Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Οικογένεια… μπες-βγες!


Ειμαι παντρεμενη 6 χρονια και συνολο 13 χρονια μαζι. Ειμαι 49 και εκεινος 39. Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών κι εκείνος από επαρχία και αγρότης. Αγαπηθηκαμε πολυ και εδω και  3 χρονια προσπαθουσαμε να κανουμε παιδι. Kακιωσε μαζι μου γιατι του εξηγησα πως μονο με δανεικα ωαρια πια μπορουμε, γιατι ειναι παλιο μυαλο.
Αρχισε να μου μιλαει εχθρικα και να μου λεει πως αν δεν του κανω παιδι θα βρει αλλη να κανει. Παντα ειχα προβλημα που εβγαινε μονος του με τους φιλους του και ξενυχταγε. Μετά το καλοκαίρι έφυγα και έμεινα στην κουμπαρα μας και στο διαστημα αυτο με παρακαλαγε λεγοντας πως κι αυτος στεναχωριεται και ερχοταν συχνα και κοιμομασταν μαζι.
Τον Ιανουάριο μου ζήτησε να γυρίσω στο σπίτι και αμέσως έμαθα πως έχει άλλη σχέση. Το παραδεχτηκε μου ειπε οτι ειναι μπερδεμενος και εφυγα λεγοντας του οτι δεν θελω να τον ξαναδω ποτε. Μετα 2 μερες ηρθε να μου πει πως το τελειωσε και με αγαπαει,  δεν μπορει να ζησει χωρις εμενα και θα πουλησει κάποιο περιουσιακό στοιχείο του  να κανουμε παιδι. Τότε του ειπα ότι πηγα με αλλον.  Τρελλαθηκε και θυμωσε και τελικά είπε πως τωρα καταλαβε ποσο με αγαπαει και να κανουμε μια νεα αρχη. Μου είπε ότι χώρισε και ξαναγύρισα στο σπίτι. Εβαλα όμως κοριο στο σαλονι και ακουγα οταν της μιλαγε στο τηλ. επι μια εβδομαδα. Ξαναέφυγα και μετά έφερε στο σπίτι τη φιλενάδα του, μαζί και κάτι φίλους του. Ανεβηκα πανω, ανοιξα με τα κλειδια μου, χαιρετησα λεγοντας του πως ευχομαι να εχει παντα τετοιους φιλους και εφυγα.  
Από τότε έχουν γίνει κάποια τηλεφωνήματα που δεν απάντησα και μετά τίποτα. Η ερωτηση μου ειναι αν μετα απο ολα αυτα και το μισος και την κακια που εβγαλε σε μενα, υπαρχει πιθανοτητα να κλονιστει με αυτα που εκανε και τα ξερω (γιατι ξερει πως ακουσα τα παντα στον κοριο) και αληθινα να αλλαξει, να αφησει τον παλιο τροπο ζωης και να κανουμε μια νεα αρχη? Υπαρχει περιπτωση να με αγαπαει και να μου το δειξει απο δω και περα? Ξερω οτι οι ανθρωποι αλλαζουν κατω υπο ορισμενες συνθηκες αν το θελουν γιατι κι εγω αλλαξα καποτε.
Μ.

Το γράμμα σου περιλαμβάνει πολλές … «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες και συμβάντα. (Εδώ κάνω μια περίληψη από το μακροσκελές και αρκετά ακατανόητο για μένα κείμενό σου) Ομολογώ πως σπάνια έχω ξανακούσει τόσο ανώριμες και αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές…
Επιλέγεις να παντρευτείς ένα άτομο με μεγάλη διαφορά μόρφωσης, αντιλήψεων και ηλικίας. Δεν έχετε συζητήσει προφανώς περί παιδιών, γιατί αφού είστε 6 χρόνια παντρεμένοι αν στοχεύατε σε παιδί θα έπρεπε να το δείτε νωρίτερα, λόγω της ηλικίας σου. Επίσης, ο σύζυγος στα  39 του θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι γυναίκες σταματούν να τεκνοποιούν φυσιολογικά κοντεύοντας τα 50 και να μην επηρεαστεί τόσο άσχημα από την πιθανότητα εξωσωματικής. Ανεξαρτήτως πάντως του τρόπου τεκνοποίησης, πιστεύεις πως είστε ώριμοι και έχετε τέτοια σχέση ώστε να μπορείτε να την ολοκληρώσετε με παιδί;
Ανέχεσαι να απειλεί «να σε διώξει» αν δεν κάνεις παιδί καινα το κάνει με άλλη (!) Φεύγεις λόγω κακομεταχείρισης, αλλά οι σύζυγος έρχεται και κοιμάστε μαζί. Σου ζητά να γυρίσεις αλλά έχει άλλη, ξαναφεύγεις και –προφανώς για να τον εκδικηθείς- του λες πως έχεις άλλον. (Δεν έχω καταλάβει αν αυτό όντως ίσχυε ή όχι…). Βάζεις «κοριό» να ανακαλύπτεις την απιστία του, ξαναφεύγεις, φέρνει τη φιλενάδα του κτλ. Αν δεις την κατάσταση ψύχραιμα, σαν τρίτος, θα αντιληφθείς κι εσύ πως και οι δυο σας φέρεστε παρορμητικά και ανώριμα, δεν έχετε επικοινωνία και αντιμετωπίζετε το γάμο σας σαν ένα παιχνίδι ισχύος.
Δεν ξέρω τι είδους αγάπη σας συνδέει… Τι έννοια δίνεις στην αγάπη; Αν πρόκειται μόνο για ένα ερωτικό παιχνίδι, ναι, μπορείτε να συνεχίσετε έτσι για μεγάλο διάστημα, με πήγαινε-έλα και με μετακινήσεις μεταξύ χωρισμού, εξωσωματικής, αποχωρήσεων, επιστροφών, φιλενάδων κτλ.

Αν όμως μιλάς για σχέση με ωριμότητα, ειλικρίνεια, αφοσίωση και συνεννόηση, όχι, δεν πιστεύω πως μπορείτε να ξυπνήσετε ένα πρωί και να κάνετε μια νέα αρχή. Χρειάζεστε συμβουλευτική ζευγαριού και προσωπική ψυχοθεραπεία και οι δυο σας, μήπως καταφέρετε επιτέλους να ωριμάσετε.

2 σχόλια:

  1. Eυχαριστω. Παντως ολα αυτα θα ηταν καλητερα να τα πειτε διχως ειρωνια. Εσεις θα επρεπε να το ξερετε καλητερα. Και παλι ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειρωνεύομαι, αλλά γράφω καθαρά τη γνώμη μου για την αλλόκοτη αυτή κατάσταση. Είστε εύθικτη στον δικό μου τρόπο και όχι στα παράλογα πράγματα που συμβαίνουν στο γάμο σας;
      Όταν στέλνετε το πρόβλημά σας, αναγκαστικά προσαρμόζεστε στον άνθρωπο που προσφέρει τη βοήθεια αυτή. Και εμένα, καλώς ή κακώς, αυτός είναι ο τρόπος μου...

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.