Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Από δυνάστη σε δυνάστη


Πριν απο 6 μηνες χωρισα με το συντροφο μου με τον οποιο εχουμε κι ενα αγορακι 2 ετων. Ο χωρισμος ηταν και επεισοδιακος και δυσκολος καθως ειχαν προηγηθει αλλοι δυο πριν δυο χρονια και πριν ενα χρονο. Στον πρωτο γυρισα εγω οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος και στον δευτερο με πιεσαν οι δικοι μου για το καλο του παιδιου. Ο πρωην μου ηταν πολυ βιαιος και νευρικος, ανεχτηκα πολλα πεντε χρονια, οταν ομως τα τελευταια δυο αρχισε να εχει μια σχετικη προοδο ολα μεσα μου ειχαν τελειωσει.
Γνωρισα εναν ανθρωπο που ειμαστε μαζι ενα χρονο και πριν λιγους μηνες χωρισε και εκεινος λεγοντας οτι οι ατιες υπηρχαν και εγω ημουν η αφορμη. Πριν λιγο καιρο μας ειδαν στο δρομο σε μια βολτα μας με το παιδι. Οταν το εμαθε ο πατερας μου με τον οποιο ζουμε σε ξεχωριστους οροφους, μου ειπε οτι ειμαι ανηθικη και θα επρεπε να αυτοκτονησω για να ειναι ευτυχισμενο το παιδι μου. Με κατηγορουν για υπεροψια επειδη δεν ζηταω την βοηθεια τους και δεν τους λεω ποτε που παω και τι κανω. Εφυγα απο το δυναστη συζυγο για να καταληξω στο δυναστη πατερα. Τι να κανω;
Ε.
Όταν κάποιος ζει στο ίδιο κτίριο με τους γονείς, σε σπίτι που προφανώς εκείνοι του παραχώρησαν, έχει κάποια οφέλη αλλά και κάποια προβλήματα.  Δυστυχώς ελάχιστοι γονείς έχουν το επίπεδο να προσφέρουν στο παιδί τους χωρίς να ζητούν ως αντάλλαγμα την υποτέλειά του, με πιο έμμεσο ή με πιο άμεσο τρόπο. Συνήθως οι άλλοι πιέζουν ως εκεί που εμείς τους επιτρέπουμε και βλέπω πως στο παρελθόν τους το επέτρεψες, αφού μια φορά σε είχαν πείσει να ξαναγυρίσεις στο σύζυγο.
Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να προσαρμοστείς. Οι επιλογές σου είναι είτε να αδιαφορήσεις για τα σχόλια του πατέρα σου ή να φύγεις από το σπίτι.
Είσαι οικονομικά ανεξάρτητη; Βασίζεσαι στους γονείς σου για το παιδί;
Αν δεν είσαι, δεν έχεις άλλη λύση από το να αδιαφορήσεις και να απομακρυνθείς διακριτικά. Αν όμως είσαι οικονομικά ανεξάρτητη μη διστάσεις. Δήλωσε πως θα φύγεις αν εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση εκ μέρους του πατέρα σου, και αν δεν αλλάξει κάτι, κάνε το: φύγε!

Όπως και να έχει η κατάσταση, σκέψου γιατί μετά το δυνάστη πατέρα επέλεξες δυνάστη σύζυγο και δες μήπως και οι επόμενες επιλογές σου είναι δυνάστες. Επίσης δες γιατί ως τώρα επέτρεπες στους γονείς σου να ρυθμίζουν τη ζωή σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.