Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σχέση με δυσκολίες


Είμαι 27 χρονών και ο φίλος μου είναι 34. Είμαστε μαζί 6,5 χρόνια. Το θέμα μας είναι πως δεν δουλεύει κανείς και μένουμε με τις οικογένειές μας. Εγώ έχω καλύτερη οικονομική άνεση από τους γονείς μου και επομένως μπορώ να βγαίνω πιο άνετα, ο ίδιος όμως αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και η οικογένειά του.
Εγώ σκέφτομαι πως θέλω να κάνω οικογένεια , παιδιά να προχωρήσω στη ζωή μου. Είμαι πιστεύω σε μια καλή ηλικία και με τόσα χρόνια σχέσης. Το θέμα είναι πως δεν μπορεί να γίνει εφόσον είναι άνεργος αυτός. Εγώ μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προσπαθώ και κάτι βρίσκω συνέχεια. Τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου και έχω βλέψεις και για μετά. Αυτός όμως τι θα κάνει; Εχει φτάσει σε μία ηλικία που πρέπει οπωσδήποτε να βρει δουλειά, έχει μεγαλώσει αρκετά και μετά κανείς δεν θα το προσλαμβάνει. Είναι 3 χρόνια άνεργος. Αυτό όπως καταλαβαίνετε προξενεί πολλούς καβγάδες ανάμεσά μας με αποτέλεσμα η επικοινωνία μας να είναι ανύπαρκτη. Υπάρχουν μέρες που μπορεί να μην μιλάμε, ώρες που να βριζόμαστε και να λέμε αμφότεροι βαριά πράγματα.
Λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουμε δικό μας χώρο για να βρεθούμε και αναγκαστικά βρισκόμαστε σπίτι μου με τους γονείς μου, όσες φορές προσπαθήσαμε για σεξουαλική επαφή ήταν ανεπιτυχής λόγω του ότι "τελειώνει" πολύ γρήγορα. Γενικά σε αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί δεν έχουμε ολοκληρώσει κανονικά.
Κάποτε τον αγαπούσα, και αυτός. Τώρα δεν ξέρω. Πιστεύω ότι με τον καιρό έχουν χαλαρώσει οι σχέσεις μας και λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και είμαστε αναγκαστικά κλεισμένοι σε ένα σπίτι που υπάρχουν και άλλοι. Δεν έχουμε ούτε καν τον χώρο μας. Ένα διάστημα μείναμε μαζί αλλά δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία. Και φυσικά δεν έκανε καμία προσπάθεια για σεξουαλική επαφή.
Θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλος για να βρει δουλειά τώρα, και ότι τα χρόνια περνάνε και εγώ ποτέ δεν θα κάνω οικογένεια, και ότι δεν μου αξίζει, και ότι τζάμπα και άδικα τρώω τον χρόνο μου μαζί του. Πιστεύω όμως πως τον αγαπάω κιόλας. Αν και η αγάπη μου έχει ξεφτίσει σε σχέση με την αρχική. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω απεγνωσμένα να προχωρήσω στην ζωή μου και αυτός με σταματάει , κι εγώ θέλω τόσα πολλά.
Λ.
Δεν θέλεις πολλά, θέλεις τα κανονικά που θα ήθελε ένας άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια σχέσης. Στις συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής δυσκολίας που ζούμε, εσύ κάνεις  κινήσεις για να εξασφαλίσεις την ανεξαρτησία σου, εξάλλου είσαι ακόμη πολύ νέα. Εκείνος όμως δεν βλέπω να κάνει βήματα και μάλλον έχει περιπέσει σε καταθλιπτική κατάσταση.
Επιπλέον, το σεξουαλικό παρουσιάζει προβλήματα. Αντιλαμβάνομαι πως το θέμα αυτό επηρεάζεται από τις άσχημες συνθήκες, αλλά και όταν μείνατε μαζί μου λες πως δεν βελτιώθηκε… Τι κάνει ο σύντροφός σου γι’ αυτό;
Δυστυχώς, λίγες σχέσεις αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες και η δική σας έχει χαλαρώσει πολύ. Επιπλέον, δεσμεύτηκες πολύ μικρή και σε τέτοιες περιπτώσεις οι επιλογές είναι σπάνια σωστές μακροπρόθεσμα. Προτείνω να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και να συμφωνήσετε να λάβετε κάποια μέτρα: Πρέπει να ενεργοποιηθεί επαγγελματικά και να καταφύγει σε ειδικούς για να βελτιώσει την ψυχολογική και σεξουαλική του κατάσταση.

