Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σχέση με συνάδελφο

Σχέση με συνάδελφο
Πριν δυο χρόνια  ήρθε στο γραφείο  νέος συνάδελφος τον οποίο εγώ τον ήξερα από κοινές παρέες. Πότε δεν τον είχα προσέξει σαν άνδρα, μου ήταν αδιάφορος.  Ξεκινώντας  να δουλεύουμε  μαζί άρχισε να με πλησιάζει νιώθαμε  και οι δυο οικεία.  Σιγά σιγά ξεκίνησε  μια σχέση που κράτησε πέντε μήνες. Μετά αυτός έγινε απόμακρος το συζητήσαμε και καταλήξαμε να χωρίσουμε.  (φοβήθηκε ότι το πράγμα σοβάρευε).  Μπορώ να πω ότι πληγώθηκα αλλά δεν το έδειξα. Δεν ήθελα να υπάρχουν σχόλιά  στο γραφείο. Θεωρούσα  ότι τον είχα ξεπεράσει.  Πέρασα ένα υπέροχο  καλοκαίρι  με αρκετά φλερτ  και ταξίδια. 
Τώρα όμως, παρόλο που έχουν περάσει εξι μήνες, κατάλαβα  ότι  έχει κάνει νέα σχέση  και τρελάθηκα.  Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι  σοβαρά να φύγω από την δουλειά.  Με πνίγει  να είμαστε στον ίδιο  χώρο.
Ε.
Έκανες το λάθος να συνάψεις σχέση στον επαγγελματικό χώρο, μην κάνεις και δεύτερο λάθος να φύγεις από τη δουλειά σου λόγω της σχέσης.
Η ετεροχρονισμένη ενόχλησή σου για τη διάλυση της σχέσης αυτής ενεργοποιήθηκε από το γεγονός πως ο άντρας που κάποτε σχετίστηκες έχει νέα κοπέλα. Όσο παράλογο κι αν φαίνεται αυτό, να μερικοί λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται:
·         Δεν ξεπέρασες τη διάλυση της σχέσης, απλώς έπεισες τον εαυτό σου πως την ξεπέρασες. Συμβουλή μου είναι να αφήνεσαι να βιώσεις τα έστω και αρνητικά συναισθήματά σου, γιατί αν δεν γίνει αυτό κάποια στιγμή αυτά θα λειτουργήσουν ετεροχρονισμένα και θα είναι χειρότερα
·         Πληγώθηκε ο εγωισμός σου επειδή με σένα ο τύπος φοβήθηκε πως σοβάρευε αλλά υποψιάζεσαι πως με την επόμενη έχει κάτι σοβαρό. Οι σχέσεις όμως δεν είναι πρωταθλήματα… Κάποιος μπορεί να μη θέλει να το σοβαρέψει με σένα αλλά κάποια άλλη να τον εμπνεύσει περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη δική σου «αξία» ως γυναίκας
·         Δεν έχεις αρκετά ενδιαφέρουσα ζωή μόνη σου. Είναι χαρακτηριστικό πως το καλοκαίρι που η ζωή σου ήταν ενδιαφέρουσα, είχες ξεχάσει τη σχέση.
Μείνε λοιπόν στη δουλειά σου, κοίταξε ποιες ανασφάλειές σου ανακινήθηκαν με την ιστορία αυτή και φρόντισε να τις ξεπεράσεις. Οι φίλοι, τα φλερτ και τα ενδιαφέροντα θα σε βοηθήσουν. Και, θυμήσου: Ποτέ σχέσεις στον επαγγελματικό χώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.