Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Βιασύνη για γάμο...

Είμαι 32 ετών. Πριν 3 μήνες ο ξάδερφός μου ήθελε να μου γνωρίσει τον φίλο του Γ, ετών 39, με τον οποίο αν και μένουμε σε επαρχιακό περιβάλλον δεν είχε τύχει ποτέ να συναντηθούμε. Γνωριστήκαμε στο fb  και ξεκινήσαμε να μιλάμε. Έδειξε ενθουσιασμό, γνωριστήκαμε, όλα εξελίσσονταν γρήγορα και τα φτιάξαμε. Η συμπεριφορά του έμοιαζε με ενός ερωτοχτυπημένου 25άρη! Λίγες μέρες κατόπιν ήθελε να δημοσιοποιήσουμε τη σχέση μας στο ίντερνετ. Μου φάνηκε κάπως επιπόλαιο και βιαστικό αυτό αλλά και πάλι το δέχτηκα και συνέχισα. Αυτός έδειχνε τόσο σίγουρος και έτσι βασίστηκα στη σιγουριά του πως όλα θα πάνε καλά.

Όμως άρχισαν διαφορά θεματάκια να προκύπτουν κάθε τρεις και λίγο. Κάποιοι φίλοι του δεν είδαν θετικά τη σχέση μας και εκείνος δεν την υπερασπίστηκε.
Το πιο σοβαρό για μένα ήταν η αδυναμία να διατηρήσει τη στύση του στις πρώτες μας επαφές, που ήτανε απογοητευτικές για μένα, και η επιμονή του ότι έπρεπε να τον «φτιάχνω» κάθε φορά. Δεν είχε διάθεση να το κουβεντιάσει. Έκανα προσπάθειες να κάνω τα χατίρια του, όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Υπάρχει και το οικονομικό θέμα. Αποκάλυψε ότι τόσα χρόνια ποτέ δεν έβαζε χρήματα στην άκρη. Όλα τα χάλαγε!
Θέλει φυσικά να κάνουμε πολιτικό γάμο, ούτε λόγος για θρησκευτικό που πάντα ήθελα. Οι γονείς του είναι φτωχοί. Κι εμείς έχουμε στην άκρη κάποια χρήματα για ώρα ανάγκης. Ευτυχώς έχω το δικό μου σπίτι έτοιμο. Ο πονηρός μάλιστα προσπάθησε να με αφήσει έγκυο για να κάνει στα γρήγορα έναν πολιτικό γάμο.. Η μόνη μας ελπίδα να πουλήσουμε ένα σπίτι της μητέρας μου. Και πάλι ποτέ δε θα δεχτεί να κάνουμε εμείς τα έξοδα.
Ειλικρινά αν τα ήξερα όλα αυτά από την αρχή δε θα είχα ξεκινήσει τίποτα! τι να κάνω δεν ξέρω! εδώ ειδικά άμα σε βάλει ο κόσμος στο στόμα του..... ‘Ολοι ξέρουν ότι έχω αρραβωνιαστεί και τι καλό παιδί που είναι. Έχω πελαγώσει και νιώθω ανασφάλεια.
Σ.

