Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το «καλό κορίτσι»


Είμαι 28 ετών και δεν έχω κάνει σχέση ποτέ μου . Συνήθως όσοι με έλκυαν ερωτικά (από το σχολείο ήδη) με αντιμετώπιζαν κοροϊδευτικά, επειδή ήμουν «το καλό κοριτσάκι».
Τελευταία έγινε κάτι που με πείραξε πολύ. Ήμουν ερωτευμένη με κάποιον γνωστό μου αρκετά χρόνια, ο οποίος φαινόταν να ενδιαφερόταν αρκετά  φιλικά, να με συμβουλεύει, του ανοίχτηκα κτλ, μια φορά μάλιστα βγήκε μέχρι και ραντεβού μαζί μου, οπου με ρωτούσε αν έχω σχέση, αν ενδιαφέρομαι για οικογένεια κτλ. Μέχρι που άκουσα αυτόν και την οικογένειά του να γελάνε μαζί μου και να λένε διάφορα  άσχημα πράματα για μένα χαιρέκακα.
Σχολίαζαν το γεγονός ότι ενώ ήμουνα αριστούχα πάντα , τώρα έχω κολλήσει γενικότερα στη ζωή μου και με σπουδές και δουλειές κτλ, ότι είμαι βολεμένη κτλ  Με πείραξε πολύ και κλείστηκα γενικότερα, γιατί έτρεφα αισθήματα όχι μόνο ερωτικά, έβλεπα έναν φίλο. Σταμάτησα να έχω επαφές μαζί του, μάλλον παρεξηγήθηκε, αλλά τον βλέπω καμιά φορά με τη γυναίκα του πια και πονάω.
Μου έχει μείνει ένα "γιατι"; Γενικά περνάω ένα πολύ άσχημο στάδιο, νιώθω ότι έχω χάσει τα χρόνια μου έτσι,  φοβάμαι να ξαναβγώ στην επαγγελματική αρένα, φοβάμαι να ξανανοιχτώ σε κάποιον άντρα, νιώθω κατώτερη και λίγη. Επιπλέον κάποιοι συγγενείς, γνωστοί έως και οι γονείς μου έχουν μιλήσει υποτιμητικά για το πρόσωπό μου, σαν να τους δόθηκε η ευκαιρία  να βγάλουν το άχτι τους και "να με χτυπήσουν" ενώ είμαι κάτω. Ανησυχώ γιατί κλείστηκα αρκετά στον εαυτό μου και δεν εμπιστεύομαι πλέον κανένα.
Ε.
Το θέμα έχει να κάνει με σένα την ίδια. Περιορίστηκες από μικρή στο ρόλο του «καλού κοριτσιού» και της άριστης μαθήτριας και δεν βγήκες στη ζωή, δεν απόχτησες αυτοπεποίθηση και κοινωνικές δεξιότητες.
Οπότε τώρα διάφοροι βρίσκουν την ευκαιρία να σε σχολιάσουν και φυσικό είναι εσύ να έχεις κλειστεί και να έχεις γίνει φοβητσιάρα και καχύποπτη. Η δε ιστορία σου με τον τύπο που σε ενδιέφερε είναι απλώς άλλο ένα «σύμπτωμα» της κατάστασης που ζεις.

Θα πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου γιατί δεν θα το κάνει κανένας για λογαριασμό σου. Χρειάζεσαι άμεση συνεργασία με ψυχολόγο. Επιπλέον, χρειάζεσαι φίλους, ενδιαφέροντα, φλερτ και δουλειά, για να ξεπεράσεις σιγά-σιγά τα στάδια ζωής που παρέλειψες ως τώρα. Αυτά όμως θα τα πετύχεις μόνο αν αρχίσεις να εξελίσσεσαι προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.