Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Γυναικεία φιλία ή ομοφυλοφιλία;

Eίμαι 23 χρονών, από επαρχία, και εδώ και 4 χρόνια σπούδαζα στην Αθήνα. Στο 2 έτος, γνώρισα μια κοπέλα και καθώς άρχισα να την μαθαίνω συνειδητοποίησα ότι την είχα ερωτευτεί...δεν μου έχει ξανασυμβεί να ερωτευτώ κοπέλα! Της αποκάλυψα πως νιώθω για εκείνη και ήταν πολύ γλυκιά μαζί μου. Συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα και να περνάμε πολύ καλά και όταν είμαστε οι 2 μας και όταν είμαστε με όλη την παρέα. Εκείνη έχει σχέση 4 χρόνια (εκ των οποίων τα 2 γνωρίζει πως νιώθω για αυτή) απο απόσταση και συναντάει το αγόρι της κάθε 3 μήνες...Εγώ αυτά τα 2 χρόνια είμαι κολλημένη σε αυτή..πρόσπαθησα να κάνω σχέσεις (με αγόρια πάντα) και να πάω παρακάτω, αλλά δεν έχω καταφέρει να την ξεπεράσω..Τώρα που έφυγα απο την Αθήνα, ξέρω ότι δεν θα τη βλέπω,γιατί εκείνη μένει εκεί...Το θέμα είναι ότι μου έχει πει ότι αυτό που νιώθει για μένα είναι παραπάνω απο φιλικό και ερωτικό...δηλαδή με μπερδεύει η συμπεριφορά της.Ώρες ώρες νιώθω ότι και εκείνη νιώθει αυτό το ερωτικό που νιώθω για αυτή.Είναι τόσο καλή μαζί μου και πάντα θέλει να της λέω τι σκέφτομαι και πώς νιώθω...Τί πρέπει να κάνω για να την ξεπεράσω???είναι λύση να μη μιλάμε καθόλου?Της το είχα ζητήσει αυτό,αλλά δεν με βοήθησε και ήμασταν και οι 2 στεναχωρημένες όταν δεν είχαμε επικοινωνία.
Ρ.

Στην ηλικία που πρωτοένιωσες την έλξη για τη φίλη σου, βρισκόσουν ακόμη στην περίοδο της αναζήτησης της ερωτικής σου ταυτότητας και στη φάση αυτή τα όρια το φύλου μας όπως και τα όρια μεταξύ της ερωτικής έλξης και φιλίας μπορεί να είναι δυσδιάκριτα.
Το βασικό που πρέπει να απαντήσεις είναι αν αισθάνεσαι γενικά έλξη για άλλες κοπέλες ή αυτό συμβαίνει μόνο με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Πολύ βασικό είναι επίσης το αν έχεις αισθανθεί ποτέ έλξη για άντρα, αν έχεις ποτέ προχωρήσει με άντρα και πώς αισθάνθηκες.
Αν η έλξη για τη συγκεκριμένη είναι μεμονωμένο περιστατικό και αν έχεις νιώσει έλξη και για άντρες και πολύ περισσότερο αν έχεις προχωρήσει με κάποιους, είναι πιθανό να μπερδεύεις τη φιλία μαζί της με τον έρωτα. Ή αυτό να έγινε κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια, να κόλλησες εκεί και να μην μπορείς να προχωρήσεις.
Αν όμως νιώθεις έλξη και για άλλες κοπέλες και όχι για άντρες, είναι πιθανό να έχεις αυτή τη σεξουαλική προτίμηση. Η ζωή ενός ομοφιλόφυλου ατόμου είναι πιο δύσκολη σε σχέση με ενός ετεροφιλόφυλου, τόσο κοινωνικά όσο και σε σχέση με τη δημιουργία οικογένειας. Αν όμως αυτή είναι η φύση σου, είναι προτιμότερο αν την αποδεχτείς παρά να υποφέρεις ή να προσποιείσαι. Όπως και να έχουν τα πράγματα,  είσαι πολύ νέα και η σεξουαλική σου κατεύθυνση μπορεί να είναι ακόμη ρευστή.
Σχετικά με τη φίλη σου, η στάση της είναι αμφιλεγόμενη και ίσως δεν έχει ξεκαθαρίσει κι εκείνη τη σεξουαλική της προτίμηση και τις διαθέσεις της για σένα.
Για σένα τι θα ήταν το ιδανικό να κάνετε με τη φίλη σου; Έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις; Θέλεις να δοκιμάσετε την ερωτική σχέση; Θέλεις να την ξεχάσεις; Θέλεις να διατηρήσετε τη φιλία σας; Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Αν αποφασίσεις τι θέλεις, πες το ανοιχτά στη φίλη σου και ζήτησέ της να αποφασίσει αν κι εκείνη θέλει το ίδιο. Αν όντως θέλετε το ίδιο, τολμήστε το, όσο αντικομφορμιστικό κι αν είναι. Θα δείτε πώς θα πάει… Αν όχι, δεν μπορείς να την πιέσεις.
Πάντως γενικά προσπάθησε να αποκεντρωθείς από τη συγκεκριμένη κοπέλα. Ασχολήσου με τη ζωή σου, δουλειά, φίλους, ενδιαφέροντα και φρόντισε να βγαίνεις με αγόρια και κορίτσια της ηλικίας σου και να φλερτάρεις για να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις εμπειρίες. Μην προδιαγράφεις ακόμη τη σεξουαλική σου προτίμηση και αν μπορείς κάνε συνεργασία με ψυχολόγο

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.