Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ποια να διαλέξω;


Είμαι σε δίλημμα εδώ και καιρό και δεν ξέρω τι να κάνω. Παλεύουν μέσα μου δύο κοπέλες οι οποίες δεν ξέρουν καν οτι ένδιαφέρομαι για αυτές.
Η μία είναι συνομήλικη μου  και διατηρεί κατάστημα. Είναι δυναμική κοπέλα, πολύ όμορφη, ευγενική, επιτυχημένη. Είμαι πελάτης της και ομολογώ ότι μαγεύτηκα από την προσωπικότητα της. Με φόβισε και μπήκε αμέσως στο μυαλό μου ότι είναι πολύ ανώτερη μου η κοπέλα. Πρόσφατα βρήκα την κοπέλα στο fb αλλα δεν της πολυμίλησα. Από σχόλια κτλ υποθέτω πως ίσως έχει σχέση. Να της μιλήσω από fb φιλικά και αν ναι τι να της πω για να σπασει ο παγος? Οταν ξαναπαω στο καταστημα τι συζητηση να ανοιξω? Να της προτεινω να βγουμε για καφε, λέτε?
Η δεύτερη κοπέλα είναι κάποια μεγαλύτερη την οποία γνωρισα στο fb και συζητάμε. Όμορφη κοπέλα, μορφωμένη, εχουμε πολλά κοινά αλλά δυστυχως προσπαθει να ξεκολλήσει από εναν έρωτα χωρις ανταπόκριση. Έχει πολλες ανασφάλειες, πιστεύει ότι είναι παχουλή, πως θα μείνει πάντα μόνη και πως ο κόσμος τη σχολιάζει που κυκλοφορεί μόνη. Η κοπέλα αυτή δεν έχει φίλες και περνά την μέρα στο fb. Εννοείται ότι δεν την προσκάλεσα φυσικά για να βρεθούμε γιατί δεν έχω πιθανοτητες τώρα αλλα θέλω να το κανω.
Να προσεγγίσω και τις δύο κοπέλες λέτε?
G.
Οι σχέσεις δεν είναι πρόσληψη σε εταιρία, για να εξετάσουμε τα τυπικά προσόντα και να επιλέξουμε! Εξάλλου, ακόμη και όταν πρόκειται για πρόσληψη, πάλι κάνουμε κατά πρόσωπο συνέντευξη… Στις σχέσεις πρωτεύουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται από τις κατά πρόσωπο επαφές.
Προφανώς οι δυο κοπέλες είναι πολύ διαφορετικές. Η πρώτη έχει αυτοπεποίθηση και σε φοβίζει (εσύ γιατί δεν έχεις;) και η δεύτερη είναι αργόσχολη, με πολλά προβλήματα και προφανώς σε κάνει να αισθάνεσαι «ανώτερος» και πιθανότατα να θέλεις να παίξεις το ρόλο του σωτήρα. Καθεμία τους προσελκύει άλλη πλευρά της προσωπικότητάς σου.
Προτείνω λοιπόν να βγεις και με τις δυο κοπέλες για καφέ και να δεις αν θα το δεχτούν και πως θα πάει η επικοινωνία σας. Συνταγές για το πώς ακριβώς να τις προσεγγίσεις δεν μπορώ να δώσω.
Στην κοπέλα με το κατάστημα είναι φυσικό να πας 2-3 φορές ως πελάτης, να πιάσεις συζήτηση και μόλις η ατμόσφαιρα ζεσταθεί να προτείνεις να πάτε για καφέ. Καλό είναι μάλιστα να πας την ώρα που κλείνει το μαγαζί και να της προτείνεις να πάτε στη συνέχεια. Αυτό είναι πιο εύκολο και φυσικό από ένα «ραντεβού».
Με την άλλη που μιλάτε στο φβ, είναι πολύ απλό να της πεις να συνεχίσετε τη συζήτηση με καφέ έξω. Αν είναι ακόμη πληγωμένη και δεν δεχτεί, τι είχες τι έχασες…

Αν αρχίσεις να βγαίνεις φιλικά και μα τις δυο, θα δεις πως εξελίσσεται η κατάσταση, ποια σου αρέσει, σε ποιαν αρέσεις και με ποια θα αναπτυχθεί ερωτική έλξη. Με την άλλη μπορείς να διατηρήσεις φιλική επαφή. 

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.