Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζουν άραγε οι άνθρωποι;

Ημουν 1 χρονο και κατι, με τη κοπελα μου.Μετα τους 4 μηνες. Λογο προσωπικον προβληματων υγειας μου, οικογενειακον και ψυχολογικον με τη δουλεια μου. Αρχισα να χανω λιγο τη μπαλα. Τα μαλωματα μας αυξηθηκαν υπερβολικα. και 7 μηνες τωρα ειμαστε μια κρυο μια ζεστο. Τα μαλωματα και τα νευρα οπως και η ζηλεια διλιτιριασαν τη σχεση, και ευτασε σε ακραια μαλωματα, με κινδυνο της ζωης. Βεβεα εγω εβλεπα οτι ειχε κατανοηση το τι κανει, αλα απο το θυμο της και τη ζηλεια τυφλωνοταν. Ωσπου πηρα την αποφαση να χωρισω γιαυτο το λογο. Αλα δεν νιωθω ικανοποιημενος με την αποφαση του χωρισμου. Γτ ολο λεω, μπορει να αλλαξει.. Αλλαζει ο ανθρωπος ? Αμα τα ξαναβρω, ποιος μου εγγυατε οτι στο επομενο μαλωμα δεν θα γινουν ξανα τα ιδια και χειροτερα ?  Τα συναισθηματα μου τη ζητανε, η λογικη μου με σταματαει για το καλο μου. Αλα ειμαι ανθρωπος που αμα εδω εστω ενα μικρο φως στο τουνελ, ειμαι ικανος να τα βαλω με ολο το σκοταδι, για να βοηθησω το φως να φεξει. Θελω να πω αν υπαρχει ελπιδα για αλλαγη. αν αξιζει να το παλεψω.

Π.

 

Αλλάζουν άραγε οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορούν να ταιριάξουν μαζί μας;

Αν οι διαφορές είναι ιδεολογικές, κανένας δεν αλλάξει ουσιαστικά για χάρη του άλλου. Ο καθένας μας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα των εμπειριών του ή έντονων καταστάσεων που μπορεί να υποστεί ή ακόμη ψυχοθεραπείας. Οι αλλαγές όμως αυτές γίνονται από τον ίδιον και για τον ίδιον.

Αν οι διαφορές αφορούν συναισθήματα και σεξουαλική έλξη, και πάλι δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε με τη λογική, προκειμένου να ταιριάξουμε.

Αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο στις καθημερινές συνήθειες.

Παραδείγματα: Αν ο ένας σύντροφος είναι ζηλιάρης κα πιστεύει πως ο άλλος δεν πρέπει να βγαίνει μόνος, αυτό δεν αλλάζει κατόπιν απόφασης. Αν δεν αισθάνεται ερωτική έλξη για το σύντροφό του, ούτε κι αυτό αλλάζει. Αν όμως ο ένας θέλει διακοπές στο βουνό κι ο άλλος στη θάλασσα, αν ο ένας καπνίζει κι ο άλλος όχι, αν ο ένας θέλει να βγαίνουν πιο συχνά κοκ, εκεί μπορούν να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Αν λοιπόν ένα ζευγάρι χωρίσει και αμέσως ξανασμίξει, αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο στις συνήθειες. Για να γίνουν αλλαγές στην ιδεολογία ή στα συναισθήματα χρειάζεται πολύς χρόνος ή ψυχοθεραπεία των μελών και πάλι το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Θα έλεγα πως μετά από τις καταστάσεις που ζήσατε είναι πολύ δύσκολο να τα ξαναβρείτε. Και αν επιμένετε να κάνετε μια τέτοια προσπάθεια, θα πρέπει να έχει περάσει πολύς καιρός.

1 σχόλιο:

  1. Οι άνθρωποι μπορούν να βελτιωθούν αν το επιθυμούν έντονα και ισχυρά οι ίδιοι και μόνο. Αν συνειδητά επιθυμούν την αλλαγή τους κι έχουν αποφασίσει οι ίδιοι για αυτό.
    Το περιβάλλον, οι αγαπημένοι άνθρωποι απλά μπορούν να δείξουν την ανάγκη για αλλαγή η απόφαση όμως πρέπει να είναι του ίδιου του ενδιαφερόμενου.

    α. Η ελπίδα να υπάρξει φως στο τούνελ και β. το να υπάρχει έστω μια σπίθα που να τη βοηθήσει ή να τη φροντίσει κάποιος ώστε να φτάσει να γίνει φως είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα...
    Υβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.