Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κακό timing

Είμαι 32 και ζω σε επαρχία. Μετά από μια άσχημη ιστορία που είχα με κάποιον, αποφάσισα να κάνω μια νέα αρχή, αν και δεν ένιωθα ακόμα και τόσο έτοιμη. Αποφάσισα λοιπόν έπειτα από παρότρυνση μιας φίλης να γνωρίσω έναν συγγενή της, τον Μ, ετών 35. Αρχίσαμε ηλεκτρονική επικοινωνία και πολύ γρήγορα μου ζήτησε να βγούμε.
Ορίσαμε την ημέρα και περίμενα επικοινωνήσει για να αποφασίσουμε τον τόπο της συνάντησης. Άφαντος όμως! Και όπως ήτανε φυσικό πίστεψα οτι το 'χε μετανιώσει. Και όμως, ο Μ. μολις ειχε χασει τον πατερα του, και μαλιστα την επομενη του ραντεβου θα γινοταν η κηδεια. Με ενημέρωσε η φίλη μου και εκείνος αργότερα μου έστειλε μήνυμα. Απάντησα με τα συλλυπητήριά μου.
Η επαφή μας μέσω fb συνεχιστηκε τις επόμενες μέρες και ο Μ. συνέχεια υποσχότανε ότι μόλις νιώσει καλύτερα θα μου πει να βγουμε εκείνο το ραντεβου. Εγω έδειξα κατανόηση και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξα καταπιεστική με μνμ και τηλεφωνα. Τελικά βγήκαμε. Ο Μ προσπαθουσε να δειξει ότι περναγε καλα, αλλά φαινόταν μελαγχολικός. Δεν έδειξα δυσαρέσκεια. Μόλις χωρίσαμε, μου τηλεφώνησε και ήθελε να μου απολογηθεί που ήταν πεσμένος. Υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά που θα βγούμε θα ναι πολύ καλύτερα. Με συγκίνησε αυτό και τον καθησύχασα..
Συνεχισαμε την επικοινωνια fb σε φιλικο πλαισιο. Στη συνέχεια κλείσαμε ραντεβού αλλα το ακυρωσε λογω ιωσης. Και  2 εβδομάδες τώρα δεν εκανε καμμια κινηση, ενω μιλάμε στο τηλεφωνο. Υπέθεσα ότι  φοβαται ότι θα τον κουτσομπολεύουν στο χωριό του οτι γυρίζει στις καφετέριες ενώ ο πατέρας του πέθανε προσφατα και ουτε το μνημόσυνο έχει γινει ακόμα. Του έστειλα μήνυμα πως θα τον αφήσω να ηρεμίσει μέχρι να γίνει το μνημόσυνο και εάν θέλει εκείνος μετά να επικοινωνήσει μαζί μου. Αν πάλι μετανιώσει θα ναι σεβαστό.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά. Η απαντηση του έδειξε ότι αυτο ήθελε κατα βάθος και μου ζήτησε συγγνώμη και να τον καταλάβω. Τι να κανω τώρα εγω? το μνημόσυνο είναι σε μια βδομάδα. Αν μετά από αυτό δε ζητήσει να βρεθουμε, να τον αγνοήσω? Ειναι δικαιολογημενη αυτη η σταση του? δλδ μια μπρος μια πισω? μονο και μονο να μην γινει στοχος σχολιασμων εδω στο στενο επαρχιακο περιβαλλον?
Χ.

Η στάση του μετά από το θάνατο είναι δικαιολογημένη. Είναι φυσικό να είναι "πεσμένος", να νιώθει χαμένος, να έχει εναλλαγές διάθεσης και επιθυμιών και ίσως, ανάλογα με τα στερεότυπά του, να φοβάται και τα κουτσομπολιά στο στενό επαρχιακό περιβάλλον.
Υπάρχει πιθανότητα να του αρέσεις και να μη μπορεί να προχωρήσει λόγω συνθηκών. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην του αρέσεις ιδιαίτερα αλλά να μη θέλει να κόψει μια συμπαθητική γυναικεία παρουσία από τη ζωή του. Αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος, όταν με το καλό ξεπεράσει τα πρώτα στάδια της απώλειας. Δεν ξέρουμε όμως πόσος χρόνος θα του χρειαστεί για αυτό. Ούτε σημαίνει πως μετά το μνημόσυνο θα έχει αμέσως διάθεση. Κακό timing είχε η γνωριμία σας!

