Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σχέση με ....εξαφανισμένο

Είμαι 32 και ο Χ 47 τώρα. Τον γνώρισα πριν 5 χρόνια και μετά από ένα χρόνο φιλίας δημιουργήθηκε ανάμεσα μας ερωτική σχέση με πολύ πάθος. Στην αρχή για 5 μήνες περίπου την κρατούσαμε κρυφή καθώς ήταν ο ίδιος σε μία σχέση με μια άλλη κοπέλα που έμενε μακριά και με την οποία βρισκόντουσαν 3-4 φορές το χρόνο. Αφού διέλυσε τη σχέση του, γιατί όπως είχε πει μαζί μου ζούσε κάτι μοναδικό, η σχέση μας άρχισε να φανερώνεται στον κύκλο μας. 

Όμως το θέμα των εξαφανίσεων το είχαμε από την αρχή, όπως ξέρω πως έκανε σε όλες τις σχέσεις του και το θεώρουσε κάτι πολύ συνηθισμένο και πως όλοι έτσι κάνουν. Τι εννοώ με τον όρο εξαφάνιση: εκεί που όλα είναι τέλεια, απλά μια μέρα ξαφνικά χωρίς να προηγηθεί τίποτα, χάνεται από προσώπου γης, δεν απαντά σε τηλ, σε μηνύματα, αν αδιαφορήσεις δεν μπαίνει καν στη διαδικάσία να δει αν ζεις ή αν πέθανες. Το πρόγραμμα με τους φίλους και τις δραστηριότητες φυσικά σταθερό, όλες τις ημέρες της εξαφάνισης.

Η πρώτη μεγάλη εξαφάνιση έγινε χωρίς λόγο και κράτησε 2,5 μήνες. Τα ξαναβρισκουμε γιατί εγώ είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του, τον αγαπάω και θέλω να κάνουμε οικογένεια.

Η επανασυνδεση κρατάει 4 μήνες, όπου μια μέρα φεύγει πρωί από το σπίτι μου, μου λέει τα λέμε και περιμένω μια ολοκληρη εβδομάδα για να τα πουμε. Δεν παίρνω τηλ για να δω που θα το φτασει, τα νευρα μου σπάνε, πάω από το σπίτι του και γίνεται ο κακός χαμός. Μάλιστα γύρισε και μου είπε ότι γι αυτό το λόγο δεν προχωράει τόσον καιρό παρακάτω μαζί μου γιατί ήξερε ότι θα βγάλω αυτή την τρέλα. Να σημειώσω ότι μια βδομάδα πριν την εξαφάνισή του είχει πει σε κοινό μας φίλο πως σκέφτεται να με παντρευτεί. Η εξαφάνιση αυτή κράτησε 9 μήνες μαρτυρικούς για εμένα, γιατί τον έβλεπα σχεδόν καθημερινά, καθώς ζούμε σε μια πολύ μικρή περιοχή.

Κάποια στιγμή, τον 9ο  πια μήνα, γνωρίζω έναν άνθρωπο και αρχιζουμε και βγαίνουμε. Το μαθαίνει και γίνεται τούρμπο, πιάνει τη φίλη μου να μάθει με ποιον βγαίνω και ότι με αγαπάει (τίποτα δεν έχει πει σε μένα προσωπικά, μια φορά ρώτησα η απάντηση που πήρα ήταν "δεν ξέρω").

Τα ξαναβρίσκουμε λοιπόν και το πράγμα σοβαρεύει. Έγινε ένας άλλος ανθρωπος, συζητήσεις για να παρουμε σπίτι, για μέλλον κλπ. Γνωρίζει επίσημα τη μητέρα μου, με γνωρίζει στους γονείς του, που μέχρι πριν απαγορευοταν να πλησιάσω το σπίτι του. Ζούσα την απόλυτη ευτυχία.  Ανήμερα πρωτοχρονιάς πάμε για φαγητό με τους γονείς του σε μια πρώτη επίσημη συνάντηση. Ο πατέρας του σε κάτι γνωστούς του με σύστησε ως η νύφη τους και στην ουσία ήταν η πρώτη μας τυπική συνάντηση. Μεγάλη εκπληξη για εμένα και χαρά, καθώς το θεώρησα σημαντικό.

