Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δεν έχω κάνει ακόμα σχέση

Είμαι 34 και μισό ετών και δεν έχω συνάψει σχέση με το άλλο φύλο. Έχω φτάσει σε σημείο να αποφεύγω να συζητάω με φίλους και γενικότερα με άλλους θέματα που έχουν να κάνουν με σχέσεις, να μην παρακολουθώ πλέον ταινίες ερωτικού περιεχομένου, διότι πολύ απλά τις έχω βαρεθεί, έχω αρχίσει σιγά-σιγά να απομονώνομαι από τον κόσμο, έναν κόσμο ολοένα και πιο προκλητικό γύρω από αυτά τα ζητήματα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που περνούν διάφορες, ακραίες σκέψεις από το μυαλό μου, όπως το να μην υπήρχαν καθόλου ο έρωτας και οι σχέσεις. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο ακραία είναι σαν σκέψη, διοτι ο έρωτας είναι σαφέστατα ο,τι πιο ωραίο υπάρχει στη ζωή μας.
Εχω απελπιστεί σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ένα κλειστό άτομο. Δυσκολεύομαι να εκφράσω τα συναισθήματα μου σε μια γυναίκα. Ζηλεύω με την καλή έννοια, όσους μπορούν και συνάπτουν σχέσεις, ενω βλέπω τον εαυτό μου εντελώς αποτυχημένο κάθε φορά που αντικρύζω ένα ζευγάρι να περνάει απο μπροστά μου. Θεωρώ οτι σε αυτόν τον τομέα έχω ξοφλήσου, κάτι που το έχω αποδεχθεί μεν, δεν μπορώ όμως να το χωνέψω δε. Γι' αυτο άλλωστε, τυραννιέμαι εδώ και τόσα χρόνια.

Πολλοί μου λένε οτι θέλω και μένω στην απ' έξω.. Επιτρέψατέ μου να πώ οτι αυτού του είδους η απάντηση, είναι εσφαλμένη πέρα για πέρα. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν υπάρχει χώρος για άτομα σαν και μένα  στο μεγάλο πάρτυ του έρωτα.
Εσείς τι  θα μου προτείνατε για να επιλυθεί κάτι τέτοιο; Τι θα πρέπει να κάνω για να μην αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντι στους άλλους; Πως βλέπουν οι άλλοι  τους ερωτικά αποτυχημένους; Τον τελευταίο το ρωτάω διοτι διστάζω να αποκαλύψω οτι είμαι συνέχεια μόνος, καταφεύγω σε ψέματα, για να μην με κοροϊδεύουν και με σχολιάζουν αρνητικά.
Γ.

Αν έχεις αποφασίσει πως δεν τα καταφέρνεις στον έρωτα και δεν υπάρχει χώρος για σένα στο παιχνίδι των σχέσεων, τότε αυτό και θα έχεις! Πάψε λοιπόν να σκέφτεσαι έτσι και δες τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις το σενάριο.

Φαίνεσαι ευαίσθητο και κλειστό άτομο, και αυτός δεν είναι ευνοϊκός συνδυασμός για τη σύναψη σχέσεων. Εγώ δεν θα σου πω «θέλεις και μένεις απέξω». Θα σου πω πως πιθανότατα υπάρχουν κάποια ανεπίλυτα θέματα μέσα σου ή κάποιες υπερβολικές ιδιότητες ή κάποια άσχημα οικογενειακά πρότυπα που σε αποτρέπουν υποσυνείδητα από τις σχέσεις και σου δημιουργούν τη συγκεκριμένη στάση ζωής. Αυτά μόνο με διαδικασία ψυχοθεραπείας μπορείς να τα λύσεις.

Ναι, ζούμε σε μια προκλητική κοινωνία όπου το θέμα των σχέσεων και ειδικά των «κατακτήσεων» υπερεκτιμάται ως στοιχείο υπεροχής, και το θέμα «έρωτας» έχει εκπέσει σε «σπορ» και έχει εξευτελιστεί. Υπάρχουν όμως και άλλοι σαν κι εσένα. Υπάρχουν ευαίσθητες και ποιοτικές κοπέλες, με λίγες ή καθόλου εμπειρίες, που έχουν ίδια με τα δικά σου θέματα και αυτές πρέπει να αναζητήσεις. Έχε υπόψη σου όμως πως αν δεν μάθεις κάποιες κοινωνικές δεξιότητες δύσκολα θα προσεγγίσεις κοπέλες και αν δεν μάθεις να εκφράζεις συναισθήματα δύσκολα θα συνάψεις και θα διατηρήσεις σχέση. Η εκμάθηση αυτή είναι θέμα ψυχοθεραπείας.

Στο μεταξύ, δεν είναι ανάγκη να συζητάς το θέμα με όλους και να ακούς τις απόψεις όλων που είναι πρόθυμοι να γίνουν δικαστές και ψυχολόγοι εκ του προχείρου. Η προσωπική μας ζωή είναι προσωπική και αποκαλύπτεται μόνο σε λίγα, πολύ επιλεγμένα άτομα τα οποία θα μας στηρίξουν και δεν θα μας σχολιάσουν. Οι γονείς, όσο κι αν θέλουν σίγουρα το καλό σου, ανήκουν σε μια άλλη εποχή και επιπλέον ανησυχούν, κρίνουν και ίσως υπερπροστατεύουν, οπότε δεν είναι καλοί σύμβουλοι στο ερωτικό θέμα. Καθησύχασέ τους πως είσαι αρκετά μεγάλος και θα βρεις το δρόμο σου και απόφευγε να επανέρχεσαι στο θέμα.


Οι άλλοι τομείς της ζωής σου πώς είναι; Έχεις δουλειά, φίλους, ενδιαφέροντα; Βγαίνεις σε μέρη που μπορείς να κάνεις παρέες και φλερτ; Ενίσχυσε αυτούς τους τομείς  και φρόντισε να ενταχθείς σε ψυχοθεραπεία.

2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβα αν εχεις δοκιμασει να πλησιασεις κοπελες και συναντας προβληματα ή αν δε θες απο μονος σου και απλα φοβασαι να το μαθουν οι φιλοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δεν εχω κανει ποτε σχεση και ειμαι 25 και ειμαι ερωτευμενος με καποια που ειναι 26 και επισης δεν εχει κανει σχεση αλλα δυστυχως δεν την γνωριζω προσωπικα.ειναι καπως φοβιτσιαρα και πιστευει οπως πολλες αλλες οτι θα μεινει στο ραφι.Δεν ξερω αν θα δεχτει να με γνωρισει αλλα φοβαμαι να της πω την αληθεια οσο και αν οι φιλες της λενε οτι εκτιμα την ειλικρινεια.Ο φιλος πανω με εκφραζει πολυ και αυτο που θα του πω ειναι να αποκτησει αυτοπεποιθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.