Έκανες πολύ καλά που του έγραψες πως του αφήνεις την πρωτοβουλία. Μπορείς απλώς να του λες πότε-πότε δυο φιλικές κουβέντες στο fb. Εσένα σου αρέσει; Αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, περίμενε να δεις αν θα ανταποκριθεί. Αν όχι, δεν έγινε και τίποτα, τι είχες τι έχασες… Αν βέβαια στο μεταξύ σου τύχει κάποια άλλη γνωριμία, γιατί να μη βγεις; Δεν έχετε ξεκινήσει κάτι με τον Μ.

5 σχόλια:

  1. Ο θάνατος του πατρός ηταν αιφνίδιος ή προυπήρχε πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να προυπήρχε πρόβλημα. ΄Μάλιστα μου είχε πεί ότι από το Μαιο πήγαινε μαζί με τον πατέρα του στην Αθήνα. Τελικά έστειλα ένα τελευταίο σήμερα το πρωι που ζήτούσα συγγνώμη έαν τον έιχα φέρει σε δύσκολη θέση ολο αυτόν τον καιρό. Είδα ότι δεν απάντησε και ξανάστειλα μετά από μία ώρα και του έλεγα ότι δε θα τον ξαναενοχλήσω αφού καταλαβαίνω ότι αυτό μαλλον θέλει. Αμέσως πήρε τηλ να μου πέι ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι αρνητικά. Και ούτε να στεναχωριέμαι. Μάλιστα θα ξαναεπικοινωνήσει μαζί μου αργότερα.Του είπα όπως νιώθει να πράξει και επειτα από μια ωραία κουβέντα κλεισαμε. Και πάλι επέμενα να μην ιδωθούμε μέχρι να γίνει το μνημόσυμο αυτήν την κυριακή και έδειξε να το εκτιμάει.Εν τέλει επεμενε οτι θελει να τον ενοχλω και οχι να εξαφανισττω. Τι να κανουμε...δεν ηξερα οτι θα πεθαινε ο πατερας του οταν πρωτομιλησαμε.
    Κα Κατερίνα δεν είμαι και ερωτευμένη αλλά δε θα ήθελα να λήξει τόσο γρήγορα, θα θελα να κάνουμε λίγο ακόμα παρέα και μετα να κρίνουμε εάν μπορούμε να κανουμε κατι. Είναι καλό παιδί έχω ακούσει. Εντωμεταξύ ξέχασα να σας πω οτι εκειίνη η συγγενής του μου ειχε πει οτι γενικά ειναι ντροπαλος με τις γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπική άποψη ότι ο χρόνος που θα κυλήσει θα βοηθήσει και τους δυο σας. Και εκείνον να βάλει κάποια πράγματα σε μια σειρά και να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα του και εσένα να συνειδητοποιήσεις το όλο πλαίσιο της σχέσης που ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Μην πιέσεις καθόλου και μην κάνεις κανένα άλλο τηλεφώνημα ή κίνηση (κάθε σου τηλεφώνημα ακόμη κι αν διαβεβαιώνει ότι δεν πιέζει στην πραγματικότητα πιέζει και μόνο που υφίσταται). Αν ο νεαρός ενδιαφέρεται πραγματικά θα επικοινωνήσει. Μέχρι όμως να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Θα πρότεινα να θέσεις και ένα χρονικό περιθώριο για την εξέλιξη αυτής της γνωριμίας για να μην σε κρατήσει πίσω από δυνητικά καλύτερες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα επικοινωνησει αυτος εξαλλου. Ηδη το εκανε το πρωι. Αν ηθελε θα με ειχε αγνοησει και θα το τελειωνα. Δεν ειμαι και τοσο ενοχλητικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι να μην μας εξηγησει τιποτα! φιλε Δημητρη..εχω διαβασει σχεδον ολους τους σχολιασμους σου εδω μεσα...τι εισαι εσυ?? Ψυχολογος? Μαντης? οχι δε θελουμε να μας εξηγησεις τιποτα! Η γνωμη της Κας Κατερινας μας ενδιαφερει μονο. Παψε να κανεις τον εξυπνο επιτελους! σου λενε ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ! Τι δεν καταλαβαινεις??? τι θες? να τρεχει να πηδηξει σαν ξελιγωμενος? και στην τελικη...εχω φαει κοροιδια ανετα απο ανθρωπο που στα πρωτα ραντεβου το παιζε ερωτευμενος και κατοπιν εμαθα οτι εβγαινε κρυφα και με αλλη. Καλυτερα αυτος που συμπεριφερεται ετσι λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.