Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να φερόμαστε στις γυναίκες;

Διαβάζω  βιβία, βλέπω εκπομπές… Με ενδιαφερει η αντιδραση των γυναικών στο φλερτ ενος άντρα και έχω μπερδευτεί με τις απόψεις κάποιων ψυχολόγων.Θα σας θέσω τις απορίες μου:
Γ

1.Οταν κλαίει μια γυναίκα μην την παρηγορήσεις γιατί κλαίγοντας απολαμβάνει το συναίσθημα...διασκεδάζει με αυτό και νιώθει καλύτερα.
Εγώ θα το θέσω «όταν κλαίει ένας άνθρωπος…», έστω κι αν τα κοινωνικά στερεότυπα δεν επιτρέπουν στους άντρες να κλαίνε τόσο εύκολα. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν ανάλογα με την προσωπικότητα του ατόμου. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν κλαίνε θέλουν μια ζεστή αγκαλιά, παρηγορά και χάδι από ένα άτομο που το εμπιστεύονται, ενώ άλλοι θέλουν να τους αφήσουμε ήσυχους. Αν λοιπόν δεις μια κοπέλα με την οποία έχεις σχέση ή με την οποία ενδιαφέρεσαι για σχέση ή μια φίλη σου να κλαίει, τι διάθεση σου αναπτύσσεται; Είναι σημαντικό να είσαι αυθετικός. Αν νιώσεις να την πάρεις αγκαλιά και να την παργορήσεις, κάνε την κίνηση αυτή και θα δεις πώς θα ανταποκριθεί. Σεβάσου αυτό που επιθυμεί. Σε στενές σχέσεις συνήθως ξέρουμε τις διαθέσεις του ατόμου.

