαπάει.

Τον πιστεύω αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τον εμπιστεύομαι. Η σεξουαλική μας ζωή είναι εξαιρετική και ποικιλόχρωμη..  Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την κατάσταση.  Είχαμε σκοπό να προχωρήσουμε σε μια συγκατοίκηση με τον καινούργιο χρόνο αλλά θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να το αναβάλω. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Πώς να διαχειριστώ την κατάσταση με τους γονείς του; Τον αγαπώ πολύ και δεν θέλω να τον χάσω, αλλά δεν θέλω να ζω και σε ένα ψέμα.

Λ.

Πάντα επιμένω πως για να προχωρήσει ένα ζευγάρι στο επόμενο στάδιο σχέσης πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένο από το προηγούμενο.  Πρώτο στάδιο η ερωτική σχέση χωρίς συμβίωση ούτε ανάμιξη γονέων και συγγενών, δεύτερο στάδιο γνωριμία με τους συγγενείς, τρίτο στάδιο συγκατοίκηση, τέταρτο στάδιο γάμος, πέμπτο στάδιο παιδί, έκτο στάδιο επόμενο παιδί. Αν σε κάποιο στάδιο σκαλώσουμε, δεν προχωρούμε μέχρι να επιλυθούν τα θέματα που υπάρχουν και να αισθανθούμε απόλυτα ασφαλείς.

Με βάση τη λογική αυτή, προτείνω να πεις καθαρά στον αγαπημένο σου πως η στάση των γονέων του και το τελευταίο θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ σας, σε κάνουν να θεωρείς πως χρειάζεστε παραπάνω χρόνο να επιλύσετε τις καταστάσεις και να αισθανθείτε και οι δυο πιο σίγουροι για το επόμενο βήμα. Εξάλλου, αντικειμενικά 6 μήνες σχέσης είναι μικρό διάστημα για να περάσετε στη συγκατοίκηση.

Ερχόμαστε τώρα στα θέματα που έχουν προκύψει: Αν δεν άρεσες και ερωτικά στο φίλο σου, τότε δεν θα ήταν μαζί σου. Εκείνος δηλώνει πως του αρέσεις όπως είσαι, εσύ όμως κρίνεις πως έχεις πλαδαρό σώμα. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να φτιάξεις το σώμα σου, πρώτα για σένα και μετά για το σύντροφό σου. Κατάφερες να χάσεις πολλά κιλά, οπότε αυτό δείχνει πως έχεις δυναμισμό και θέληση. Οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να κρίνουν τέτοια θέματα, που εξάλλου ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν.

Παρ’ όλες τις αντίθετες δηλώσεις του, ο φίλος σου άλλαξε κάπως στάση, προφανώς επηρεασμένος από τους γονείς. Είσαι σίγουρη πως η αλλαγή συνέπεσε με τη γνωριμία σου με τους γονείς και δεν υπήρχαν άλλοι λόγοι; Αν βεβαιωθείς για κάτι τέτοιο, το γεγονός πως ο φίλος σου επηρεάζεται από τους γονείς στα πολύ προσωπικά σας θέματα είναι πολύ αρνητικό και πρέπει να το λάβεις υπόψη για την εξέλιξη της σχέσης σας.

Σχετικά με το άλλο θέμα, είτε σου λέει αλήθεια, είτε επιδίδεται σε ηλεκτρονικό σεξ. Σίγουρα το πρώτο είναι πολύ λιγότερο σημαντικό «παράπτωμα» από το δεύτερο, αλλά και στις δυο περιπτώσεις θα αντιδράσεις ανάλογα με τις αρχές σου. Υπάρχουν άτομα που θεωρούν φυσικό να παρακολουθεί το ζευγάρι μαζί πορνό ή να παρακολουθεί μόνος ο ένας σύντροφος. Υπάρχουν άλλοι που δεν το εγκρίνουν. Όσο για το ηλεκτρονικό σεξ, υποθέτω πως κανένας δεν το εγκρίνει για κανέναν στο πλαίσιο μιας σοβαρής σχέσης. Είναι θετικό το ότι έχετε ωραία σεξουαλική ζωή, αλλά τότε η όποια ενασχόλησή του με ηλεκτρονικό σεξ είναι ακόμη πιο αδικαιολόγητη. Πχ, αν εκείνος είχε μια σεξουαλική ιδιαιτερότητα στην οποία δεν συνεργάζεσαι, θα είχε μια δικαιολογία να την εκτονώνει μόνος του, αν και βέβαια θα ήταν πολύ προτιμότερο να τη συζητήσετε μαζί και να βρείτε μια μέση λύση. Λες όμως πως είστε πολύ καλά μαζί στον τομέα αυτόν.

Δήλωσε με σαφήνεια στο φίλο σου τις απόψεις σου και για τα δυο θέματα και θέσε τα όριά σου. Αφού τον αγαπάς και δε θέλεις να χαλάσεις τη σχέση σου, δείξε υπομονή ό,τι κι αν έκανε και άφησε το χρόνο να δείξει την εξέλιξη και την τήρηση των υποσχέσεων που θα σου δώσει.

Η αναβολή των σχεδίων σας κρίνεται απαραίτητη μέχρι να ισορροπήσετε και εξάλλου είναι κάτι που κι εκείνος φαίνεται να επιθυμεί.

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα! ειμαι 23 χρονων και ακομα δεν εχω κανει σεξ. Το προβλημα ειναι οτι ολο εγω κανω πισω οποτε παει να γινει σεξ με καποιο αγορι. Αλλα νομιζω οτι δεν τους γνωριζω σωστα γιατι τους περισσοτερους τους γνωριζω απο καμακι και οποτε βγαινω πρωτα ραντεβου μαζι τους μου λενε να παω σπιτι τους και κομπλαρω ενω θελω πολυ να παω και να γινει σεξ αλλα οχι με αυτον τον τροπο.Με εχει πιασει απελπισια, τι να κανω; επισης οποτε γνωριζω καποιο αγορι ντρεπομαι πολυ να του πω οτι ειμαι παρθενα και οτι δεν εχω καμια σεξουαλικη εμπειρια οσο εμφανισιμη και αν ειμαι.Ειναι και το θεμα της ηλικιας βεβαια που θα επρεπε να ειχα πολλες εμπειριες ενω δεν εχω καμια και αισθανομαι μειονεκτικα και κλαιω συνεχεια, τα χρονια περνανε και εγω μενω πισω.Σε λιγο καιρο κλεινω τα 24 και με εχει πιασει κριση ηλικιας που φτανω σε αυτην την ηλικια και ακομη ειμαι ετσι .Σας παρακαλω η βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντησα στο μήνυμά σου με νέα ανάρτηση http://healthcouncelling.blogspot.gr/2014/09/blog-post_27.html
    παρακαλώ όμως τους φίλους που μου γράφουν να διαβάζουν το τρόπο λειτουργία του μπλογκ. Μη μου στέλνετε το πρόβλημά σας σαν σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, αλλά ακολουθήστε τις οδηγίες κάτω από τον τίτλο του blog: " Στείλτε την ερώτησή σας στο triadaf@otenet.gr και, ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, θα λάβετε απάντηση στο email σας και (ανώνυμα) στο blog." Είναι απλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.