Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το εφηβικό απωθημένο

Είμαι περίπου 20 ετών και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου έχω σχέση με τον Χ, 3 χρόνια μεγαλύτερο. Η ιστορία ξεκίνησε όταν εγώ ήμουν μαθήτρια και τρελά ερωτευμένη μαζί του. Βρισκόμασταν φιλικά σε παρέες και τον ερωτευόμουν όλο και περισσότερο. Ήταν το εφηβικό μου απωθημένο.
Τέλειωσα το σχολείο και ξεκινήσαμε σχέση. Στην αρχή όλα ήταν ήρεμα, αλλά στην πορεία άρχισε να έχει αρκετά παράπονα από εμένα και μου ζήτησε να προσπαθήσω ν' αλλάξω λίγο και να γίνω πιο ώριμη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει τους τελευταίους 5 μήνες περίπου. Δείχνει να τσαντίζεται με το παραμικρό και πάντα να έχει κάποια άσχημη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του. Γενικά είναι πολύ νευρικός άνθρωπος και δυστυχώς έχει φτάσει αρκετές φορές στο σημείο να μου δώσει χαστούκια τα οποία αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Σε κάθε μας τσακωμό γίνεται άλλος άνθρωπος και μου μιλάει πάρα πολύ άσχημα και για τη σχέση μας αλλά και για εμένα.
Δεν θα ανεχόμουν να μείνω μ' έναν τέτοιο άνθρωπο, όμως όταν δεν τσακωνόμαστε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη μαζί του και είναι ο μόνος άνθρωπος που πραγματικά θέλω να είναι δίπλα μου.
Επίσης τους τελευταίους δύο μήνες περίπου έχει προκύψει ένα ακόμα πρόβλημα, η μεγάλη του ζήλεια που φτάνει σε ακρότητες. Δεν θέλω να χωρίσω μαζί του γιατί τον αγαπάω και με αγαπάει πάρα πολύ αλλά λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης που έχει ο ίδιος γενικά με τους ανθρώπους γίνεται καχύποπτος και μαζί μου. Πείτε μου τι να κάνω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του, είναι κρίμα να χαθεί αυτό που έχουμε από καχυποψίες!
Π

Το αγόρι σου είναι το εφηβικό απωθημένο σου, όπως λες, οπότε τώρα που με τη σχέση σας πέτυχες ένα «στόχο ζωής» δεν μπορείς να δεις αντικειμενικά την κατάσταση. Τα αρνητικά ελαχιστοποιούνται και τα θετικά υπερτιμώνται.
Δεν μπορώ να διανοηθώ σύγχρονη κοπέλα να δέχεται χαστούκια από το σύντροφό της, ό,τι κι αν έκανε. Ακόμη κι αν είσαι όντως ανώριμη, ποιος μπορεί να περιμένει την πλήρη ωριμότητα από ένα κορίτσι στην ηλικία σου; Και ποιος κρίνει την ωριμότητα; Απ’ ότι βλέπω κι εκείνος δεν δείχνει ώριμος, όταν είναι υπερβολικά οξύθυμος, χαστουκίζει την κοπέλα του και τη βασανίζει με ανυπόστατες ζήλειες.
Με εντυπωσιάζει που με ρωτάς πώς θα γίνει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και δεν ρωτάς πώς θα γίνει εκείνος να ξεπεράσει την ανασφάλειά του και την τάση του για βιαιότητες.
Η πρότασή μου είναι αρχικά να κάνεις μια ψύχραιμη συζήτηση για τα προβλήματα που έχεις μαζί του και να ζητήσεις αλλαγή συμπεριφοράς. Ας πει κι εκείνος συγκεκριμένα παράπονα κι ας προσπαθήσεις κι εσύ να διορθωθείς.

Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, απομακρύνσου τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Και μη θεωρείς τη σχέση δεδομένη. Πρέπει από τώρα να μάθεις πως όταν γίνεσαι αντικείμενο βιαιότητας και παραλογισμού, πρέπει να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να φύγεις.

1 σχόλιο:

  1. Να σου απαντήσω για το κομμάτι της εμπιστοσύνης, λέγοντας οτι πρέπει να καταλάβεις ποια περιστατικά τον ενοχλούν και να μη τα κάνεις. Σε ποιες περιπτώσεις σου τη λέει? Δε θέλει να φοράς προκλητικά ρούχα? Δε θέλει αναφορές σε πρωήν? Δε θέλει να μιλάς με κανέναν? Αναλόγως τι τον ενοχλεί, δες απ αυτα ποια είναι λογικά και μπορείς να τα κάνεις, οπότε μετα δε θα στη λέει. Τωρα αμα θέλει να είσαι κλεισμένη στο σπίτι ολη μέρα και να μη μιλάς με κανέναν, εντάξει τοτε αστο. Φρόντισε δηλαδή να μη του δίνεις δικαιώματα και δες τι τον ενοχλεί. Επίσης μήπως συμβαίνει κατι αλλο? μήπως έχει κάποια αλλα προβλήματα οικονομικα, οικογενειακά κλπ? Γιατι λες οτι είναι ολο σκεπτικός.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.