Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αχ, αυτή η ευπιστία των γυναικών, που πηγάζει από τη μοναξιά, την ανασφάλεια και την απεγνωσμένη ανάγκη της αγάπης…

Ειμαι διαζευγμενη 2,5 χρονια.  Εδω και 6 μηνες πασχιζω καθημερινα να σταματησω να σκεφτομαι εναν ανθρωπο που ακομα με ενδιαφερει. Ηταν μια γνωριμια απο το διαδίκτυο απο θεωρητικα αξιοπιστο και σοβαρο site γνωριμιων.
Οταν πρωτογνωριστηκαμε διαδυκτια ημουνα πολυ επιφυλακτικη. Μετα απο λιγο καιρο μιλουσαμε καθε βραδυ στο φβ. Τελικα μετα απο δυο μηνες κανονιζουμε να συναντηθουμε απο κοντα. Συναντηθήκαμε μια φορά και μια δεύτερη μετά από 15 μέρες. (Μένουμε σε απόσταση 150 χμ). Ο ενθουσιασμός του από τη αρχή ήταν μεγάλος. Με προβλημάτισαν από την πρώτη συνάντηση  το οτι μου ξεκαθαρισε πως ψαχνει συντροφο ζωης, γάμο, παιδιά, όπως και η επιμονη του για ερωτικη συνευρευση.
Ανέφερε επισης πως υπηρξε δυο φορες αρραβωνιασμενος. Συμφωνα μετα λεγομενα του  αυτος ηταν σωστος
Η επικοινωνία μας έγινε καθημερινή και η ερωτική μας σχέση ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δήλωνε πως θέλει να με παντρευτεί. Μετα απο 20 μερες βρισκομαστε για 4 μερες.

Εκει καποια στιγμη αρχισα να μην νιωθω καλα, όλο χτυπουσε το κινητο του ολο κατι μηνύματα του ερχοταν. Αποφασιζω να μην δωσω βαση. Ε... ειπα ειναι αρχη ακομα. Μετα απο ενα μηνα ανακαλυπτω τυχαια οτι εχει σχεση με μια αλλη γυναικα. Αποφασιζω να του δωσω την ευκαιρια να μου εξηγησει τι συμβαινει. Δεν μου ελεγε κατι και αποφασιζω να μπω στον υπολογιστη του και ετσι αναγκαστηκε να μου πει για την αλλη κοπελα. Ζηταω να διακοψουμε μεχρι να ξεκαθαρισει τη θελει.
Δεν εχουμε καμια επικοινωνια για 15 μερες. Μετά με παιρνει τηλεφωνο μου ειπε οτι εκανε λαθος, πως θελει να ειναι μαζι μου και διεκοψε με την αλλη. Με προσκαλει στον γαμο ενος φιλου του. Πηγα και ηταν πολυ ομορφα. Αρχισαμε να φανταζομαστε και οι δυο μας της μελλοντικη μας ζωη. Ηδη ειχαμε κανονισει το επομενο μας ταξιδι. Ολα ηταν καλα. Καθε μερα ολο και καλυτερα.
Μεχρι που ενα απογευμα ηρθε ενα μυνημα στο κινητο μου που ελεγε πως ετοιμαζεται να συγκατοικησει με μια κοπελα και με ευχαριστουσε για τις ομορφες στιγμες που ειχαμε ζησει μαζι.
Σεβαστηκα την αποφαση του και δεν τον εχω ενοχλησει καθολου εδω και εξι μηνες. Ειμαι καλυτερα, ομως εξακολουθω να τον σκεφτομαι εντονα παρολη την ακομψη συμπεριφορα του. Ξερω πως ειναι θεμα χρονου να σταματησω να τον σκεφτομαι, ο πονος ομως που νιωθω πως θα φυγει για να μπορεσω επιτελους να χαλαρωσω?  
Μπορει να μου πειτε να δω καποιον ειδικο. Δεν εχω δυστυχως την οικονομικη δυνατοτητα. Η μικρη φωνη που εχουμε ολοι μας απο την αρχη με προειδοποιησουσε να φυγω μακρυα του. Επελεξα να μην την ακουσω.
Αφεθηκα ισως γιατι το ειχα αναγκη να ξεφυγω απο ολους και απο ολα. Θυμωνω με τον εαυτο μου που ακομα και τωρα τον θελω. Θα σταματησει αραγε ποτε αυτο το μαρτυριο?
 Να βασανιζω αδικα τον εαυτο μου για εναν ανθρωπο που δεν μου αξιζει?
Ε.

