Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κρίση της νεανικής ηλικίας

Ζω στην Αθήνα με τους γονείς μου, καλοί γονείς και μεγάλα αδέρφια, παντρεμένα.
Ανέκαθεν ήμουν ένα παιδί πρώτο σε όλα. Για τις πανελλήνιες διάβασα πολύ, πήρα πολύ καλό βαθμό αλλά και έβαλα πολλά κιλά. Επαγγελματικός προσανατολισμός καθόλου, δεν ήξερα τι θέλω, βρέθηκα να σπουδάζω σε μια «καλή» σχολή. Η σχολή τελικά δε μου άρεσε καθόλου, με αποτέλεσμα να τα παρατήσω χωρίς όμως να το ξέρουν οι δικοί μου. Ήθελα ένα διάλειμμα που τράβηξε όμως παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε. Τώρα έχω χάσει 3μιση χρόνια σπουδών (φέτος ξεκίνησα να παρακολουθώ πιο δυναμικά), είμαι 4ο έτος και έχω περάσει 2 μαθήματα.
Έχασα τα κιλα με κόπο, ανακάλυψα τα social media, ασχολία που μου έτρωγε χρόνο και το μόνο χρήσιμο ήταν ότι βοηθούσα τους γονείς μου με δουλειές. Παρέες δεν έκανα απο τη σχολή γιατί  δεν πατούσα. Παράλληλα, γνώρισα την πρώτη μου σχέση διάρκειας 1,5 έτους. Μια απο τις χειρότερες επιλογές της ζωής μου μαζί με τη σχολή.
3 μήνες μετά τον χωρισμό γνώρισα τον Χ, 34 ετών. Τους πρώτους μήνες η σχέση ταλαιπωρήθηκε, όμως με την θέληση και των δύο μας πλέον αυτά έχουν περάσει και είμαστε αγαπημένοι και 2 χρόνια μαζί. Θα έλεγα ότι έχει και ο ίδιος βελτιωθεί πολύ σαν άνθρωπος.
Λίγες μέρες πριν γνωριστούμε είχα εμφανίσει ένα πρόβλημα υγείας. Νιώθω θυμό και θλίψη. Ο Χ το ξέρει και με στηρίζει ,δεν έχω παράπονο.
Δεν τα έχω καλά με τον εαυτό μου, νιώθω άχρηστη στο θέμα των σπουδών και αδικημένη στο θέμα της υγείας. Συχνά νιώθω ότι η ζωή δεν έχει χαρές, δε μπορώ να βρω την ευτυχία...Την προσωπική, μέσα μου...Θα θέλα να νιώσω όπως πιο μικρή που είχα αυτη την ανεμελιά..
Κ.

Τα θέματά σου δεν είναι τραγικά. Η έλλειψη χαράς που σε χαρακτηρίζει έχει να κάνει με τη δυσκολία της ένταξής σου στον κόσμος των ενηλίκων, σε συνδυασμό με μια πολύ ευαίσθητη προσωπικότητα.
Ο λανθασμένος Επαγγελματικός Προσανατολισμός βασανίζει πολλούς νέους. Μια λύση είναι να ξανασυμπληρώσεις μηχανογραφικό, αν τα χρονικά περιθώρια το επιτρέπουν. Αν όχι, αξίζει να ζοριστείς να τελειώσεις τη σχολή σου για να έχεις μια βάση, και βλέπεις μετά τι θα κάνεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή δεύτερης σχολής. Η πρώτη σχολή είναι απλώς το πρώτο βήμα στη σπουδαστική- επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου.
Το θέμα της υγείας σου είναι από αυτά που αντιμετωπίζονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε κάποιο χρόνιο πρόβλημα το οποίο φροντίζουμε μια ζωή και ρυθμίζουμε τη ζωή μας αναλόγως.

Το καλό είναι πως έχεις μια καλή σχέση, αλλά μη βασιστείς εκεί. Πρέπει η ίδια να βρεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις στη ζωή. Αυτό δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται με κάποιες συμβουλές, αλλά χρειάζεται συνεπή διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης με ψυχολόγο. Είσαι κοπέλα που ό,τι βάλεις στόχο το καταφέρνεις…. Τα πιο απλά που μπορείς να κάνεις μόνη σου είναι να έχεις καλές φιλικές σχέσεις και ενδιαφέροντα για να βελτιώνεις τη ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.