Από εκείνη την ημέρα, εξαφάνιση ο κύριος! Μόλις μαθαίνει για τη νεά εξαφάνιση δεν κρατήθηκε η μητέρα μου και τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως είναι νοσηρό αυτό το πηγαινε ελα συνέχεια και πως προφανώς δεν θέλει να είναι μαζί μου και δεν μπορεί να το πάρει απόφαση.

Εγώ λοιπόν από αρχές νέου έτους τηρώ σιγή ιχθύος,του άφησα μόνο ένα γράμμα πως αν είναι να ξαναγυρίσει περιμένω απάντηση του μέχρι του τις 14 Φλεβάρη (σημειολογικά) και πως από εκεί και έπειτα δεν θα με ξαναβρει και αυτή τη φορά το εννοώ. Αυτός από τη μεριά του μέσω κοινών γνωστών προσπαθεί με πολλούς τρόπους να με κάνει να επικοινωνήσω, άσχετως αν θα απαντήσει ή όχι, απλά και μόνο για να μη χάσει τη σιγουριά του.
Β.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά ένας άντρας 47 ετών με τη λογική του εξαφανισμένου και με τέτοια ανωριμότητα, είναι απίθανο να αλλάξει και να γίνει αυτό που θέλεις: σύντροφος ζωής. Του αρέσει να είναι ελεύθερος και να παίζει με διάφορες, και εσύ είσαι το πιο πρόσφατο «θύμα». Η τελευταία εξαφάνιση μάλιστα, μετά την ανάμιξη των οικογενειών σας, θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει παθολογία.
Η πρότασή μου λοιπόν είναι να τον ξεχάσεις, όσο κι αν αυτό είναι σκληρό. Ακόμη κι αν κάνει κάποια ρομαντική επιστροφή του Αγ. Βαλεντίνου, τι σε κάνει να υποθέτεις πως ο άνθρωπος αυτός θα γίνει αξιόπιστος για να δέσεις τη ζωή σου; Ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι θέλει αλλά έγκειται σε μας να επιλέγουμε, να κρίνουμε και να προστατευόμαστε.
Έρχομαι λοιπόν σε σένα. Επιλέγεις έναν άνδρα 15 χρόνια μεγαλύτερό σου και συνδέεσαι μαζί του παρότι γνωρίζεις πως έχει σχέση (αφού ήσασταν 1 χρόνο φίλοι), οπότε  αποδέχεσαι να σε έχει «κρυφή». Τελικά τον «κερδίζεις», αλλά εξ αρχής δηλώνει πως θεωρεί φυσικές τις εξαφανίσεις. Επίσης δηλώνει πως δεν ξέρει αν σε αγαπά. Χάνεται 2,5 μήνες και εσύ είσαι ερωτευμένη και τον θέλεις για σύζυγο. Τα ξαναβρίσκετε και εκείνος ξαναχάνεται για 9 μήνες. Αρχίζεις να βγαίνεις με κάποιον και τότε σε θυμάται και τα ξαναφτιάχνετε. Το πράγμα επισημοποιείται και τότε εκείνος ξαναεξαφανίζεται. Τον περιμένεις, του γράφεις το γράμμα που μου έδειξες -γράμμα ερωτευμένης γυναίκας με στόχο την οικογένεια- και περιμένεις να ανταποκριθεί.

Αν δεις την ιστορία σου από μακριά, θα διαπιστώσεις πως ανέχεσαι να γίνεσαι έρμαιο ένος ανθρώπου με ασυνειδησία ή παθολογία. Αυτό σημαίνει για σένα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλές ακάλυπτες ανάγκες που σε κάνουν να προσκολλάσαι σε ανάξιο άτομο. Αυτά θα πρέπει να τα διερευνήσεις και να τα επιλύσεις με τη βοήθεια ψυχολόγου.

