Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Θέμα θρησκεύματος


 Γνωρισα ενα παιδι πριν εναμιση χρονο, ο οποιος με διεδίκησε και κάναμε παρέα μέχρι να είμαι έτοιμη για σχέση. Είχα βγει από μακριά και επίπονη σχέση και  χρειαζόμουν  χρόνο. 

Ειμαστε πλέον μαζι 6-7 μήνες. Υστερα απο ενα μηνα σχεσης, οταν ειδε οτι εγω ειμαι ετοιμη πλεον για κατι πιο σοβαρο, μου εξηγησε οτι δεν μπορει να γινει κατι σοβαροτερο απο σχεση αναμεσα μας γιατι δεν θα ειναι ετοιμος σε νωριτερα απο 5 χρονια.
Αν και στην αρχη ενιωσα προδομενη, αποφασισα να το ρισκαρω γιατι ειχα αρχισει ηδη να τον ερωτεύομαι. Πριν απο ενα μηνα, οταν ειδε οτι εγω δενομαι πολυ μαζι του, μου εξηγησε οτι ο λογος που δεν μπορουμε να το παμε σοβαρα ειναι οι θρησκευτικες του πεποιθησεις. Δεν ειναι Ελληνας και συμφωνα με τη θρησκεια του δεν μπορει να παντρευτει καποια εκτος της θρησκείας του, ουτε γινεται καποιος απο τους 2 να αλλαξει θρησκευμα. Αυτο θα εχει κοινωνικο αντικτυπο στον ιδιο. Βεβαια μενει μονιμα Ελλαδα.

Μου ειπε οτι δεν ηθελε να μπει σε λεπτομερειες για αυτο το θεμα, για αυτο μου ειχε πει πρωτα για τα 5 χρονια. Τωρα επεσα απο τα συννεφα! Μου ζηταει να διακοψουμε τη σχεση γιατι κολλαμε ο ενας στον αλλον και θα πληγωθουμε εφοσον δεν υπαρχει μελλον. Ειμαι πληγωμενη, νιωθω πραγματα που δεν φανταζομουνα ποτε πριν οτι θα μπρουσα να νιωσω.

Μου ειπε ομως, πως θελει να βλεπομαστε, αλλα οχι αυτο το καθημερινο που μας ενωνει περισσοτερο. Απο τη μια θελω πολυ να υπαρχει στη ζωη μου, εστω με οποιονδηποτε τροπο, εφοσον ηταν εξαρχης ξεκαθαρος σχετικα με το μελλον, αλλα απο την αλλη ειμαι ερωτευμενη και αναρωτιεμαι γιατι εφοσον εχει αισθηματα για μενα δεν ξεφευγει απο το θεμα της θρησκειας ή εστω να προσπαθησει να μιλησει στους γονεις του για αυτο το θεμα?
Τι με συμβουλευεις να κανω? Μου ζητησε να βρισκομαστε 3 φορες τη βδομαδα, γιατι με θελει στην ζωη του εστω και αν ειμαι μονο φιλη.
Α

Ο φίλος σου αφενός σε θέλει, αφετέρου δεν μπορεί να ξεπεράσει την ιδεολογία του.  Όσο κάνατε παρέα, μέχρι να νιώσεις έτοιμη για σχέση, δεν είχατε συζητήσει τις απόψεις σας; Δεν σου είχε πει τι του υπαγορεύει η ιδεολογία του για το μέλλον; (Ανεξαρτήτως του αν εσείς θα προχωρούσατε και μέχρι πού). Γνωρίζοντας πως είναι αλλοδαπός και αλλόθρησκος, εσύ δεν υπέθεσες εξ αρχής αυτή την πιθανότητα;

