Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Να αποκαλύψω;


Ειμαι μπερδεμενη γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω: Να βοηθησω αποκαλύπτοντας την αληθεια σε 2 γυναικες ή να μην κανω τιποτα. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανηθικοι και ανασφαλεις αντρες εκει εξω….

Ειμαι παντρεμενη και πριν απο 1,5 χρονο αλλαξαμε τοπο κατοικιας λόγω μετάθεσης του συζύγου μου.

Η ξαδερφη μιας συμφοιτητριας μου πριν απο περιπου 3 μηνες επισημοποιησε τον δεσμο της και προσφατα αρραβιωνιαστηκε. Εφυγε απο τον τοπο καταγωγης της, αφησε την δουλεια της για να δουλεψει μαζι με τον μελλοντα συζυγο της. Μονο τα καλυτερα μου λεει η συμφοιτητρια μου για τον συγκεκριμενο ανθρωπο. Ποσο πολυ την αγαπαει, τι καλο παιδι που ειναι, τι καλη δουλεια κανει οτι εχει αρκετα χρηματα.

Στην πολη που ζω τωρα γνωρισα μια κοπελα και γιναμε φιλες. Εδω και περιπου 4-5 μηνες γνωρισε ενα παιδι στο διαδυκτιο τον οποιο μαλιστα και ερωτευθηκε.

Αυτο ομως που ανακαλυψα απο τις περιγραφες της ειναι οτι προκειται για το ιδιο ατομο. Για τον ιδιο αντρα που απο την μια ετοιμαζεται για γαμο και απο την αλλη ψαχνεται στο διαδυκτιο. Μα καλα ειναι δυνατον ο αρραβωνας του να του αφηνει τοσα πολλα κενα? Απο ο,τι καταλαβαινω αυτο το  συνηθειο δεν προκειται να σταματησει. 
Τι νομιζετε, θα βοηθουσε με το να μιλουσα στις κοπελες ή να μην κανω τιποτα;
Ε

Καταλαβαίνω το δίλημμά σου και εκτιμώ την ευαισθησία σου, αφενός να θέλεις να αποκαλύψεις την απάτη κι από την άλλη να μη θέλεις να ανακατευτείς σε μια ιστορία που δεν σε αφορά άμεσα.
Ο τύπος είναι απαράδεκτος να φλερτάρει αρραβωνιασμένος και μάλιστα  με μια κοπέλα που άλλαξε τόσο ριζικά τη ζωή της για να είναι μαζί με του. Αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν ασυνείδητοι και δεν πρέπει να τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι.

Πριν δράσεις θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:
-Είσαι απόλυτα σίγουρη πως πρόκειται για το ίδιο άτομο; Γνωρίζεις όνομα, έχεις δει φωτογραφία; Λάβε υπόψη πως στο χώρο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ποτέ δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι.
-Τι είδους σχέση έχει δημιουργήσει μαζί του η νέα σου φίλη; Έχουν εκφραστεί συναισθήματα κι από τις δυο πλευρές; Έχουν βρεθεί; Έχουν προχωρήσει; Μήπως η κοπέλα υπερβάλλει μια απλή ηλεκτρονική γνωριμία; Ακόμη κι αν δεν έχουν βρεθεί, είναι σίγουρο πως ο τύπος φλερτάρει και πιθανώς προσβλέπει σε συνάντηση;
Αν οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατικές, πιστεύω πως πρέπει να δράσεις για να μην αφήσεις τον επιτήδειο να παίζει σε δυο ταμπλό. Πρότασή μου είναι να αποκαλύψεις και στις δυο  κοπέλες την κατάσταση ως υποψία σου και να τις αφήσεις μόνες στους να το διερευνήσουν.
Στη νέα σου φίλη πες ευθέως πως καιρό βασανίζεσαι από μια υποψία και τελικά θεώρησες σκόπιμο να την ενημερώσεις.
Την ξαδέρφη της συμφοιτήτριάς σου την ξέρεις καλά προσωπικά; Είστε φίλες; Καλό είναι να μην αναμίξεις τη συμφοιτήτρια και γίνει … σπασμένο τηλέφωνο. Επικοινώνησε ευθέως με την ίδια την κοπέλα, πες της σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεσαι και πόσο δίστασες, αλλά τελικά αποφάσισες να της εκφράσεις την υποψία σου. Πες της πως εύχεσαι να έχεις άδικο και αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ζητάς εκ των προτέρων συγγνώμη για την αναστάτωση.

