Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Χωρίς κατεύθυνση


Είμαι 19 ετών και σπουδαζω στο εξωτερικο. Εχω μια ερωτική σχέση με με καποιον εδω και 2 χρόνια. Ειναι 37 ετων και μεγαλώνει μονος του εναν γιό 3 ετών. Δεν παντρεύτηκε ποτε απλά η μητέρα εγκατέλειψε το παιδί. Αυτος λοιπόν, μου ζήτησε να συγκατοικίσουμε εδω στο εξωτερικό και να παντρευτούμε, μιας και δεν εχει δουλειά στην Ελλάδα. Στην αρχή δέχθηκα, αλλα άρχισα να καταλαβαίνω πως με επιρέαζε αρνητικά στα μαθήματα μου. Έγινε πολύ κτητικός. Και η αλήθεια ειναι πως τον απάτησα με εναν συμφοιτητή μου.
Πριν λίγο καιρό του ζήτησα να χωρίσουμε, και γνώρισα ενα πολύ καλο παιδι 30 ετών μουσικός. Ευχάριστος, χαλαρός και δραστήριος. Αλλα ο πρωην μου, μου ζητησε να τα ξαναβρούμε και δεν απαντησα, αλλα εδώ και μέρες ειμαστε όπως παλιά. Δεν το ξέρει κανείς γιατι κανεις δεν τον συμπαθουσε και δεν ξέρω τι να κάνω νιώθω οτι τους κοροιδεύω όλους.
Εν το μεταξύ αντιμετοπίζω ενα σοβαρό θεμα υγειας το γνωριζουν και οι δυο αλλα οχι οι γονεις μου. Με στιριζει καθένας με τον τρόπο του. Τι να κανω; ο πρωην μου με αγαπαει και νιωθω ανετα, κ το παιδί του εχει δεθεί με λέει μαμα. Φοβαμαι, πως θα πληγωσω καποιον που μ'αγαπαει. Αλλα εγω; τα ονειρα μου;. Ειμαι σε αδιέξοδο.
Α

H κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη και εσύ δεν ξέρεις τι θέλεις. Φυσικό βέβαια στην ηλικία σου! Αν ήσουν μπερδεμένη ανάμεσα σε δυο 20χρονους νεαρούς, θα το θεωρούσα μέσα στα λογικά πλαίσια. Επιπλέον, χρειάζεται να προσέχεις τον εαυτό σου λόγω ευαίσθητης υγείας, ενώ εσύ μπλέκεσαι σε επίπονες καταστάσεις Εσύ όμως εξ αρχής επεδίωξες μια σχέση που έμοιαζε με γάμο..
Μια φοιτήτρια 19 ετών και ένας μόνος πατέρας, σχεδόν στα διπλά της, χρόνια δημιουργούν σχέση. Πολλές κοπέλες ξεκινούν την ερωτική τους ζωή με κάποιον πολύ μεγαλύτερο. Αν πρόκειται απλώς για μια ερωτική σχέση, αυτή κάνει τον κύκλο της και περνά, προσφέροντας στην κοπέλα κάποιες εμπειρίες πολύ πιο έντονες σε σύγκριση με μια σχέση με ένα συνομήλικο αγόρι. Εσένα όμως η σχέση με τον μεγαλύτερο κρατά 2 χρόνια και μάλιστα με συμβίωση και προοπτική γάμου. Και μάλιστα το παιδάκι σε αποκαλεί μαμά!
Και καλά, εσύ είσαι μικρή και παρασύρθηκες, αλλά εκείνος;
Θα παίξω το δικηγόρο του διαβόλου και δώσω κάποιες άλλες πιθανότητες για τη στάση του, εκτός από το ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου: Μήπως θέλει μια μικρή κοπέλα να τη διαμορφώσει όπως θέλει; Μήπως πληγώθηκε από την πρώην και ψάχνει μια μικρή κοπέλα που θα μπορεί να της επιβάλλεται; Μήπως ψάχνει νοικοκυρά για το σπίτι του και μητέρα για το παιδί του; Μήπως δεν σέβεται τις σπουδές σου;
Το γεγονός πως τον απάτησες δείχνει πόσο πιέστηκες. Χωρίζεις όταν γνωρίζεις κάποιον άλλον, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορείς να μείνεις καθόλου μόνη. Και ο άλλος είναι αρκετά μεγαλύτερος. Περνάς καλά μαζί του αλλά ξαναγυρίζεις στον πρώην. Αυτό δείχνει πόσο μπερδεμένη είσαι…
Ένα κορίτσι στην ηλικία σου μόνο του στο εξωτερικό και με θέμα υγείας, θα έπρεπε να έχει υποστήριξη από γονείς και φίλους. Προφανώς δεν την έχεις και γι αυτό περιπλανιέσαι ανάμεσα σε μεγαλύτερους άντρες που σου προσφέρουν ίσως μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.
Γνώμη μου είναι να επιδιώξεις να μείνεις μόνη και να ζήσεις τη φυσιολογική ζωή της ηλικίας σου. Να ασχολείσαι με τις σπουδές σου και να έχεις φίλους, ενδιαφέροντα και φλερτ με συνομήλικά σου παιδιά. Οι γονείς σου πού είναι; Τι σχέση έχεις μαζί τους; Αν μπορείς να κάνεις μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι σου συμβαίνει και να λάβεις κάποιες κατευθύνσεις ζωής.


1 σχόλιο:

  1. Τα εχεις κανει ....ώπα.... βρε καλο μου μονη σου .
    Εχεις χαθει μεσα στις ενοχες σου και την ανασφαλεια σου .
    Κοιτα να κατσεις ενα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα μονη σου ετσι ωστε να δεις τι θελεις εσυ ....και οχι οι αλλοι.
    Και μη ξεχνας ....πηγες να σπουδασεις ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.