Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Άλλος ένας την έκανε…

Είμαι 25 χρονών και ήμουν με τον Χ, 4 χρόνια μικρότερο, 2 μήνες. Απ την αρχή μου είχε πει πως σε μερικούς μήνες θα φύγει για Αυστραλία, θα έρχεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι και θα φεύγει το χειμώνα!
Τον τελευταίο καιρό σκεφτόταν ότι θα φύγει και θα χάσει τους φίλους του κι εμένα. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε όλα ήταν τέλεια.  Όταν έφυγε, αρχικά  για 3 μέρες όλα εξακολούθησαν να είναι όπως πριν και έλεγε πως με σκέφτεται και γίνεται χάλια γιατί είμαστε μακριά .
Ένα βράδυ βγήκα με ένα φίλο μου κι αυτός με την παρέα του, μιλήσαμε για λίγο τα ξημερώματα και μετά εξαφανίστηκε όλη μέρα. Μου έστειλε ένα μήνυμα το επόμενο βράδυ και μου είπε ότι ζήλεψε, ότι νιώθει τρομερή πίεση χωρίς να του την προκαλώ εγώ κι ότι είναι καλύτερα να το αφήσουμε, να πάει, να προσαρμοστεί, μέχρι να γυρίσει πάλι πίσω και μετά να δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε, γιατί δεν είναι σίγουρος γι αυτό που πάμε να κάνουμε!
Από τότε δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο δεν έχουμε καμία επαφή ούτε κι εγώ τον έχω ενοχλήσει. Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω, έδειχνε πολύ διαφορετικός απ τους άλλους. Άλλαξε πολύ χωρίς να του ζητήσω ποτέ τίποτα. Ήξερε από μόνος του πού ήταν λάθος! Συνεχώς με ευχαριστούσε που είμαι δίπλα του και τον καταλαβαίνω, ότι τον αφήνω ελεύθερο ενώ ταυτόχρονα του δείχνω ότι νοιάζομαι γι αυτόν! δεν μπορώ να καταλάβω αν όλα αυτά είναι δικαιολογίες και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω και τι να κάνω! πώς γίνεται να αλλάξουν όλα μέσα σε 3 μέρες έτσι ξαφνικά;
Ε.

Αν κατάλαβα καλά, ο Χ δεν έχει φύγει ακόμα για Αυστραλία, αλλά προς το παρόν πήγε στον τόπο του να περάσει λίγες μέρες.
Μια σχέση 2 μηνών δεν είναι αρκετός χρόνος για να «δέσει» ένα ζευγάρι έτσι ώστε να μπορέσει να αντέξει μια σχέση εξ αποστάσεως.
Ο Χ, απομακρυνόμενος από σένα, έκανε μια «πρόβα» του πώς θα είναι η κατάσταση όταν θα είστε μακριά. Θα του λείπεις, δεν θα μπορεί να χαρεί τη ζωή του, θα ζηλεύει τους φίλους σου κτλ.  Σου είπε πως δεν ήταν έτοιμος γι αυτό που πηγαίνατε να κάνετε και αποφάσισε να απομακρυνθεί. Ίσως να τον επηρέασαν και οι φίλοι του στον τόπο του, ίσως ακόμη και να του προέκυψε κάποιο άλλο φλερτ. Ίσως είναι γενικά άτομο ευεπηρέαστο και ανώριμο.
Όπως και να έχει η κατάσταση, σίγουρα δεν έπρεπε να αλλάξει μέσα σε 3 μέρες, αλλά να σκεφτεί τη σοβαρά και να τη συζητήσει μαζί σου πριν διακόψετε.
Γενικά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως, και μάλιστα με τόσο μεγάλη απόσταση, είναι επίπονες και σπάνια στεριώνουν. Καλύτερα που προέκυψε το θέμα τώρα, να μην προλάβεις να επενδύσεις ούτε να βασανιστείς από μια σχέση εξ αποστάσεως με ένα ανώριμο άτομο. Φυσικά, έχεις δικαίωμα να μάθεις τι συνέβη και καλό είναι να του στείλεις ένα μήνυμα που να του ζητάς να ξεκαθαρίσει τι γίνεται τελικά με σας τους δυο. Αν δεν απαντήσει, μην επιμείνεις, την απάντησή του σου την έδωσε…




1 σχόλιο:

  1. Κάτσε ρε κοπελιά, απο την αρχή σου είπε οτι πρόκειται να φύγει σε λίγο για Αυστραλία και θα έρχεται εδώ κάποιες φορές τα καλοκαίρια, φαντάζομαι για διακοπές. Τι θέλεις λοιπόν τώρα? Περίμενες να κάνεις σχέση Αυστραλία-Ελλάδα? Ας μην συναινούσες απ' την αρχή. Το παλικάρι είναι ξεκάθαρο. Σε λίγο καιρό φεύγω σου είπε για τα ξένα. Αν λοιπόν ο στόχος σου είναι να κάνεις σχέση με μελλοντική προοπτική, τοτε μόλις γνωρίζεις άτομα που σου λένε σε λίγο θα φύγω για εξωτερικό, μην επενδύεις σ αυτούς. Δεν αποκλείω να συμβαίνει και κατι αλλο πχ να σε βαρέθηκε, να μη θέλει συνέχεια, να έχει αγχωθεί υπέρμετρα για το πώς θα τα βρει εκει κλπ, αλλα και ετσι να είναι, το πράγμα ηταν ξεκάθαρο απ την αρχή και η απομάκρυνση αναπόφευκτη. Ήξερες απ την πρώτη στιγμή οτι το παλικάρι θα φύγει. δε σου το έκρυψε. Αν εσύ μέσα σου ήθελες σχέση δεν καταλαβαίνω γιατι έδωσες συνέχεια. Δηλαδή αν μπορείς να γράψεις το σκεπτικό σου ποιο ηταν απο την αρχή θα ηταν ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.