Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γάμος χωρίς σεξ

Η σχέση μου με την σύζυγό μου ξεκίνησε το 2002 σε ηλικία 19 χρονών εγώ και 21 η σύζυγος. Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε πάρα πολλά και μεγαλώσαμε και οι δύο μέσα από αυτή την σχέση. Είχαμε πολλές δυσκολίες και ένα διάστημα 1,5 χρόνου που ήμασταν χωρισμένοι. Κάθε φορά το σεξ που ήταν απίστευτο, ήταν αυτό που μας κράτησε δεμένους σε αυτή τη σχέση.
Το 2010 παντρευτηκαμε και κάναμε ένα παιδάκι. Από τότε άρχισε το πρόβλημα στο σεξ. Στην αρχή πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη. Ύστερα έμαθε ότι θα μείνει άνεργη. Η ψυχολογία της ήταν πολύ χάλια όπως και η δική μου. Λίγο μετά εγώ φλερταρα με κάποια και ανακάλυψε κάποια μηνύματα. Η αντίδραση ήταν πολύ μικρή και σχεδόν απλά το αποδέχθηκε. Σιγά σιγά αρχίσαμε να είμαστε καλύτερα στη σχέση μας χωρίς σεξ. Έχουν περάσει 4 χρόνια τώρα δύσκολα οικονομικά αλλά με καλή στήριξη μεταξύ μας, συνεννόηση και καλή ανατροφή του παιδιού μας. Πλέον από τον Φλεβάρη εργάζεται και έχουμε ανασανει οικονομικά.
Συζω λοιπόν με έναν άνθρωπο όπου τα βρίσκουμε σχεδόν στα πάντα αλλά δεν είμαστε εραστές. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει πάρα πολλές συζητήσεις μαζί της αλλά είναι πολύ δύσκολο να λάβω απαντήσεις διότι είναι και αρκετά κλειστός άνθρωπος. Αυτό που μου έχει πει είναι ότι δεν νιώθει την ανάγκη για σεξ. Δεν θέλει φιλιά και αγκαλιές όχι μόνο από εμένα αλλά γενικά από όλους. Μόνο με το παιδί μας έχει τρυφερότητα. Της ζητάω να προσπαθησουμε μαζί να το λύσουμε και δεν έχει την δύναμη να πολεμήσει το πρόβλημα γιατί φοβάται πως δεν θα καταφέρει να το λύσει. Φοβάται τον εαυτό της. Μα είναι δυνατόν να μην έχει ανάγκη το σώμα της από σεξ; Εγώ προσωπικά έχω μεγάλο πρόβλημα και ο λόγος που δεν έχω βρει άλλη ή δεν έχω χωρίσει είναι γιατί την αγαπάω, την θέλω ακόμα και ερωτικά αν και με έχει απομακρύνει όσο δεν πάει και θέλω η οικογένεια μου να είναι ενωμένη. Δεν αντέχω όμως άλλο. Έχουμε να κάνουμε σεξ από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και δεν θυμάμαι πότε ήταν πριν από αυτό. Πρέπει να κάνω κάτι δραστικό και γι αυτό παίρνω το θάρρος να σας γράψω. Δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα αλλά δεν θα τα παρατήσω τόσο απλά.
X.

Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει με τη σύζυγό σου. Χρειάζεται να ενταχθεί σε διαδικασία ψυχοθεραπείας για να δει τι της συμβαίνει. Θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρη και να πει: «νιώθω αδελφικά για σένα, σε αγαπώ σαν άνθρωπο αλλά δεν με ελκύεις ερωτικά» ή «δεν αισθάνομαι την ανάγκη για σεξ».
1.    Στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να συμφωνήσετε είτε να χωρίσετε φιλικά είτε να ζήσετε μαζί σαν καλοί φίλοι και συνεργάτες, αλλά κάνοντας ο καθένας ανεξάρτητα την προσωπική του ζωή.
2.   Στη δεύτερη περίπτωση η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη. Το πιο πιθανό είναι η κοπέλα να φοβάται να διερευνήσει αυτό που της συμβαίνει, πράγμα που συνιστά από μόνο του παθολογία. Το γεγονός πως κάποτε είχατε πολύ καλή ερωτική ζωή, όπως και το γεγονός πως αποφεύγει γενικά τη σωματική εγγύτητα ενισχύουν την πιθανότητα πως κάτι έχει συμβεί στον ψυχολογικό της κόσμο τα τελευταία χρόνια, κάτι που είναι πολύ τραυματικό ή βαθύ και τη φοβίζει να το ψάξει. Η επιλόχειος κατάθλιψη μερικές φορές ενεργοποιεί στη γυναίκα βαθύτερα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αν μείνουν ανεπίλυτα τη βασανίζουν επί χρόνια.
Πιστεύω λοιπόν πως η πιο βασική σου προσπάθεια θα πρέπει να είναι να πείσεις γυναίκα σου να ενταχθεί σε διαδικασία ψυχοθεραπείας. Ανάφερέ της τις λύσεις της περίπτωσης (1). Αν δεν δεχτεί ή αν δεν τα καταφέρει, δυστυχώς θα πρέπει να ακολουθήσετε μια από αυτές.

Μήπως έχει βολευτεί με την ανοχή σου και παραβλέπει την υποβάθμιση του γάμου σας;

1 σχόλιο:

  1. καταρχην μπραβο σου που θες να αντιμετωπισεις το προβλημα ως ενηλικας με ωριμοτητα και δεν κατεφυγες στην ευκολη λυση της απιστιας.
    συμφωνω με την ψυχολογο μας, αλλωστε εκεινη ειναι πιο ειδικη σε αυτα.
    προσωπικα θεωρω πως δυστυχως σχεση χωρις σεξ δεν ειναι ερωτικη σχεση. μπορει να αγαπαει ο ενας τον αλλο σαν ανθρωπο και να τον εκτιμα σα γονιο του παιδιου σας αλλα χωρις το σεξ σε λιγο το να ειστε παντρεμενοι θα ειναι περιττο.
    παλεψε το, κανε τις προσπαθειες σου ωστε η συζυγος σου να αντιμετωπισει τους φοβους της-να δουλεψει με εναν ειδικο, ακομη κι αν δε σωσετε το γαμο σας θα εισαι τουλαχιστον ασφαλης πως το παιδι σου εχει δυο γονεις ψυχικα ισορροπημενους.
    εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.