9 σχόλια:

  1. Το πρόβλημά σου ποιο είναι? Ο τύπος πάντως είναι σταθερός και ξεκάθαρος.
    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πάντα η ελπίδα στην αγάπη, ότι όλα θα πάνε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αναφέρεις ομως ποιο είναι το πρόβλημα αγαπητή θεματοθέτρια. Δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός στο κείμενο ή κάποια ερώτηση, απλα η περιγραφή μιας κατάστασης.
    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ερώτηση είναι προφανής: α) πώς να τον κάνω να ενδιαφερθεί, επειδή τον αγαπώ; β) τι θα κάνω αν δεν...

      Διαγραφή
  4. γλιτωσες.ουτε να το σκεφτεσαι να δεχτεις επαανσυνδεση.ο τυπος ετσι θα ειναι μια ζωη.φαντασου να βαλεις κ στεφανι κ να κανεισ κ παιδια.στην Νικολουλη θα σαι καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι όπως τα περιγράφεις ο άνθρωπος φαίνεται να έχει σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας και εσύ τα ανέχεσαι. Δυστυχώς πιστεύω κι εγώ ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και δέχεσαι αυτή τη συμπεριφορά.

    Εκείνο που δεν έχεις αναφέρει καθόλου, πολύ σημαντικό μάλιστα, είναι κάθε φορά που γυρίζει πως δικαιολογεί τη συμπεριφορά του? Τι λέει που είναι τόσο πειστικό που σε "καταφέρνει" και δέχεσαι να συνεχίζεις αυτή τη σχέση?

    Επίσης έχει υπάρξει ποτέ παντρεμένος στη ζωή του? Ή έστω έχει συζήσει ποτέ για αρκετό διάστημα με κάποια σύτροφο? Εάν όχι τότε.... χλωμό το βλέπω για γάμο. Στα 47 και με τέτοια αρρωστημένη συμπεριφορά να εύχεσαι να μη σε ζητήσει σε γάμο (αν και δεν το πιστεύω).

    Η δική μου άποψη είναι να τον διαγράψεις από τη ζωή σου. Δε θα το κάνεις τώρα γιατί είσαι ερωτευμένη. Μόνο πρόσεξε μην συνεχίσεις για χρόνια αυτή την κατάσταση γιατί όσο καιρό αφιερώνεις τόσο πιο πολύ δε θα φεύγεις επειδή θα έχεις επενδύσει χρόνο και "ψυχή" σε αυτή τη σχέση (αν θεωρείται αυτό σχέση).

    Καλή τύχη.
    Τζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι, δεν έχει παντρευτεί ποτέ του, ούτε εχει συζήσει. Κάθε φορά που εξαφανιζόταν η δικαιολογία του ήταν ότι ήθελε λίγο χρόνο, εγώ του φέρομαι πολύ καλά, καλύτερα από κάθε άλλη γυναίκα. Έχει λέει προβλήματα (τα οποία είναι ίδια εδώ και 5 χρόνια γιατί δεν κάνει τίποτα να τα λύσει, και φυσικά αφού λιμνάζουν αυξάνονται). Μου έδινε την εντύπωση ότι έχει οικονομικό πρόβλημα όπως όλοι μας, και δεν είχα λόγο να μην το πιστέψω αφού όλοι μας είμαστε άσχημα (δεν μου έτρωγε λεφτά σε καμία περίπτωση, απλά γκρίνιαζε) αλλά πρόσφατα έμαθα πως έχει τεράστια περιουσία. Το έμαθα από τη συνάντηση με τους γονείς του που είπαν κάποια΄πράγματα οι άνθρωποι. Όταν σκέφτεται τα προβλήματα δεν έχει χρόνο να με σκεφτεί ( μόνο εμένα ) γιατί όλα τα υπόλοιπα τα κάνει κανονικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνώ με τον άποψη του Τζ. πιο πάνω οτι ο τύπος έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Θεωρώ οτι έχει σώας τας φρένας και ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Η δική μου αίσθηση είναι οτι δε θέλει να δεσμευτεί και οτι δε του αρέσεις αρκετά σαν γυναίκα. Αν δεν προσβλέπεις σε γάμο και αν δέχεσαι να είσαστε μαζί part-time προχώρα. Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.