Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η πρώην και ….ο σκύλος


Eιμαι 18 χρονων και εχω σχεση με εναν 25χρονο που παει καλα. Eιναι καλος ανθρωπος και μου φερεται σωστα. Aυτος συζουσε 7 χρονια με μια κοπελα και σε καποιο διαστημα πηραν ενα σκυλο. Περσυ αρρωστησε το σκυλι (έχουν χωρίσει 2 χρονια και εμεις εμείς πλεον 1 χρονο μαζι) και με απομακρυνε για να ειναι κοντα του αυτη η κοπελα, κατι που μετανιωσε πολυ. Τα βρηκαμε απο τοτε και δεν μας εχει ξαναενοχλησει! Τωρα ομως, ειναι πάλι αρρωστο το σκυλί και θεωρησε πως επρεπε να την ενημερωσει αν ηθελε να το δει γιατι μπορει να μην ζησει πολυ. Εμενα με ενοχλησε αρκετα η διαδικασια αυτη, εχω αδικο?
Μ

Για τους ανθρώπους που διατηρούν με συνείδηση κατοικίδιο, το κατοικίδιο αυτό είναι σαν ένα μέλος της οικογένειάς τους. Κατανοώ λοιπόν την ευαισθησία του φίλου σου και της πρώην φίλης του για το σκυλί. Ο τρόπος όμως που εκφράστηκε στη σχέση σας αυτή η ευαισθησία είναι λανθασμένος.
Αν κατάλαβα καλά, δεν μένεις μαζί με το φίλος σου. Εκείνος μένει μόνος του με το σκύλο και εσύ τον επισκέπτεσαι στο σπίτι του. Πριν από σένα είχε μακροχρόνια σχέση συμβίωσης με την άλλη κοπέλα, χώρισαν πριν 2 χρόνια και εσείς συνδέεστε 1 χρόνο. Άρα, αν δε με γελούν τα μαθηματικά μου, πέρυσι η σχέση σας μόλις είχε αρχίσει.  Αυτό είναι και το μόνο του ελαφρυντικό που σε απομάκρυνε για να βλέπει η πρώην του το σκύλο. Ίσως η σχέση σας δεν είχε ακόμα σοβαρέψει από μεριάς του.
Υπήρχε κάποιος άλλος λόγος απομάκρυνσης; Μήπως ο σκύλος και η πρώην ήταν δικαιολογία; Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα η άλλη κοπέλα να βλέπει το σκύλο όταν δεν είσαι εσύ παρούσα ή και με την παρουσία σου κάποιες φορές. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι πρώην πρέπει να αποτελούν ταμπού και να μη συναντιούνται πολιτισμένα με το νέο ζευγάρι αν έχει περάσει κάποιο διάστημα από το χωρισμό και αν παραστεί κάποια ανάγκη….
Όπως και να έχει η κατάσταση, ο φίλος σου πέρυσι δεν χειρίστηκε καλά την κατάσταση και αυτό είναι φυσικό να σου έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο για το θέμα. Φέτος όμως είναι καιρός να αντιμετωπίσετε το θέμα διαφορετικά, με δεδομένο μάλιστα πως εκείνος μετάνιωσε για την τότε στάση του.
Μπορείς να του πεις πως αντιλαμβάνεσαι τα περί σκύλου αλλά πρέπει κι αυτός να αντιληφθεί πώς να χειρίζεται καλύτερα τέτοιες καταστάσεις. Βεβαίως να ειδοποιήσει την πρώην και να έρθει κάποιες φορές δει το σκύλο, αλλά αυτό να γίνεται με ένα μέτρο. Να φροντίσει να μην επηρεαστεί η σχέση σας και ο χρόνος που περνάτε μαζί. Η κοπέλα μπορεί να επισκέπτεται το σκύλο ενώ είσαι παρούσα και πρέπει όλοι σας να ξεπεράσετε τα στερεότυπα. Εξάλλου και μόνος του να είναι σε κάποια επίσκεψή της, υποθέτω πως του έχεις εμπιστοσύνη, αλλιώς πώς είσαι μαζί του;

Τέλος, να παρατηρήσω πως είστε όλοι πολύ νέοι για μακροχρόνιες σχέσεις συμβίωσης και στερεοτυπικές αποκλειστικότητες. Εσύ έκανες σχέση στα 17 κι εκείνος συζούσε με την πρώην 16-23 (!) και τα έφτιαξε μαζί στου στα 24, αν πάλι δεν με γελούν τα Μαθηματικά μου. Χαλαρώστε λίγο και φερθείτε σαν παιδιά της ηλικίας σας!

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ευχαριστω για τα λογια σου και για την βοηθεια σου!
    εχεις καταλαβει σωστα! εκεινος συζουσε 18-24 σε μια καπως αρρωστη κατασταση για εκεινους...
    του χω εμπιστοσυνη απολυτη γιατι ειναι καλο παιδι και σωστος απο τοτε μεχρι τωρα.
    με στεναχωρησε πολυ ομως,δεν θελω να μας επηρεαζει γιατι πιστευω πως εκεινη αγαπαει,εκεινη υπολογιζει και τα σχετικα. οτι επελεξε δηλαδη το σωστο απεναντι της και το λαθος απεναντι σε μενα ,εφοσον ηξερε πως θα πληγωθω! υποστηριζει πως το κανε γιατι και εκεινος αυτο θα ηθ8ελε να κανει εκεινη αν ηταν στη θεση του και πως ηταν κατι καθαρα τυπικο. επελεξε βεβαια να το κνει σε λαθος χρονο αφου ηταν η επομενη μερα απο τα ασχημα αποτελεσματα της εξετασης του σκυλιου και μολις σχεδον με ειδε και ηρεμησαμε μου το συζητησε πως θελει να το κανει και βγαινοντας να φαμε κατι εξω αποφασισε να την παρει και τηλεφωνο,λεγοντας μου να μαι μπροστα αν θελω,κατι που δεν εκανα!
    ετσι εφυγε απο το τραπεζι και βγηκε απο το μαγαζι για να μιλησει. δεν θα ερθει να το δει εκεινη,ειναι εκτος αθηνων κατι που εμενα με εκανε να αισθανθω λιγο καλυτερα...ζηλευω και ποναω ,οπως σωστα καταλαβες και για περσυ που ειμασταν στην αρχη μας αλλα και επειδη μεσα μου πιστευω πως αυτη τη γυναικα την αγαπησε περισσοτερο και την εχει στην καρδια του! εισαι πολυ καλη και σε ευχαριστω πραγματικα για το χρονο που μου διεθεσες... να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.