Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ελκύομαι από άλλους άντρες

Είμαι 35 ετών, παντρεμένη με  παιδιά και σύζυγο 38 ετών. Είμαστε μαζί με το σύζυγο 12 έτη, έχουμε εξαιρετικές δουλειές αλλά και πάμπολλες υποχρεώσεις. Ο σύζυγος μου εργασιομανής προσπαθεί και προσφέρει στην οικογένεια.

Έχει τα ελαττώματά του και με έχει πληγώσει αρκετές φορές στο παρελθόν με αδικαιολόγητη ζήλια και σκηνές που με προσέβαλαν. Τα μιλήσαμε άπειρες φορές, πάντα απολογείται αλλά πάντα ξαναγίνονται. Το θέμα είναι ότι δεν είχα δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα.  Πέραν από τις περιστασιακές εκρήξεις του, δεν είχαμε προβλήματα και έχουμε καλή ζωή με ταξίδια, διακοπές κτλ Σεξουαλικά όλα τέλεια.

Όλα αυτά μέχρι πριν κάποιους μήνες.
Άρχισα να ελκύομαι από άλλους άνδρες. Ερωτικά εννοώ. Και πολύ έντονα. Δεν ξέρω τί μου συμβαίνει. Νιώθω κόπωση, νιώθω ανάγκη για ανανέωση, δεν είχα εμπειρίες πριν παντρευτώ παρά μόνο μια σχέση, αλλά όλα αυτά είναι ενάντια στη λογική, στις αρχές μου και στα κοινωνικά στερεότυπα. Υποφέρω απίστευτα. Αυτό έχει επιπτώσεις και στη σεξουαλική μας ζωή που από μέρους μου χωλαίνει. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να τινάξω ότι έχτισα τόσα χρόνια, δε μου αρέσει να κοροιδεύω κανέναν. Από την άλλη ο σύζυγος μου κάνει φοβερές προσπάθειες να με ξανακερδίσει. Και είναι και ιδανικός πατέρας.
Μ

Δεσμεύτηκες σοβαρά στα 23 σου με ελάχιστες πρότερες εμπειρίες και σήμερα στα 35 έχεις σύζυγο, παιδιά και απαιτητική καριέρα. Είναι φυσικό κάποια πράγματα να σου έχουν λείψει.  Για να φτάσεις όμως να έχεις έντονο θέμα, να υποφέρεις και να κινδυνεύεις να χαλάσεις το γάμο σου, μάλλον κάτι στο γάμο σου δεν πάει καλά.
Ο ιδανικός πατέρας και αυτός που σου προσφέρει τέλεια σεξουαλική σχέση και καλή ζωή, αναφέρεις ταυτόχρονα πως είναι εργασιομανής, σε έχει πληγώσει αρκετές φορές στο παρελθόν με αδικαιολόγητη ζήλια και σκηνές που σε προσέβαλαν, πάντα απολογείται αλλά πάντα ξαναγίνοντα τα ίδια. Μήπως τελικά η ζυγαριά κλίνει αρνητικά;
Πιστεύω πως πρώτα θα πρέπει να βρεις τι δεν σε καλύπτει στη ζωή σου έτσι όπως είναι σήμερα: ο σύζυγος, η μεγάλη κούραση, η έλλειψη εμειριών, το ότι δεν πέρασες χαλαρά τη φάση της πρώτης νεότητας, το ότι ίσως δεν είσαι φτιαγμένη για οικογένεια και μάλιστα τόσο νωρίς; Συζήτησε με τον άντρα σου ρυθμίσιες που θα σε ξεκουράσουν και θα αναζωογονήσουν τη σχέση σας.
Εννοείται πως αν δεν έχεις διάθεση για σεξ μαζί του δεν πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου, γιατί θα τα κάνεις χειρότερα. Μπορείς αν επικαλεστείς την κόπωσή σου και να τον καλέσεις να κένει κάτι γι αυτό (πχ να βοηθά περισσόετρο στο σπίτι και στα παιδιά, να έχετε οικιακή βοηθό ή κοπέλα να προσέχει μερικές φορέ ςτα παιδιά).
Καλό είναι να κάνεις μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο για να δεις πού οφέιλεται το όλο θέμα
·         Ελλείψεις στη σημερινή σου ζωή. Κοίταξε να τις καλύψεις και βλέπεις αν η ερωτική σου έλξη για άλλους άντρες εξακολουθεί
·         Βαθύτερα δικά σου θέματα και απωθημένα (σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω), που μόνο με ψυχοθεραπέια μπορούν να ανιχνευτούν. Αν αυτά μπορούν να επιλυθούν μέσα στο γάμο σου, καλώς. Αν όχι, οι επιλογές σου είναι ή ο χωρισμός ή κάποιες διακριτικές εξωσυζυγικές σχέσεις. Στη δεύτερη περίπτωση όμως, ο γάμος σου και η κοινωνική σου υπόσταση μπάινουν σε κίνδυνο και το άγχος που θα συνοδεύει την επιλογή σου ίσως είναι δυσβάσταχτο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβουλεύσω περισσότερα αν δεν σε ξέρω. Η επιλογή σου έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τα συναισθήματα για τον άντρα σου και την οικογένειά σου, με τον ηθικό σου κώδικα και τα στερεότυπά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.