Αν η μία κοπέλα ζητήσει να επικοινωνήσει με την άλλη, καλό είναι να ρωτήσεις την άλλη και αν συμφωνεί να δώσεις στοιχεία επικοινωνίας. Και μέχρι εκεί. Μην αναμιχθείς περισσότερο.  Υπάρχει και η πιθανότητα να μη γίνεις πιστευτή και ενώ πήγες να βοηθήσεις, να βρεθείς κατηγορούμενη και να διακοπούν οι φιλίες σου. Πρέπει όμως να το διακινδυνεύσεις, γιατί αλλιώς θα πρέπει να προσποιείσαι και οι φιλίες σου δεν θα είναι πραγματικές.

3 σχόλια:

  1. Μπορείς και ανώνυμα να ενημερώσεις αν δε θέλεις να φανείς γιατι πολλές φορές πας για καλό και βρίσκεις το μπελά σου. Κινδυνεύεις να τα βάλουν με σένα οσο απίστευτο και αν σου ακούγεται. Στα τόσα χρόνια της ζωής το χει πολλές φορές. Τέλος καλό είναι να συλλέξεις κάποιες αποδείξεις ή εστω ενδείξεις απο την κοπέλα που τον γνώρισε διαδικτυακά, οπως φωτογραφία, βίντεο απ το skype κλπ. Μια αλλη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα προφίλ και να ανοίξετε συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το μάθουν διοτι διαφορετικά θα διαιωνιστεί η ανήθικη συμπεριφορά.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ. Οι ανώνυμες αποκαλύψεις δεν είναι έντιμες, ούτε το ψεύτικο προφιλ (που δεν καταλαβαίνω και τι στόχο θα είχε). Αυτός που αποκαλύπτει πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης και της πράξης του. Αλλά δεν θα την κάνουμε και ντετέκτιβ, να συλλέγει πειστήρια! Ο ρόλος της πιστεύω πως περιορίζεται στην επώνυμη αποκάλυψη.

      Διαγραφή
  2. Να σας πω, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να πάψει να διαιωνίζεται μια ηθικά επιλήψιμη πράξη, ας είναι και ανώνυμη η πληροφόρηση. Είτε προκειται για ερωτικά θέματα ειτε γενικοτερα, το σημαντικό είναι να αποκαλύπτεται η αλήθεια και να μην αφήνουμε χώρο στον κάθε απατεώνα να συνεχίζει το έργο του. Το προτείνω αυτο, γιατι μπορεί η φίλη που θα ενημερωθεί να δείξει άρνηση, ακόμα και τεκμήρια να υπάρχουν, ειτε γιατι είναι ερωτευμένη οπότε δε σκέπτεται λογικά ειτε για αλλους λόγους, να τα πει μετα στο παλλικάρι και ολοι μαζι να στραφούν εναντίον της θεματοθέτριας η οποια απλα πήγε να ξεσκεπάσει έναν απατεώνα. Βέβαια να ξεκαθαρίσω οτι στο ερώτημα αν πρέπει να ενημερώνουμε ένα φίλο μας οταν λάβουμε γνώση οτι ο σύντροφος του απιστεί, απαντάω ναι. Αλλοι λένε οχι. Οσο για την ιδέα να τον προσεγγίσουν απο άλλο προφίλ το λέω διοτι είναι ένας τρόπος να δει η ιδια η κοπέλα οτι το παλικάρι ψάχνεται διαδικτυακώς. Εν προκειμένω δε χρειάζεται γιατι μπορεί εύκολα να επαληθεύσει αν είναι το ιδιο άτομο που κοροιδεύει τις 2 κοπέλες. Ολα αυτά βέβαια με δεδομένο οτι υπάρχει απιστία. Δυστυχώς κάποια άτομα είναι πολύ έξυπνα και ενω διατηρούν πολλαπλές ζωές, δύσκολα πιάνονται. Εδω ξέρω παραδείγματα που κάποιοι διατηρούσαν για χρόνια δύο οικογένειες! Αλλα και πολλά άτομα που έριχναν κέρατο με το τσουβάλι, ενω όλος ο κόσμος και η γυναίκα τους, το θεωρούσαν αδιανόητο! Θα ταν χρήσιμο να ξαναγράψει η κοπέλα τι έγινε τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.