Αν συμφωνήσει να κάνει βήματα, αξίζει να του συμπαρασταθείς και να δώσεις χρόνο στη σχέση σας.  Αν όχι, μπορείτε να κάνετε έναν δοκιμαστικό χωρισμό και να αρχίσετε να σκέφτεστε τη ζωή σας ανεξάρτητα.

12 σχόλια:

  1. Εφόσον υπάρχει αγάπη αλλα δεν υπάρχει σεξ και λεφτά, μπορείτε να μείνετε φίλοι. Δεν είναι απαραίτητο να μη μιλάτε. Το να επιμένεις σε μια σχέση που η σεξουαλική ζωή είναι ανύπαρκτη θα σου δημιουργήσει πολλές νευρώσεις. Ηδη δεν ξέρεις τι χάνεις τόσο καιρό. Μετά θα παντρευτείς και θα ξαναγράφεις εδω οτι δεν είσαι ικανοποιημένη στο γάμο σου. Τα σημάδια λοιπόν υπάρχουν. Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε. Φίλοι λοιπόν απο δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολλά τα χρόνια που είσαστε μαζι αρα έχουν δωθεί τα περιθώρια και οι ευκαιρίες που θα μπορούσες να δώσεις, ειτε στο εργασιακό ειτε στο σεξουαλικό ειτε εν γενει σαν σχέση. Μήπως είσαι ανασφαλής οτι δε θα βρεις αλλον? Ηδη συμβιβάζεσαι με μεσοβέζικες λύσεις επι τόσα χρόνια. Μάλιστα αναφέρεις οτι και ένα διάστημα που μείνατε μαζι δεν έκανε κίνηση για σεξ, αρα δεν είναι μόνο το θέμα της ανεργίας ή η έλλειψη προσωπικού χώρου. Μην κάνεις το λαθος και προχωρήσεις με αυτό το άτομο και δε στο λέω μόνο για τα λεφτά γιατι μετά θα είσαι υπόλογη των επιλογών σου. Δηλαδή δουλειά δεν υπάρχει, επικοινωνία δεν υπάρχει, σεξ δεν κάνετε, θέληση και πλάνο για το μέλλον δεν έχει, τοτε τι σχέση ειναι αυτή? Φύγε οσο προλαβαίνεις γιατι αν περάσει και η μπογιά σου σαν γυναίκα θα δυσκολευτείς να βρεις και συ κάποιον σύντροφο να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι το "αν περάσει η μπογια σου σαν γυναίκα, θα δυσκολευτείς να βρεις σύντροφο". Είναι κακό να αναπαράγουμε την άποψη πως οι γυναίκες έχουν ...ημερομηνία λήξης, σαν να είναι καταναλωτικό προιόν. Σε οποιοδήποτε ηλικία ένα καλοβαλμένο άτομο μπορεί να βρει σύντροφο, ανάλογης ηλικίας φυσικά. Οι γυναίκαι πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί από τα 27? και ο αντρας πότε;

      Διαγραφή
    2. Ναι είμαι ανασφαλής και μάλιστα αρκετά θα έλεγα..Φοβάμαι ότι δεν θα βρω κάποιον άλλον και ίσως συμβιβάζομαι...Δεν θέλω να μείνω μόνη μου στη ζωή. Δεν μου εγγυάται κανείς ότι θα βρω κάποιον μετά και δεν θέλω να ρισκάρω την μοναξιά..Αλλά και αυτή η ζωή δεν μου αρέσει...Πρέπει να προχωρήσει...Και μόνη μου δεν θα προχωρήσει..

      Διαγραφή
    3. Μπορείτε να μείνετε φίλοι, να κάνετε παρέα, να σε στηρίζει σε διάφορα προβλήματα κλπ εφόσον περάσατε τόσα χρόνια μαζι και έχετε μεγάλη οικειότητα. Η διαφορά φιλίας και σχέσης είναι οτι με το φίλο δεν κάνετε σεξ. Που ουτως ή αλλως δεν κάνετε, αρα μπορείς να τον αποδεσμεύσεις σαν ερωτική προοπτική και το υπόλοιπο κομμάτι να παραμείνει απο τη νέα ιδιότητα του φίλου. Η παρέα δηλαδή να συνεχιστεί.