2. Οταν φλερταρεις γυναικα..να μειώνεις τον εαυτό σου γιατι ετσι ανεβαζεις την αξια σου στο μάτια της!
Όχι, βέβαια! Τελείως άκυρο μου φαίνεται αυτό… Καμιά γυναίκα δε θέλει έναν άντρα ηττοπαθή και χωρίς αυτοπεποίθηση. Μη φτάσεις βέβαια στο αντιθετο άκρο, να υπερηφανεύεσαι για το όποια επιτεύγματά σου. Χρειάζεται μέτρο. Επίσης, το να δείξεις πως εκτιμάς και θαυμαζεις την ίδια την κοπέλα (βέβαια για πράγματα όντως άξια θαυμασμού και αν το αισθάνεσαι) πάντα την ανεβάζει και την κάνει να σε βλέπει πιο θετικά.
3.Οταν ζητούμε απο τις γυναίκες να βρεθούμε πως θα το κάνουμε ώστε να μην το παρουν σαν ερωτικο ενδιαφερον και να μας απορριψουν?
Όταν ζητάς από μια γυναίκα να βρεθείτε, εννοείται πως υπάρχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Δεν την καλείς να βγείτε για να συζητήσετε την πολιτική κατάσταση! Δεν ξέρουμε όμως ποτέ αν το ενδιαφέρον αυτό θα συνεχιστεί από μέρους σου, αν η κοπέλα θα ανταποκριθεί και πού θα πάει αυτή η πρώτη έξοδος. Πρότεινε λοιπόν στην κοπέλα απλά να βγείτε, κατά προτίμηση σε κάποιο μέρος που έχει πει πως της αρέσει ή σε κάποιο θέαμα ή εκδήλωση, έτσι ώστε να μην είστε την πρώτη φορά μόνοι σε «ραντεβού» και πιθανώς υπάρχει αμηχανία. Εκεί θα εξοικειωθείτε και θα δειτε αν θα ξαναβγείτε. Αν ζητήσεις από κοπέλα να βγείτε κι εκείνη αρνηθεί με κάποια δικαιολογία, υπάρχει ένας κανόνας: Αν η κοπέλα πραγματικά έχει δουλειά και δεν μπορεί να βγεί τη συγκεκριμένη μέρα, μάλλον θα σου πει «Δυστυχώς δεν μπορώ το Σάββατο, να το κάνουμε κάποια άλλη στιγμη;» Αυτό είχνει πως ενδιαφέρεται. Αν πει απλώς όχι με μια δικαιολογία, τότε μην επιμένεις αλλά μη θυμώσεις κιόλας και ίσως ξαναπρότεινέ της σε λίγον καιρό.
4.Οι γυναικες που ζουν με το συναισθημα και οχι με την λογικη μας απορριπτουν οταν τους πουμε την αληθεια «Θέλω να βγουμε για να σε γνωρισω επειδη με ενδιαφερεις»
Πολύ λάθος άποψη αυτή! Πρώτα-πρώτα όταν ζητήσεις σε μια κοπέλα να βγείτε, εννοείται πως σε ενδιαφέρει. Είτε της πεις «να σε γνωρίσω καλύτερα επειδή με ενδιαφέρεις» είτε της πεις «βγαίνουμε απόψε;» είτε βρείς κάτι που μπορεί να την ενδιαφέρει και πεις «έχω δυο εισιτήρια για το…. Πάμε μαζί;», σημαίνει πως η κοπέλα σε ενδιαφέρει για φλερτ και στη συνέχεια το βλέπετε. Και όσο πιο συναισθηματική είναι η κοπέλα, τόσο πιο πολύ εκτιμά μια συναισθηματική εκδήλωση.
5.Γεμίζουν τα κοινωνικα δίκτυα φωτογραφίες,ρομαντικά status, κοινοποιηση παρουσιας αλλα οταν απο την άλλη λένε ότι η «η μοναχικότητα είναι επιλογή μου και όχι κατάντια» ενώ δείχνουν ότι έτσι είναι απελπισμένες εργένισσες?
Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου. Οι ρομαντικές φωτογραφίες , τραγούδια, ρητά κτλ κατά τη γνώμη σου δείχνουν απελπισμένες εργένισσες; Οι περισσότεροί μας κάνουμε στο φβ τέτοιες αναρτήσεις ανεξάρτητα από το αν ψάχνουμε για σύντροφο τη συγκεκριμένη περίοδο. Η φράση «η μοναχικότητα είναι επιλογή μου και όχι κατάντια» είναι πολύ όμορφη και μπορεί πραγματικά να εκφράζει έναν άνθρωπο, με την εξής έννοια: ο καθένας μας αν θέλει ελαφρές και ευκαιριακές σχέσεις ή σχέσεις χαμηλής ποιότητας, μπορεί να τις βρει. Αν είναι μόνος, σημαίνει πως έχει επιλέξει να κάνει μόνο σχέσεις όπως τις επιθυμεί και αν δεν τις βρίσκει προτιμά τη μοναχικότητα. Εξάλλου υπάρχουν και άτομα που θέλουν κάποια περίοδο να είναι μόνα, είτε επειδή έχουν πληγωθεί είτε επειδή θέλουν να δώσουν βαρύτητα σε κάποιον άλλον τομέα της ζωής τους ή για άλλους δικούς τους λόγους. Επίσης, ίσως κάποιοι να επιθυμούν σχέση και να μη βρίσκουν και να προσπαθούν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους με τη φράση αυτή, για να αποφύγουν την αυτολύπηση. Όλα αυτά δεν έρχονται με αντίφαση με ρομαντικές αναρτήσεις σχετικές με τον έρωτα. Νομίζω πως πολύ στραβά τα βλέπεις κάποια θέματα…
8.Παρόλο που εχουν χιλιαδες φιλους στα κοινωνικα δικτυα που εχουν γνωρισει απο κοντα,  οταν τους ζητησει καποιος αλλος να βρεθουν του λένε «Δεν σε ξέρω»,  «Είσαι άγνωστος» , «Δεν εμπιστεύομαι αγνώστους».
Αν καταλαβαίνω καλά, παραπονιέσαι γιατί κάποιες κοπέλες βγαίνουν με άτομα που γνωρίζουν ηλεκρονικά, αλλά όχι με εσένα. Πού ξέρεις πως μια συγκεκριμένη κοπέλα στην οποία πρότεινες να βγείτε έχει ήδη βγεί με άλλες ηλεκτρονικές γνωριμίες; Κάποιες κοπέλες βγαίνουν με τέτοιες γνωριμίες και άλλες όχι. Επίσης, αυτές  που βγαίνουν δεν βγαίνουν με όλους, αλλά με κάποιους που επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια. Μπορεί εσύ να μην ικανοποιείς τα κριτήρια αυτά στις κοπέλες που πρότεινες. Ίσως σε κάποιες άλλες να τα ικανοποιείς.


Γενικά όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε σένα και όχι στις κοπέλες. Αναφέρεσαι σε ένα σωρό κλισέ και κατηγορίες για τις γυναίκες. Είναι πολύ κακό να δημιουργούμε μια πόλωση μεταξύ των δυο φύλων «οι άντρες είναι έτσι, οι γυναίκες αλλιώς».Υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων και οι ατομικές διαφορές επισκιάζουν τα στερεότυπα του φύλου. Από τις απόψεις που υιοθετείς –που δεν πιστεύω πως τις είπε κάποιος σοβαρός ψυχολόγος-  διαβλέπω πως φοβάσαι τις γυναίκες και τις αντιμετωπίζεις σαν ένα «εχθρικό» είδος που χρειάζεται ειδική στρατηγική αντιμετώπισης. Ίσως γι αυτό έχεις κι εσύ παράπονα από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν εκείνες, Χρειάζεται να ψάξεις μέσα σου να δεις τι σου έχει δημιουργήσει αυτές τις ανασφάλειες, κατά προτίμηση με τη βοήθεια ψυχολόγου. Γενικά πάντως σε συμβουλεύω να είσαι ο εαυτός σου (και σ’ όποιες αρέσεις!), να τολμάς και μέσα από τα λάθη σου θα μάθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.