Τα βρίσκω πολύ βιαστικά όλα αυτά και βλέπω πως δεν προστατεύεις τον εαυτό σου, προφανώς από τη μεγάλη επιθυμία σου να βρεις σύντροφο και από την πίεση των επαρχιακών στερεοτύπων.
Ο ενθουσιασμός του Γ σε έπεισε να τα φτιάξετε. Ως εδώ όλα καλά. Από δω και πέρα όμως αρχίζει η σχέση, που δοκιμάζεται με το χρόνο και αποδεικνύει ή όχι την αξία της.
Γενικά, ο μεγάλος ενθουσιασμός των πρώτων ημερών πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις, ειδικά όταν δεν υποστηρίζεται με έργα. Ο άνθρωπος δεν υπερασπίζεται τη σχέση σας, έχει σεξουαλικό πρόβλημα και σεξουαλικές απαιτήσεις που δεν σου αρέσουν και οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον επιδιώκει εγκυμοσύνη χωρίς να συνεννοηθεί μαζί σου. Κι εσύ με όλα αυτά σκέφτεσαι γάμο, μετά από γνωριμία 3 μηνών!
Πιθανότατα ο Γ, με το σεξουαλικό του πρόβλημα  συν το οικονομικό, θέλει να βρει μια καλή κοπέλα να κάνει ένα γάμο που θα τον γλιτώσει από την προσπάθεια να λειτουργεί σεξουαλικά με κοπέλες και αν τον βοηθήσει και οικονομικά, τόσο το καλύτερο! Ένα σταθερό σπίτι και πιθανώς μια οικονομική στήριξη από τους γονείς σου… Η δε προσπάθειά του για εγκυμοσύνη δείχνει πως βιάζεται να βολευτεί με τους δικούς του όρους.
Από αυτά που μου λες, δεν τον βρίσκω κατάλληλο για σχέση, πολύ περισσότερο για σύζυγο… Αν όμως θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία, διατήρησε τη σχέση σαν σχέση, θέσε κάποιους όρους, κοιτάξτε να διορθώσετε το σεξουαλικό και μην κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, μόνο για να τον κρατήσεις. Θέσε του σοβαρά το οικονομικό και πως δεν θα τεθεί θέμα γάμου αν δεν υπολογίσετε τα οικονομικά σας και δείτε πως τα καταφέρνετε. Στο μεταξύ πρόσεξε την αντισύλληψή σου και μη βασίζεσαι. Διατήρησε τη σχέση σαν σχέση όσο χρειαστεί για να λυθούν (αν λυθούν) αυτά τα θέματα. Και του χρόνου τέτοια εποχή βλέπεις…

Το θέμα σου δεν πρέπει να είναι τι θα πει ο κόσμος στο χωριό. Αφού λες πως αν ήξερες δεν θα είχες αρχίσει την ιστορία αυτή, τότε πώς τη συνεχίζεις και την πάς για γάμο; Είναι αστείο να ανησυχείς για το αν ο γάμος θα είναι θρησκευτικός ή πολιτικός τη στιγμή που καταλαβαίνεις κι εσύ πως γάμος είναι πολύ παρακινδυνευμένο να γίνει. Ο γάμος είναι μια απόφαση ζωής και μην την αντιμετωπίζεις σπασμωδικά.  Μεθαύριο αν είσαι μια δυστυχής σύζυγος ή μια χωρισμένη ο κόσμος στο χωριό δεν θα κουτσομπολεύει λιγότερο…

3 σχόλια:

  1. Το θέμα με την εγκυμοσύνη το επεδίωξα και εγώ δεν εγινε κατι ερημην μου. Αλλα βλέπω ότι και έγκυος να εμενα και να μην λειτουργουσε αυτή η σχεση , παλι θα τα κατάφερνα χωρις εκεινον.Μ αρεσει που υποστηριζει πως αμα εχω νευρα λογω αυξημένων απαιτήσεων του μωρου θα σηκώνεται να φευγει για να ηρεμουν τα πνεύματα. Εγω είμαι σιγουρη ότι θα εχω την στηριξη των δικων μου. Και μια ξαδερφη μου εχει χωρισει προσφατα και εμεινε με το μωρο. Εχει τους γονεις της. Όπως και ερθουν τα πραγματα ο κοσμος παντα θα λεει. Εδώ και σωστος να σαι σε κουτσομπολευουν.
    Το χειρότερο είναι ότι όταν τον ρωτησα γιατι ποτε δεν ειχε την περιεργεια να μαθει αν περναω καλα μαζι του ή αν ικανοποιούμαι στον τομεα του σεξ....γυρισε και ειπε "μια χαρα εισαι εσυ!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ξάδερφός σου πρέπει να σε μισεί πάντως! :-P
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι καλε το λες αυτό Δ.? να σου πω δε με νοιαζει και να μη μου ξαναμιλησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.