Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η έκτρωση της φίλης μου

Πριν λιγο καιρο η φιλη μου αποφασισε να κανει εκτρωση. Παρολο που διαφωνισα με την αποφαση της  γιατι πιστευα οτι δεν ειχε εξαντλησει ολα τα περιθωρια, της συμπαρασταθηκα  πριν  και κατα τη διαρκεια της διαδικασιας με ολους τους τροπους και οικονομικα και ψυχολογικα.
Τωρα, λιγες μερες μετα, νιωθω ενα ψυχολογικο ρακος.Νιωθω σαν το εκανα εγω η σαν να συνομωτισα αφου τη βοηθησα να το κανει.
Το χειροτερο ειναι ειναι οτι εκεινη το μετανιωσε και τωρα περιμενει απο μενα να τη στηριξω ακομα πιο πολυ.
Ομως εγω δεν μπορω.Προσπαθω να ξεχασω το γεγονος αλλα μου ειναι δυσκολο.Εχω την διαδικασια συνεχως μπροστα μου.
Τωρα την αποφευγω γιατι θελει να το συζητησουμε.Επίσης εχω αρχισει και νιωθω θυμο απεναντι της γιατι εβαλε εμενα και τους γυρω της σε μεγαλη ψυχολογικη πιεση και τωρα το μετανιωσε που το εκανε.
Ακομα με εχει καταβαλει μια αρνηση για το αντρικο φυλο και φοβος μηπως συμβει και σε μενα.
Πιστευετε οτι υπαρχει περιπτωση να εχω μετεπειτα προβλημα στις σεξουαλικες μου σχεσεις??
Οσον αφορα την φιλη μου πως να της εξηγησω τι μου συμβαινει χωρις να την πληγωσω??
Μ

 Παρολο που διαφωνισα με την αποφαση της  γιατι πιστευα οτι δεν ειχε εξαντλησει ολα τα περιθωρια, της συμπαρασταθηκα  πριν  και κατα τη διαρκεια της διαδικασιας με ολους τους τροπους και οικονομικα και ψυχολογικα.
Οι φίλοι πρέπει κατά κανόνα να συμπαραστέκονται στους φίλους τους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με τις επιλογές τους. Αν όμως η ιδεολογική διαφωνία είναι μεγάλη, είναι καλύτερο να δηλώσουν εξαρχής τη διαφωνία τους και να μη συμμετέχουν.  Υπάρχει βέβαια έτσι κίνδυνος να χαλάσει η φιλία, αλλά τότε σημαίνει πως το ιδεολογικό σύστημα των δυο ατόμων είναι τόσο διαφορετικό ώστε τους εμποδίζει να έχουν ουσιαστική σχέση. Πχ. αν διαφωνώ με τη φίλη μου σχετικά με ένα διαμέρισμα το οποίο έπιασε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τη βοηθήσω στη μετακόμιση και την τακτοποίηση του νέου σπιτιού. Αν όμως η φίλη μου μου ζητήσει να τη βοηθήσω σε μια απάτη, έχω κάθε δικαίωμα να αρνηθώ και τότε και τα δυο μέλη θα αναρωτηθούν τι κάνουν μαζί.

Νιωθω ενα ψυχολογικο ρακος.Νιωθω σαν το εκανα εγω η σαν να συνομωτησα,  αφου τη βοηθησα να το κανει.
Εκείνη θα το έκανε και χωρίς τη δική σου βοήθεια. Σίγουρα δεν το έκανες εσύ, αλλά τη βοήθησες. Αν διαφωνούσες τόσο πολύ, ας μην το έκανες. Ήταν επιλογή και ευθύνη σου. Έχεις επίσης κάθε δικαίωμα να έχεις αλλάξει γνώμη μετά το γεγονός και να το μετάνιωσες, οπότε θα περάσεις όλα τα στάδια που χρειάζονται για το ξεπέρασμα του «τραύματος» που σου προκάλεσε η λανθασμένη επιλογή σου.

Το χειροτερο ειναι ειναι οτι εκεινη το μετανιωσε και τωρα περιμενει απο μενα να τη στηριξω ακομα πιο πολυ. Ομως εγω δεν μπορω
Κι εκείνη έχει δικαίωμα να έχει μετανιώσει και να σου ζητά ξανά βοήθεια. Αλλά εσύ και πάλι έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς, αφού διαπίστωσες πως δεν συμφωνείς και μάλιστα έχει καταρρακωθεί η ψυχολογική σου κατάσταση.