Το περί 5 χρόνων αναμονής ήταν μια ανόητη δικαιολογία αρχικά από μέρους του, πράγμα που δείχνει πως κι εκείνος δεν είναι σίγουρος για τις επιλογές του. Τελικά ξεκαθάρισε πως η θρησκεία του τον εμποδίζει να προχωρήσει σε γάμο μαζί σου, αλλά σε θέλει ως σχέση, αρκεί αν μη δεθείτε πολύ. Κι εσύ υποθέτω του ξεκαθάρισε πως τον αγαπάς και θέλεις πιθανότητα γάμου.
Άρα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε μαζί είναι να έχετε μια κανονική σχέση. Το 3 φορές/εβδομάδα σαν φίλη μού ακούγεται σαν …απαγορευτικός νόμος! Δεν βλέπω γιατί δεν μπορείτε να έχετε σχέση χωρίς προοπτική γάμου. Προστατεύεστε από το πιθανό μελλοντικό δέσιμο και τώρα βιώνετε κι οι δυο έναν άσχημο χωρισμό και πληγώνεστε. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη χαρείτε τη σχέση σας ως σχέση όσο κρατήσει…
Η ιδεολογία ενός ατόμου δεν αλλάζει παρά μόνο αν και όταν ο ίδιος το αποφασίσει, οπότε δεν θεωρώ σκόπιμο να πιέσεις ή να επιχειρηματολογήσεις άλλο. Είστε σίγουροι πως αν δεν ήταν το θέμα της θρησκείας θα πηγαίνατε για γάμο; Και γιατί δεν αλλάζεις εσύ θρησκεία σε τέτοια περίπτωση; Μήπως και η δική σου ιδεολογία είναι άκαμπτη;
Αν εσύ θέλεις σχέση κι εκείνος φιλία με …πρόγραμμα, καλύτερα να μη δεχτείς γιατί θα πληγωθείς περισσότερο.
Προτείνω να διατηρήσετε και να χαρείτε τη σχέση σας έτσι όπως είναι και να δείτε πόσο σοβαρεύει. Αν όντως διατηρηθεί και θέλετε γάμο, τότε σκεφτείτε αλλαγή θρησκεύματος ή πολιτικό γάμο. Αν αγαπιέστε αρκετά, κάποιος από τους δυο θα κάνει την υπέρβαση. Αν πάλι η σχέση δεν καταλήξει, θα την έχετε τουλάχιστον ζήσει και απολαύσει.


5 σχόλια:

  1. Η θρησκεία του επιτρέπει προγαμιαίες σχέσεις?
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή??!!!! Δε νομίζω.

    Κατ' αρχήν σε διεκδίκησε (ενώ φαντάζομαι ήξερε ότι είχες βγει από μια σχέση που σε πόνεσε) με σκοπό τον ερωτικό τομέα φυσικά. Η θρησκεία του εδώ απούσα.

    Επί ένα μήνα είχατε σχέση. Η θρησκεία του πάλι απούσα.

    Όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι εσύ δενόσουν μαζί του σου είπε ότι δεν θα είναι έτοιμος για 5 χρόνια. Πάλι απούσα η θρησκεία!

    Μέχρι εδώ κάθε άλλος παρά ξεκάθαρος είναι. Προφανώς αφού είδε ότι δεν απογοητεύθηκες αλλά συνέχισες, και αφού φυσικά απ΄ότι έδειξε η ιστορία παρακάτω δεν είχε σκοπό για κάτι σοβαρό μαζί σου, εμφανίζεται η θρησκεία!

    Πολύ φοβάμαι (για να μην πω ότι είμαι σίγουρη) πως πέρασε ευχάριστα τον καιρό του και όταν είδε πως "ζορίζουν" τα πράγματα βρήκε την δικαιολογία της θρησκείας για να χωρίσετε. Μια πολύ διπλωματική δικαιολογία μάλιστα!

    Που ήταν η θρησκεία του και οι ιδεολογίες του στην αρχή που ήταν πιο ανέμελα τα πράγματα και φυσικά δεν αισθανότνα καμία πίεση? Που ήταν η θρησκεία του και τα πιστεύω του όταν σε πολιορκούσε και ήξερε (εννοείται...) ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει μεταξύ σας μακροπρόθεσμα?

    Σου είχε εκφράσει ποτέ ξεκάθαρα την αγάπη του για σενα? Σου είχε δείξει με πράξεις (ο ερωτικός τομέας εδώ εξαιρείται) ότι νοιάζεται πραγματικά για σένα?

    Σου είπε να διακόψετε γιατί ΘΑ πληγωθείτε. Εσύ όμως ήδη είσαι πληγωμένη έτσι δεν είναι? Αυτός είναι? Αν ναι σε τι ποσοστό? Όχι αρκετά μεγάλο ώστε να μη θέλει να χωρίσετε.

    Λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση την απάντηση του τι θα κάνεις πρέπει να την δώσεις μόνη σου.

    Αφού σου ξεκαθάρισε πια ότι δεν υπάρχει μέλλον ή συνεχίζεις με τους δικούς του όρους (3 φορές την εβδομάδα - Αν είναι δυνατόν! Σου έθεσε και όριο συναντήσεων) σκέψου

    1. Μπορείς να αντέξεις μια τέτοια σχέση?
    2. Σε ικανονοποιεί/ολοκληρώνει ψυχικά (ή και σωματικά)?
    3. Αξίζεις να σου θέτουν όρια και εσύ ν' ακούς και να υπακούς?
    4. Αξίζει να διαθέσεις χρόνο και συναισθήματα σε αυτόν τον άνθρωπο?
    5. Γιατί είσαι ερωτευμένη μαζί του?

