Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Παράλληλη σχέση (αχ, αυτό το διαδίκτυο!)


Eχω μια σχεση 3 χρονια. Χωρισαμε πολλες φορες, αυτο που ζουμε ναι ειναι εντονο και δεν σβηνει απο μεσα μας ο,τι και να γινει. Μου φερεται καλα.
Πριν 1 χρονο γνωρισα καποιον μεσω μιας αγγελιας που εβαλε αυτος. Ειναι απο αλλη πολη. Βρεθήκαμε 2-3 φορές και ολα ηταν μαγικα! Τι να κανω; Νιωθω πς τρελλαίνομαι, τον σκεφτομαι συνεχεια!
Χ

Αρχικά, για να ψάχνεις αγγελίες γνωριμιών, σημαίνει πως η μακροχρόνια σχέση σου δεν σε καλύπτει. Υπάρχει η συνήθεια, ο φόβος της μοναξιάς και του καινούργιου και, όπως λες, έντονα συναισθήματα και καλή συμπεριφορά. Τι σου λείπει λοιπόν; Μήπως οι εμπειρίες, μήπως η επιθυμία σου να ξανααισθανθείς επιθυμητή και όχι δεδομένη; Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα συναισθήματά σου για το δεσμό σου.
Δε γράφεις την ηλικία σου, αλλά σχέση 3 χρόνων παραπέμπει σε προοπτική συμβίωσης και αν όλα πάνε καλά σε γάμο, ειδικά αν είστε και οι δυο άνω των 30. Αν λοιπόν τον αγαπάς και θέλεις να συνεχίσετε σοβαρά, θεώρησε τον άλλον σαν μια περιπέτεια και συνέχισε την ζωή σου όπως ήταν. Χρειάζεται βέβαια να ψαχτείς για να δεις τι σε έκανε να ψάχνεις ενώ είσαι σε σοβαρή σχέση. Τις δυο σχέσεις τις έχεις παράλληλα επί 1 χρόνο. Δεν σου έχει δείξει η καθεμιά την αξία της;
Αν σε δένει με το φίλο σου κυρίως η συνήθεια, και η ερωτική ιστορία με τον άλλον σου έδειξε πως η σχέση σου έχει πρόβλημα, τότε μη διστάσεις να χωρίσεις. Αυτό όμως θα το κάνεις για σένα και όχι ελπίζοντας συνέχεια και σταθεροποίηση με τον άλλον.
Μια ηλεκτρονική σχέση και 2-3 φορές «μαγική» συνάντηση (δεν ξέρω αν προχωρήσατε στο σεξ) δεν αρκούν για να πάρεις την κατάσταση σοβαρά. Το ηλεκτρονικό μέσο, η απόσταση, το «απαγορευμένο», δημιουργούν εξιδανικευμένες καταστάσεις που συχνότατα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Τι κάνετε ένα χρόνο τώρα; Τι ξέρεις γι’ αυτόν; Έχει εκφράσει συναισθήματα; Έχει δηλώσει πως θέλει κανονική σχέση μαζί σου; Γνωρίζει το δεσμό σου; Ακόμη κι αν τα εξέφρασε, δεν δίνω μεγάλη πιθανότητα αξιοπιστίας. Αν σε θέλει γιατί δεν σε διεκδικεί;

Αν λοιπόν αποφασίσεις να χωρίσεις με το δεσμό σου, συνέχισε ελεύθερα με τον άλλον, μπορείς να του προτείνεις συχνότερες επαφές και δες πού θα πάει. Επαναλαμβάνω όμως: ΜΗ βασιστείς στον καινούργιο για να αφήσεις τον παλιό. Αν φύγεις θα φύγεις γιατί ειδες πως η σχέση σου δεν σε καλύπτει πια και πήρες την απόφαση να κινηθείς πλέον μόνη σου στη ζωή. Κι από άντρες, το μέλλον αβέβαιο…

1 σχόλιο:

  1. συγγνωμη ξεχασα να αναφερω πως ειχε βαλει καποια αγγελια για δουλεια τοτε με τον συντροφο μου ειμασταν σε αθλια κατασταση και ετσι εγινε η γνωριμια..ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.