Τωρα την αποφευγω γιατι θελει να το συζητησουμε.
Καλά κάνει και θέλει να συζητήσετε. Να δεχτείς. Η αποφυγή δεν λύνει την κατάσταση.

Επίσης εχω αρχισει και νιωθω θυμο απεναντι της γιατι εβαλε εμενα και τους γυρω της σε μεγαλη ψυχολογικη πιεση και τωρα το μετανιωσε που το εκανε.
Ο θυμός μάλλον κατευθύνεται στον ίδιο σου το εαυτό, επειδή δεν αυτοπροστατεύτηκες.

Ακομα με εχει καταβαλει μια αρνηση για το αντρικο φυλο και φοβος μηπως συμβει και σε μενα.
Αυτό είναι δικό σου και δεν φταίει η φίλη σου. Εκτρώσεις, εξαπατήσεις, διαλυμένες σχέσεις υπάρχουν γύρω μας κάθε μέρα και σίγουρα έχουμε την υποχρέωση να φροντίζουμε τον εαυτό μας ώστε να μη μπλέκουμε. Το γεγονός πως κάτι τέτοιο έγινε κοντά σου, σου ανακίνησε φόβους  που σίγουρα προυπήρχαν μέσα σου. Εδώ πρέπει να ψάξεις τη δική σου ζωή και προσωπικότητα για την ύπαρξη των φόβων αυτών και να φροντίσεις να τους εξαλείψεις με διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης. Η άρνηση για το αντρικό φύλο είναι μια σπασμωδική αντίδραση και  σε εγκλωβίζει.

Πιστευετε οτι υπαρχει περιπτωση να εχω μετεπειτα προβλημα στις σεξουαλικες μου σχεσεις;
Αν το αφήσεις να διογκωθεί, όλα είναι πιθανά. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου την ιδεολογία σου και να μάθεις να προστατεύεσαι, τόσο από τις επιθυμίες των άλλων όσο και στην ερωτική σου ζωή. Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης θα σε βοηθήσει.

Οσον αφορα την φιλη μου πως να της εξηγησω τι μου συμβαινει χωρις να την πληγωσω;

Ειλικρίνεια! Εξήγησέ της πώς αισθάνεσαι, χωρίς κατηγορίες και δράματα. Ξεκαθάρισε πως ήταν επιλογή δική σου που αναμίχτηκες, αλλά τώρα αυτό σου βγήκε αρνητικά. Δήλωσε πως δεν μπορείς να τη βοηθήσεις στην ψυχολογική δυσκολία που περνά, γιατί περνάς κι εσύ δύσκολα. Απομακρυνθείτε ένα διάστημα και φροντίστε να ξεπεράσει η καθεμιά την ψυχολογική της δυσκολία με το δικό της τρόπο. Μην ξεχάσεις να δηλώσεις πως την αγαπάς και θέλεις να συνεχίσετε τη φιλία σας μόλις περάσει αυτή η φάση. Ίσως τότε θα μπορέσετε να συζητήσετε ψύχραιμα το θέμα και να το ξεκαθαρίσετε. Αν όμως η φιλία σας δεν αντέξει αυτή τη δυσκολία, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά δυνατή ώστε να  συνεχιστεί.

3 σχόλια:

  1. Μπορείς να το δεις και σαν μαθησιακή εμπειρία ωστε οταν κάνεις σεξ να παίρνεις προφυλάξεις και να ελέγχεις στο τέλος αν έσπασε το προφυλακτικό. Η στάση του φίλου της φίλης ποια είναι; Ο λόγος που δε το κράτησε η φίλη σου ποιος είναι; η ηλικία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό είναι να διδασκόμαστε από τα παθήματα των φίλων μας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την κοπέλα που έκανε την έκτρωση δεν νομίζω πως μας ενδιαφέρουν εδώ. Εξάλλου, κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω. Αντι να φοβασαι το αντρικο φυλο μπορεις να παρεις τον ελεγχο της σεξουαλικης σου ζωης με αποτελεσματικες μεθοδους αντισυλληψης, οπως τα αντισυλληπτικα χαπια που ειναι πιο σιγουρα απο το προφυλακτικο. να μαθεις απο τα λαθη της φιλης σου και να μην τα επαναλαβεις.

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.