Άλλη μια κλασική περίπτωση ηλεκτρονικού… θύματος. Ας δούμε λοιπόν τι διδάχτηκες από την ιστορία αυτή.
Αρχικά, θα επαναλάβω πως δεν απορρίπτω τις ηλεκτρονικές γνωριμίες, αρκεί να εξελίσσονται με περίσκεψη, όπως εξάλλου όλες οι σχέσεις, αν ο στόχος μας είναι κάτι σοβαρό. Δε φταίει λοιπόν ο τρόπος αρχικής γνωριμίας, θα μπορούσατε νε έχετε γνωριστεί και στις διακοπές ή μέσω μιας επαγγελματικής επικοινωνίας κ.ά.
Συναντάς λοιπόν έναν άντρα μετά από ρομαντική αλληλογραφία και εξ αρχής μιλά για σταθερότητα, γάμο και άμεσο σεξ. Είναι προφανές πως τα πρώτα αποτελούν το δόλωμα για το δεύτερο. Ενθουσιάζεσαι και τσιμπάς το δόλωμα. Θεωρώ πως αν δεν επιθυμούμε απλώς μια ερωτική συνεύρεση χωρίς συνέχεια, καλό είναι να συνδεόμαστε και να επενδύουμε σταδιακά. Εσύ προχώρησες αμέσως και το καλό σεξ σε έκανε να παραβλέψεις φανερά σημάδια απάτης.  
Διαπιστώνεις περίεργες επικοινωνίες και δεν δίνεις βάση, αλλά «τυχαία» ανακαλύπτεις άλλη σχέση και ψάχνεις τον υπολογιστή του. Όταν γίνονται τέτοια σκηνικά σε μια σχέση, καλό είναι να απομακρυνθούμε όσο ακόμα είναι καιρός… Καλά έκανες και διέκοψες.
Σου ξαναγύρισε σε 15 μέρες με υποσχέσεις μελλοντικής ζωής, Εσύ τον πίστεψες και ήσουν ευτυχής. Δεύτερο λάθος. Δυο μήνες γνωριμίας στους οποίους έχουν γίνει αυτά που περιγράφεις, δεν παρέχουν εγγύηση για τόση ευτυχία. Το ότι σε κάλεσε στο γάμο του φίλου του, δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί να μη συνοδεύεται σε μια τέτοια εκδήλωση από μια ωραία γυναικεία παρουσία, να κάνει και το «κομμάτι» του;
Και ξαφνικά στέλνει τελεσίγραφο. Καλά έκανες και δεν ξαναεπικοινώνησες. Προφανώς έπαιζε και με διάφορες άλλες υποψήφιες μαζί με σένα, πηγαινοερχόταν κατά βούληση και τελικά επέλεξε κάποια άλλη (για πόσο άραγε;)
Αχ, αυτή η ευπιστία των γυναικών που πηγάζει από τη μοναξιά, την ανασφάλεια και την απεγνωσμένη ανάγκη της αγάπης! Αυτή δίνει έδαφος σε διάφορους επιτήδειους! Αυτά πρέπει να διορθώσεις για να μην την ξαναπάθεις και γι αυτό σου χρειάζεται ή ψυχοθεραπέια ή περισσότερες επίπονες εμπειρίες μέχρι να μάθεις.

Μην ενοχοποιείς και μισείς τον εαυτό σου. Έκανες λάθος, το πλήρωσες και το πληρώνεις μόνη σου, θα πάρει το χρόνο του και θα περάσει. Το θέμα είναι να μάθεις απ’ αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.