Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σχέση με μικρότερον: Να μιλήσω για γάμο;


Είμαι 32 και αυτός 25. Διατηρούμε σχέση εδώ και ένα χρόνο περίπου. Το θέμα βρίσκεται στο εξής: ενώ τον αγαπάω και με αγαπάει πολύ και αυτό που έχουμε μας γεμίζει και τους δύο, το μυαλό μου κάνει συνέχεια ερωτήσεις...Πώς θα καταλάβω αν τα θέλω του είναι κοινά με τα δικά μου όσον αφορά το θέμα οικογένεια σε λίγα χρόνια?? Δεν νομίζω ότι μπορώ να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο, πιθανόν θα τρομάξει. Από την άλλη αν όντως αυτό που έχουμε είναι απλά μια εφηβική σχέση γι αυτόν και τίποτε παραπάνω θέλω να το σταματήσω πριν είναι αργά για μένα. Μετά οι γονείς του θα δεχτούν μια τέτοια σχέση?? Προς το παρόν δεν γνωρίζουν την ύπαρξή μου, μόνο η αδερφή του ξέρει. Γενικά προβληματίζομαι σχεδόν καθημερινά με τέτοια ερωτήματα και δεν μπορώ να χαρώ αυτό που θέλω και μου αρέσει το γεγονός που είμαστε μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Λ

Οι σχέσεις με μικρότερους άντρες δημιουργούν πρόβλημα αν τα μέλη του ζευγαριού είναι προσκολλημένα στα στερεότυπα. Αν εσείς και οι δυο αποφασίσετε να προχωρήσετε και η σχέση σας είναι βαθιά, κανένας δεν θα μπορέσει να σας εμποδίσει, γονείς, κοινωνικός περίγυρος κτλ.
Για μένα τα προβλήματα έχουν ως εξής:
·         Πόσο ισχυρή είναι η σχέση σας και από τις δυο πλευρές; Οι άντρες στην ηλικία του φίλου σου είναι κατά κανόνα ανώριμοι για σοβαρές σχέσεις. Το τι είναι γι αυτόν η δική σας σχέση θα το δείξει μόνο ο χρόνος.
·         Πότε θα είναι ώριμος ο φίλος σου για πιθανό γάμο; Γενικά, δεν συμβουλεύω κανείς να παντρεύεται πριν τα 30, πόσο μάλλον οι άντρες. Ένας πρόωρος γάμος κατά κανόνα μετά από κάποια χρόνια καταλήγει σε χωρισμό ή σε συμβατική συμβίωση.
·         Για να κάνετε οικογένεια πρέπει να υπάρχουν τα οικονομικά μέσα. Εργάζεστε και οι δύο; Ακόμη κι αν εσύ λόγω ηλικίας είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, σπάνια ένα άτομο πριν τα 30 είναι εξίσου ανεξάρτητο ώστε να συμβάλει ισότιμα σε ένα γάμο.
Όλες οι καταστάσεις έχουν ένα ρίσκο. Αφού περνάς καλά, φρόντισε να απολαύσεις τη σχέση σου και προσπάθησε να κατανικήσεις το στερεότυπο της ηλικίας. (Δηλαδή πως η γυναίκα έχει ημερομηνία λήξης προκειμένου για οικογένεια).  Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις πρέπει να ωριμάσουν και να περάσουν πρώτα από συμβίωση πριν το γάμο. Όποια ηλικία κι αν είχε ο φίλος σου, θα πρότεινα μετά από 2 χρόνια καλής και στενής σχέσης το ζευγάρι να συμβιώσει, με την απαραίτητη οικονομική ανεξαρτησία. Μετά από 2 χρόνια καλής συμβίωσης μπορεί να προχωρήσει σε γάμο και παιδί. Άρα είναι ακόμη αντικειμενικά νωρίς για σας, οπότε καλό είναι να μην το συζητήσεις ακόμα.
Δεν βλέπω λοιπόν δυνατότητα γάμου πριν από 3 χρόνια και πριν περάσουν αυτά τα στάδια. Αν ως τότε είστε ακόμη πολύ καλά μαζί, τίποτα δεν θα σας εμποδίσει. Αν δεν είστε, δεν το συζητάμε. Στο μεταξύ, πολλά ζευγάρια χωρίζουν, είναι κι αυτό μέσα στις πιθανότητες…
Κανείς όμως δεν μπορεί να σου υπογράψει κάτι για το τόσο απώτερο μέλλον. Μένεις με το ρίσκο να χαλάσει η σχέση κάποια στιγμή ή ο φίλος σου να  μην είναι στα 28 του ακόμη έτοιμος. Αν φύγεις τώρα στερείσαι μια ωραία σχέση και ποιος σου υπόσχεται πως μετά θα βρεις αμέσως τον κατάλληλο σύντροφο για γάμο;

Σταμάτησε να σκέφτεσαι στερεοτυπικά και δώσε στη σχέση σου την ευκαιρία να εξελιχθεί. Αν αυτό δεν γίνει, είσαι ακόμη πολύ νέα και μπορείς να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.