    Η απάντηση που ζητάς είναι μέσα σου..







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση. Το θεμα ειναι πως τον ειχα ρωτησει οταν με διεκδικουσε εαν ειναι Ορθοδοξος, και μου ειχε πει οχι αλλα κατι παρομοιο, χωρις διευκρινησεις. Οταν τον ρωτησα γιατι δεν μου ειχε πει εξαρχης για τη θρησκεια του, μου ειπε οτι προφανως και δεν υπηρχε λογος εφοσον εβλεπε οτι ουτως η αλλως ημουνα αρνητικη στο να προχωρησω σε σχεση μαζι του.
    Στην συνεχεια οταν ρωτησα γιατι δεν μου το ειπε τοτε αμεσως οταν ξεκινησαμε να ειμαστε ζευγαρι, μου ειπε οτι προτιμησε να μου πει αυτο για τα 5 χρονια, για να μην μπει σε λεπτομερειες με το θρησκευμα του, το οποιο να μην καταλαβαινα και να αρχιζα τις ερωτησεις.
    Ειμαστε ζευγαρι 6 μηνες, απο τον Ιουνιο και τουλαχιστο ηταν ειλικρινης απο εκεινη τη στιγμη λεγοντας μου πως δεν υπαρχει μελλον, εστω χρτησιμοποιοντας τα"5 χρονια" ως λογο, αλλα σημασια τελικα εχει ο λογος η η ουσια? Φυσικα φταιω και εγω που αφεθηκα, ενω ηξερα....
    Επισης το 3 φορες τη βδομαδα, το ειπε σαν παραδειγμα για να δουμε την ολη σχεση πιο χαλαρη εφοσον δεν εχουμε μελλον, και επισης ειπε οτι αν δεν μπορω να προσαρμοστω σε κατι τετοιο τουλαχιστον θελει να μεινουμε φιλοι, γιατι αυτο αλλωστε μας ενωσε εξ αρχης πριν 2 χρονια.
    Ισως και ολα να ειναι ενα ψεμα, ειλικρινα δεν ξερω τι να πιστεψω, τουλαχιστον η ουσια ειναι μια, οτι δεν θελει/δεν μπορει να προχωρησουμε σοβαρα καποια στιγμη για τους λογους του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις τώρα είδα την απάντησή σου.

      Δυστυχώς απ' ότι καταλαβαίνεις.... θα πονέσεις για λίγο καιρό. Πάντως, επειδή έχω περάσει και εγώ χωρισμό ενώ αγαπούσα πολύ, σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ περνούν. Η παροιμία "ο χρόνος είναι γιατρός" ισχύει!

      Σχετικά με το να μείνετε φίλοι, εγώ δεν θα στο πρότεινα τουλάχιστον μέχρι να ξεπεράσεις κάπως το χωρισμό σας. Προς Θεού μην κάνεις το λάθος και συνεχίσεις να βγαίνεις μαζί του φιλικά, ενώ είσαι ακόμη ερωτευμένη μαζί του γιατί στην ουσία φιλικά δε θα είναι, για εσένα τουλάχιστον. Όταν θα τον βλέπεις θα πόνας μέσα σου, και κάκα τα ψέματα, θα ελπίζεις να γυρίσει. Οπότε για λίγο καιρό άσε καλύτερα τη φιλία.

      Εάν όμως δεις ότι δεν αντέχεις να μην τον βλέπεις, τότε καλύτερα να βγαίνετε σαν φίλοι, έτσι ώστε και εσύ να ηρεμείς ψυχικά λίγο αλλά και να αποθαρρύνεσαι από τη συμπεριφορά του. Πολύ φοβάμαι όμως, μην τυχόν κάνει πάλι αυτός καμία ερωτική κίνηση και εσύ ενδώσεις και μετά πάλι απόρριψη απο αυτόν. Εάν τώρα πονάς μια φορά τότε.... άστο καλύτερα.

      Η δική μου γνώμη πάντως είναι να διακόψεις οριστικά.

      Τζ.



      Διαγραφή
  4. Δε μας είπες ομως εφόσον είναι τόσο θρήσκος ο τύπος, τοσους μήνες που έχετε σχέση κάνετε σεξ ή πρέπει να παντρευτείτε πρώτα οπως ορίζει η θρησκεία? Γιατι σε οποια θρησκεία και να ναι, οι προγαμιαίες σχέσεις δεν επιτρέπονται. Μήπως είναι επιλεκτική η πίστη του? Πρόσεχε γιατι κάποιοι έχουν αναγάγει σε θρησκεία το ψέμμα!
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.