      Διαγραφή
  3. Είναι κακός ο συμβιβασμός και αργότερα θα καταλήξει σε χωρισμό.Ηδη η σχέση αυτή έχει πολλά προβλήματα εκτός αν θέλει ο ίδιος να κάνει σημαντικά βήματα...Καλό λοιπόν είναι να επανεξετάσεις τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου και να το διεκδικήσεις και πάντως συμφωνώ με την Κατερίνα οτι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως για τις γυναίκες.Ας απαλλαγούμε επιτέλους απο τέτοιες ταμπέλες!!!Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας προβάλλοντας αυτό που έχουμε μέσα μας!!!Προχώρα λοιπόν μπροστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ αν προσπαθεί ήδη και βλέπω ότι κάνει προσπάθειες αλλά δεν έχει αποτέλεσμα σε κανέναν τομέα; Είναι καλό παιδί καλός άνθρωπος. Αν και τελευταία έχουμε ξεφύγει και οι δύο και δεν αντιπροσωπεύουμε τον εαυτό μας πιστεύω με αυτή τη συμπεριφορά που βγάζουμε.Αλλά είναι καλός άνθρωπος. Συμβιβάζομαι το ξέρω.Από την αρχή ίσως. Αλλά δεν μπορώ την μοναξιά και τώρα μπήκα σε μια διαδικασία που δεν ξέρω αν με παίρνει να φύγω. Συμφωνώ με το ηλικιακό εγώ. Εϊμαι 27 πότε θα βρω άλλον άνθρωπο ,πότε θα κάνω οικογένεια; Πιστεύω μεγάλωσα και δεν έχω κάνει τίποτα...Τζάμπα τόσα χρόνια...Χωρίς τίποτα...

      Διαγραφή
    2. Θα διαφωνήσω με τη θέση σας οτι δεν υπάρχει ημερομηνίας λήξης για τις γυναίκες, διοτι σαν άνδρας προκειμένου να νιώσω ερωτικά για μια γυναίκα το πρώτο που με ελκύει είναι η εμφάνιση. Δυστυχώς πολλές κοπέλες ''χαλάνε'' οχι μόνο σε μεγάλες ηλικίες που είναι και αναπόφευκτο, αλλα ακόμη και απο νωρίς. Αν λοιπόν η φίλη χάσει και αλλα χρόνια ακόμα και μειωθεί η ομορφιά της θα εχει λιγότερες πιθανότητες να την προσεγγίζουν αλλοι ανδρες. Οταν λέμε ημερομηνίας λήξης δεν εννοούμε σαν άτομα, εννοούμε σαν εμφάνιση.

      Διαγραφή
  4. ...άρα οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν να βρίσκουν σύντροφο όσο περνάει ακόμα η μπογιά τους, να τον εξασφαλίζουν κι ύστερα μπορούν να χαλάσουν ελεύθερα!
    Με τους άντρες τι γίνεται όταν γερνούν; ή στους άντρες παίζει το βασικό ρόλο η προσωπικότητα και το κοινωνικό status ενώ στις γυναίκες η εμφάνιση, προκειμένου να "εξασφαλιστούν"; Εκνευρίζομαι που υπάρχουν ακόμη άντρες με τέτοιες σεξιστικές απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ .ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΧΑΛΑΝΕ"ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ?Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να μιλάει κανείς έτσι ανερυθρίαστα για κάποιον που έμεινε άνεργος προκαλεί πολύ άσχημη εντύπωση. Αναρωτιέμαι τι θα έχει να πει η συγκεκριμένη γυναίκα εάν μείνει άνεργη στα 31 της και έχει και παιδί (γεγονός που θα της δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να βρει δουλειά, καθώς δεν θα είναι τόσο "ανταγωνιστική"). Θα θεωρεί τον εαυτό της "αρκετά μεγάλο για να βρει δουλειά"; Ή μήπως πιστεύει πως με τις αυταπάτες και την ψευτοκατάρτιση που παρέχουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι εξασφαλισμένη; Ντράπηκα και μόνο που διάβασα αυτήν την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαι γυναίκα 42 και γνώρισα την καλύτερη και πιο μακροχρόνια σχέση της ζωής μου πριν δύο χρόνια δλδ στα 40. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι λέγονται τέτοια πράγματα. Υπάρχουν και ώριμοι άνδρες εκεί έξω που είναι σε θέση να εκτιμήσουν και όχι να ψάχνουν για ένα κομμάτι κρέας. Εξάλλου ποιος είπε ότι η ομορφιά χάνεται τόσο γρήγορα; Πάτε καλά; 'Αγχος από τα 27; Κοίτα κορίτσι μου να χαρείς τη ζωή σου, να απολαμβάνεις τα νιάτα σου και όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος τότε θα κάνεις οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.