Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικά club γνωριμιών


Τι γνώμη έχετε για τα ηλεκτρονικά club γνωριμιών; Είμαι 34 ετών, μόνη αρκετό καιρό και, παρότι έχω αρκετά ευρύ κύκλο, δεν προκύπτει κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία. Κάποιες φίλες μου κάνουν ηλεκτρονικές γνωριμίες, αλλά εγώ διστάζω. Το θεωρώ …ξεφτίλα και επιπλέον μπορεί να είναι επικίνδυνο. Τι με συμβουλεύετε;
Ζ.

Δεν αποκλείω κανέναν τρόπο γνωριμιών, αν αντιμετωπιστεί με αξιοπρέπεια και σύνεση.
Η τεχνολογία καθεαυτή δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή στο σύνολό της, αλλά σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε.

Πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών γνωριμιών είναι η εύκολη επικοινωνία, που τη διακόπτεις όποτε κάτι δεν σου αρέσει, χωρίς εμπλοκές και συνέπειες. Δεν χάνεις χρόνο και δεν διακινδυνεύεις τίποτα, τουλάχιστον μέχρι να συναντήσεις το άτομο προσωπικά. Επίσης, αν τα άτομα λένε την αλήθεια, σημαίνει πως ενδιαφέρονται για σχέση ή τέλος πάντων γι αυτό που λένε πως ενδιαφέρονται. Αυτό βέβαια διαπιστώνεται μόνο στην πράξη.

Μειονέκτημα είναι πως πίσω από την ανωνυμία μπορεί να κρύβονται διάφορα…

Δεν βλέπω γιατί ένας τέτοιος τρόπος γνωριμίας να είναι …ξεφτίλα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που είναι μόνοι και ο χώρος της ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελεί μια λύση στην πολυάσχολη εποχή μας. Είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης το ποιους ανθρώπους θα συναντήσουμε στο δρόμο μας και κάποιες ηλεκτρονικές σελίδες μπορούν να παίξουν το ρόλο της τύχης!
Προτείνω λοιπόν να δοκιμάσεις, με τη δέουσα προσοχή πάντα. Διάλεξε κάποια σελίδα που σου φαίνεται σοβαρή και κάνε ένα προφίλ με τα πραγματικά σου στοιχεία εκτός από  όνομα και στοιχεία επικοινωνίας. Μπορείς να αρχίσεις να μιλάς με κάποια άτομα και συνεχίζεις μόνο με όσα σου φαίνονται σοβαρά και σε ενδιαφέρουν. Με κάποια από αυτά μπορείς στη συνέχεια να συζητήσεις και στο τηλέφωνο. Προσοχή! Μη δώσεις τα τηλέφωνα που χρησιμοποιείς συνήθως.  Μια πελάτισσά μου είχε ένα κινητό τηλέφωνο μόνο και μόνο για τις ηλεκτρονικές της γνωριμίες ή πρότεινε να τους τηλεφωνεί εκείνη από σταθερό απόρρητο τηλέφωνο. Μου φάνηκε έξυπνη ιδέα!

Αν κάποιο από τα άτομα αυτά φανεί να σε ενδιαφέρει, μπορεί να κανονίσεις μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο. Από το σημείο αυτό αρχίζει η πραγματική γνωριμία και κανείς ποτέ δεν ξέρει…
Προσοχή! Μου έχουν απευθυνθεί πολλά άτομα που έπαθαν το εξής: Ανέπτυξαν μια πολύ τρυφερή ηλεκτρονική «σχέση» με κάποιον και στην πρώτη συνάντηση τους άρεσε και η εμφάνισή του και προχώρησαν αμέσως σε σεξ. Και ενώ το άτομο ισχυριζόταν πως θέλει σχέση, μετά το σεξ απλώς εξαφανίστηκε, γιατί φαίνεται πως ένα «σεξ στα γρήγορα» ήταν το μόνο που ήθελε. Έχε υπόψη σου πως στις ηλεκτρονικές γνωριμίες αναπτύσσεται μυστήριο και ερωτισμός που μπορεί να μας παραπλανήσει. Αν μεν επιθυμούμε κι εμείς μια άμεση σεξουαλική συνεύρεση και μόνο, τότε όλα καλά (με τη δέουσα προσοχή πάντα). Αν όμως επιθυμούμε σχέση, καλό είναι να προχωρούμε σταδιακά και αφού γνωρίσουμε καλύτερα τον άλλον. Το να προχωρήσουμε σε σεξ στο πρώτο ραντεβού ενέχει ούτως ή άλλως τον κίνδυνο να πληγωθούμε, αν επιθυμούμε σχέση. (Όχι βέβαια ότι και το να τον γνωρίσουμε κάπως καλύτερα μας εγγυάται μια καλή εξέλιξη, απλώς αυξάνει τις πιθανότητες!)

Ισχυρίζομαι πάντα πως οι άνθρωποι φτιάχνουν το μέσο και όχι το μέσο τους ανθρώπους. Παράδειγμα το fb: Ο καθένας με το χρόνο δείχνει την προσωπικότητά του και σταθεροποιεί τους ανάλογους φίλους. Έχω κάνει κάποιους φίλους με αυτόν τον τρόπο, που δεν θα τους γνώριζα με άλλον τρόπο (έλλειψη χρόνου, διαφορετικοί τόποι διαμονής, οικονομικοί περιορισμοί για εξόδους, διαφορετικός τρόπος ζωής, ωράρια κ.ά.) Και πολύ έχω χαρεί στις ελάχιστες περιπτώσεις που όταν κάποιος καινούργιος «φίλος» με ενόχλησε μπόρεσα να τον απομακρύνω με ένα απλό delete, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και τριβές!

 Αν κάποιος δείχνει με συνέπεια μια συγκεκριμένη ψεύτικη προσωπικότητα επί μεγάλο διάστημα και μας πείσει γι αυτήν, αν γίνει η αρχική  κατά πρόσωπο γνωριμία και ακολουθήσουν κάποιες συναντήσεις θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Όπως γίνεται πάντα, με όποιον τρόπο και να γνωρίσουμε κάποιον...


Θα έλεγα λοιπόν να τολμήσεις με την ανάλογη προσοχή. Μην παραμελήσεις όμως για το λόγο αυτό την κοινωνική σου ζωή, τις εξόδους και τα ενδιαφέροντά σου.

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.