Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ήταν παρεξηγήσιμη η συμπεριφορά μου;


Είμαι 32 ετών, ζω σε επαρχιακή πόλη και εργάζομαι σε μια δουλειά από την οποία περνά πολύς κόσμος, έτσι είμαι σε όλους γνωστή και αγαπητή. Εγώ μένω μόνη μου στην πόλη και οι γονείς μου σε χωριό της περιοχής. Αυτή την περίοδο δεν έχω σχέση, αλλά δεν με πειράζει γιατί είναι επιλογή μου. Μετά από μια άσχημη σχέση προτίμησα να είμαι μόνη για κάποιο διάστημα. Είμαι άτομο με ανοιχτή και φιλική συμπεριφορά σε όλους, βγαίνω αρκετά και δεν έχω παρεξηγηθεί ποτέ.
Τις προάλλες έγινε ένα συμβάν και θέλω τη γνώμη σας. ‘Έχει έρθει στην πόλη μας κάποιος γύρω στα 35, υπάλληλος, δεν είμαστε φίλοι αλλά πολλές φορές έχουμε συναντηθεί σε παρέες. Είναι συμπαθητικός και λέμε ένα γεια. Προχθές την ώρα που έμπαινα στο σπίτι μου -μένω πολύ κεντρικά, πάνω στην πλατεία- περνούσε και με χαιρέτησε. Με ρώτησε αν κερνάω καφέ στο σπίτι μου και δέχτηκα. Δεν πίστεψα πως θα το παρεξηγούσε. Μόλις μπήκαμε στο σπίτι πήγε αμέσως να προχωρήσει σεξουαλικά. Όταν διαμαρτυρήθηκα είπε πως τι τον κοροϊδεύω, αφού «τα θέλω», αλλιώς δεν θα τον δεχόμουν στο σπίτι μου!
Έγινα έξαλλη. Ποιος έχει δίκιο;
Τ.
Κάποιες κινήσεις μας μπορούν να παρεξηγηθούν από κάποιους που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να συναλλασσόμαστε πιο προσωπικά με άτομα που γνωρίζουμε πως έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με τις δικές μας. Στους ξένους καλό είναι να είμαστε πιο συγκρατημένοι.
Ναι, η κίνησή σου μπορούσε να παρεξηγηθεί από κάποιους. Δεν γνώριζες το άτομο, δεν είχες πρόθεση για λίγο «σεξ στα γρήγορα», οπότε δεν βλέπω γιατί να τον καλέσεις στο σπίτι σου και μάλιστα μετά από δική του πρόταση. Θα μπορούσες, αν ήθελες να τον γνωρίσεις καλύτερα και αφού σου φαινόταν συμπαθητικός, να αντιπροτείνεις καφέ στην πλατεία.

Τι διδάχτηκες από την περίπτωση αυτή; Έστω και μικρή πιθανότητα να υπάρχει να έρθεις σε δύσκολη θέση, καλό είναι να το αποφύγεις.

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.