Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ήθελα σοβαρή σχέση κι εκείνη μια περιπέτεια

Είμαι 39 χρονών, άνεργος,  και πριν αρκετούς μήνες ξεκίνησα μια σχέση από απόσταση, Την είχα δει κάποια στιγμή πριν χρόνια αλλά τότε είχε σχέση και δεν έκανα καμία κίνηση. Eπειτα απο αρκετό χρονικό διάστημα γίναμε φίλοι, αρχίσαμε να φλερτάρουμε μεσω διαδικτύου και αποφασίσαμε να βρεθούμε στην πόλη της σε μια εκδήλωση συλλόγου.
Στη συναντηση  εγώ ημουν απόλυτος στο ότι δεν με ενδιέφερε κάτι περιστασιακό και το είπα από την  αρχή. Κατάλαβα μετά πως ηταν λάθος ο τρόπος μου.
Έφυγα και βρεθήκαμε μετά απο δυο εβδομάδες που ξαναπήγα στην πόλη της όπου κάναμε σεξ. Κάτι μου έλεγε να μην το πάρω σοβαρά όπως το επεδίωκα εγώ απο την αρχή αλλα να το παρω χαλαρά όπως μου έλεγε εκεινη. Όμως επένδυσα συναισθηματικά.Εκείνη μου έλεγε πως είμαστε σε πειραματικό στάδιο κι εγω δυστυχώς δεν έφευγα.
 Οσες φορές είχαμε συναντηθεί το ζητούσα εγώ, συνέχιζα και προσπαθούσα. Φυσικα ειδα τα λάθη μου και την πιέση που της ασκούσα, αλλά ηθέλα πολύ να τη βλέπω,  μέχρι και δουλεια έψαχνα να βρώ στην πόλη της για να μπορέσω  να την βλέπω πιο συχνά. Καποια στιγμή ζήτησε χρόνο και χώρο και πάλι δεν το σταματησα.  Ήθελε χαλαρά και να περάσουμε καλά. Άλλη σχέση δεν είχε. Βεβαια εμένα μου έβγαινε η ανασφάλεια στο οτι υπάρχει απόσταση και δεν υπαρχει και εργασία.
Καταλαβα οτι ενω δεν την ειδα εγω ως μια περιπετεια και ειδικα απο αποσταση, με ειδε εκέινη ετσι. Χωρισαμε πριν 3 μήνες αλλά δεν δεν μιλήσαμε για το ποιος ηταν ο πραγματικός λόγος. Τωρα με βλέπει φιλικά, εγώ δεν μπορώ να την  δω έτσι όμως. Λάθος μου που δεν μπορώ να τη βγαλω απο την σκέψη μου και με ενδιαφερει ακομα. Μετανιωσα για τη σταση που κρατησα και της εδειξα απο την αρχή αυτα που ενιωθα. Ακόμα δεν μπορω να αποδεχθω το χωρισμό.
Σκεφτηκα να της το ζητησω ευθεως να περασουμε καλα  μια φορα ας ειναι και η τελευταια. Όμως θα της κακοφανει.
Γ.

Η ιστορία σου είναι μια κλασική περίπτωση σχέσης μεταξύ ατόμων που έχουν διαφορετικές επιθυμίες . Εσύ ήθελες σοβαρή σχέση κι εκείνη χαλαρή επαφή στην οποία απλώς να περνάτε καλά. Το φαινόμενο συνήθως συναντάται με αντίστροφους ρόλους…
Διαφωνώ πως έπρεπε να παίξεις κάποιου είδους πολιτική και να μην δείξεις πως θέλεις σοβαρή σχέση. Απλώς, όταν κάποιος  το δηλώνει τόσο απόλυτα και στην πρώτη συνάντηση, είναι φυσικό να φοβίζει κάπως τον άλλον. Η κοπέλα καλά έκανε και εξ αρχής ξεκαθάρισε πως απλώς θέλει μια περιπέτεια. Στάθηκε έντιμη μαζί σου και ήξερες εξ αρχής πού βαδίζεις. Κακώς επένδυσες και κακώς πίεσες. Κακώς βέβαια κι εκείνη ασχολήθηκε με ένα άτομο που είχε δηλώσει εξ αρχής τις διαφορετικές του επιθυμίες. Προφανώς η έλξη μεταξύ σας ήταν μεγάλη…
Η πίεση που της άσκησες λειτούργησε αρνητικά και έτσι η σχέση έληξε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Καλό είναι να αποδεχτείς τη λήξη της και να μην επιδιώξεις  το …αποχαιρετιστήριο σεξ γιατί μάλλον δεν θα το πάρεις και επιπλέον θα ασκήσεις στην κοπέλα μια παραπάνω πίεση που ίσως διακόψει και τη φιλική επικοινωνία.

Έρχομαι όμως σε σένα. Βρίσκω τη στάση σου ανώριμη και παρορμητική, με τάσεις εξάρτησης. Δεν προστατεύεις αρκετά τον εαυτό σου και επιπλέον γίνεσαι πιεστικός στους άλλους με αποτέλεσμα να απομακρύνονται. Θα σύστηνα οπωσδήποτε προσωπική ανάπτυξη,  αλλά υποθέτω πως θα είναι δύσκολο αφού είσαι άνεργος. Τουλάχιστον φρόντισε να κάνεις σοβαρές συζητήσεις με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι για να βοηθηθείς να αλλάξεις, όσο γίνεται. Στο μεταξύ φρόντισε να ψάχνεις εντατικά για δουλειά, πράγμα που θα σε αποκεντρώσει από την ερωτική σου ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.