Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Άλλαξε αλλά δεν τον εμπιστεύομαι

ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 44 ΧΡΟΝΩΝ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΜΑΚΡΥΑ ΓΥΡΙΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ Κ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΣΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ. ΠΩΣ? ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ... ΦΟΒΑΜΑΙ ΙΣΩΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΓΩΘΩ. ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΝΤΟΧΕΣ... ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ? ΤΟ ΠΑΙΔΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ...ΣΑΝ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ.
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΠΕ ΧΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΓΙΑΤΙ? ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑ ΕΤΣΙ... ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΞΕΡΩ... ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ...
Α

Η περίπτωσή σου φαίνεται μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μια σχέση ξεκινά χαλαρά και «όποτε» από την πλευρά του ενός, αλλά κάποια στιγμή εξελίσσεται σε κάτι πιο ουσιαστικό. Το γεγονός πως 4 χρόνια ήσουν στην ανασφάλεια και στο «περίμενε» σε έχουν πληγώσει πολύ. Προφανώς εσύ ήσουν ερωτευμένη, είχες επενδύσει (κακώς τότε) και περίμενες.
Είναι πιθανό ο φίλος σου τα χρόνια αυτά να εκτίμησε τη στάση σου και την αφοσίωσή του και να θέλησε να δώσει άλλη μια ευκαιρία. Είναι πιθανό τώρα να έλυσε κάποια προσωπικά του θέματα πχ την απογοήτευση από το διαζύγιό του και να είναι έτοιμος. Ή να απογοητεύτηκε από άλλες επιλογές και να ζητά πλέον ένα ήσυχο λιμάνι. Τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της νέας σχέσης θα τη δείξει μόνο ο χρόνος.
Όταν όμως αποφάσισες κι εσύ να ξαναδοκιμάσετε, έπρεπε να τον εμπιστευτείς τουλάχιστον για αρχή. Δες τη σχέση σας σαν κάτι νέο και προχώρησε με περίσκεψη. Πόσον καιρό έχετε επανασυνδεθεί; Μη ζητάς ακόμα δηλώσεις για το μέλλον. Αν περάσει περίπου ένας χρόνος και τα πράγματα συνεχίζονται το ίδιο θερμά από πλευράς του, τότε μπορείς να επενδύσεις και να συζητήσεις για μέλλον. Λάβε επίσης υπόψη πως πριν από σοβαρές αποφάσεις, όπως μετοίκηση, συμβίωση και πολύ περισσότερο γάμος, θα πρέπει να έχετε ζήσει μαζί τουλάχιστον κάποιους μήνες και βέβαια νε έχεις εξοικειωθεί με το παιδί.
Φέρσου όπως στην αρχή μιας σχέσης: απολαμβάνουμε αλλά δεν επενδύουμε, ούτε όμως δηλητηριάζουμε τη σχέση μας με γκρίνιες! Ο χρόνος θα δείξει περί τίνος πρόκειται. Αν όμως έχεις γενικά την τάση να μην εμπιστεύεσαι και να είσαι απαισιόδοξη, μια συνεργασία με ψυχολόγο θα σε βοηθήσει.
Αν κάτι στραβώσει, θα έχεις τουλάχιστον απολαύσει ένα ωραίο διάστημα. Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό και σοβαρότητα, τότε μόνο μπορείς κάνεις συζήτηση για μέλλον.

3 σχόλια:

  1. Ειναι χωρισμενος με διαζυγιο ή στα λογια? Εχει το χαρτι στο χερι?
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ 12 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΘΕΙ... ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ... ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΙΣΩΣ! ΑΝ ΘΕΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ. ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΠΑΛΙ... ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΔΙΝΕΙ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ... ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΩ ΣΩΣΤΑ... ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ... ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΝ ΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΧΩ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ... ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!! Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.