Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Χλιαρή» σχέση


Είμαι 29 ετών κ ο σύντροφός μου 32.Έχουμε σχέση που κρατάει σχεδόν 2 χρόνια.
Μέχρι την 2η βδομάδα όλα κυλούσαν καλά. Ώσπου μια μέρα αποφάσισε να με χωρίσει γιατί δεν έχει αρκετό χρόνο λόγω δουλειάς για να με βλέπει, ενώ το θέλει. Εγώ έφυγα δακρυσμενη. Με ακολούθησε κ μου είπε πως έχει καιρό να κάνει σχέση κ δεν ξέρει πως να φερθεί. Να ξέρω οτι δε μου εγγυάται οτι θα είμαστε για πάντα μαζί κ οτι θα βλεπομαστε όταν μπορεί. Το δέχτηκα.
Σε λίγον καιρό γνώρισα τους γονείς του και όλο του τον κύκλο .Πρώτη φορά ολοκληρώσαμε στους 8 μήνες με την δικαιολογία οτι είχε δει κάτι καλό σε μένα κ δεν ήθελε να βαρεθεί. Εγώ πιστεύω οτι έχει κάποιο πρόβλημα που αποφεύγει να συζητήσει. Από τις αρχές βγαίνουμε πάντα με παρέα κ μόνο σινεμά μόνοι. Όποτε ρωτήσω το λόγο κλασικά αποφεύγει. Έφτασα μετά από καιρό να μιλήσω με δικό του άτομο μήπως βρω το γιατί. Μου είπε πως πριν χρόνια πήγαινε για γάμο αλλά λίγο πριν τον παράτησε. Αλλά το τελικό ήταν όταν έκανε σχέση με παντρεμένη στην οποία επένδυσε πολλα κ το έμαθαν οι δικοί του. Έκτοτε άλλαξε κ κλείστηκε οριστικά στον εαυτό του.
Μήπως γι αυτό αποφεύγει το θέμα γάμος κ σε συζητήσεις φιλικές την μια λέει κ τώρα θα την παντρευομουν κ άλλες φορές ούτε συζήτησή; Φόβος; Τους γονείς μου τους γνώρισε μια φορά. Κάθε φορά που τον καλώ βρίσκει δικαιολογία κοκκινιζοντας από ντροπή! Συνεχίζει να αποφεύγει να κάνει κάτι μόνος του μαζί μου αλλά κάνει μελλοντικά σχέδια για ταξίδια μαζί μου. Βλεπόμαστε μόνο 4-5 το μήνα.
Μια νύχτα που έμεινα σε εκείνον σκεφτόμουν όλα αυτά κ δάκρυσα. Με είδε. Του είπα στενοχωριέμαι γιατί προτιμάει πολλές φορές όταν έχει χρόνο να κάνει άλλα πράγματα αντί να με δει, πχ ασχολείται με το φβ ακόμα κι όταν είμαστε μαζί. Ενώ εγώ πηγαίνω συνεχώς στην περιοχή του που είναι πολύ μακριά. Στεναχωρήθηκε κ με καθησύχασε με αγκαλιές κ με το οτι δε θα με άλλαζε με τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ ξέρει οτι είμαι εκεί δίπλα του με φοβάται κ δεν με εμπιστεύεται; Γιατί τόση ανασφάλειά; Μήπως φταίω; Ξέρω οτι θέλει να είμαστε μαζί. Αλλά γιατί τα κάνει αυτά;
Κ.
Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα της συμπεριφοράς του και θα επικεντρώσω στο τι θα κάνεις εσύ με δεδομένη την κατάσταση.
«Μέχρι την 2η βδομάδα όλα κυλούσαν καλά»- Μέχρι τη δεύτερη βδομάδα όλα πάντα καλά κυλάνε…
«δεν έχει αρκετό χρόνο λόγω δουλειάς για να με βλέπει, ενώ το θέλει»- αυτά είναι δικαιολογίες! Όταν μας αρέσει κάποιος πολύ βρίσκουμε χρόνο. Άρα η σχέση ήταν εξ αρχής «χλιαρή».
«δε μου εγγυάται οτι θα είμαστε για πάντα μαζί κ οτι θα βλεπομαστε όταν μπορεί. Το δέχτηκα»- Το ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα είστε για πάντα μαζί, είναι γεγονός. Το ότι θα βλέπεστε όταν μπορεί ήταν επιλογή σου να το δεχτείς, αλλά δεν σημαίνει πως κάποια στιγμή δεν θα σε κούραζε.
«Πρώτη φορά ολοκληρώσαμε στους 8 μήνες με την δικαιολογία οτι είχε δει κάτι καλό σε μένα κ δεν ήθελε να βαρεθεί»- Δεν μπορώ να το πιστέψω πως ένα νεαρό ζευγάρι που θεωρεί πως έχει σχέση ολοκληρώνει σε 8 μήνες! Και τη δικαιολογία δεν την καταλαβαίνω… Χρειάζεται δικαιολογία για να ολοκληρώσει ένα ζευγάρι; !
«Εγώ πιστεύω οτι έχει κάποιο πρόβλημα που αποφεύγει να συζητήσει» Αυτό είναι σίγουρο! Ή σεξουαλικό πρόβλημα έχει ή ψυχολογικό ή δεν του αρέσεις αρκετά και σε έχει για όποτε του κάτσει…
«Το θέμα γάμος» ούτε να το σκέφτεσαι όταν η κατάσταση είναι έτσι χλιαρή.
Κάνε λοιπόν μια σοβαρή συζήτηση μαζί του. Πες του τα συναισθήματά σου και το πώς θα ήθελες να είναι η σχέση σας. Ρώτησέ τον για τα δικά του. Αν πει περί δουλειάς και όποτε μπορούμε κτλ, και προ πάντων αν εξακολουθήσει έτσι να σε έχει στο …όποτε, καλύτερα να απομακρυνθείς.

Το γεγονός πως παρέμεινες επί 2 χρόνια σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση από μέρους σου και τάσεις προσκόλλησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.