Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πατέρας του φίλου μου

Είμαι 20 χρονών και θα ήθελα την γνώμη και την συμβουλή σας...
Έχω σχέση με ένα παιδι οπου ο πατέρας του κάνει χρήση χασίς χρόνια..σε ένα ξέπασμα του αγοριού μου έμαθα όλη την ιστορία και κατάλαβα πως ειναι βαθύτατα πληγωμένος...γνωρίζω πως ο πατέρας του θα διακόψει την χρήση μονο μετα απο δικη του πρωτοβουλία αλλα εμένα με ενδιαφέρει πως θα μπορούσα να βοηθήσω το αγόρι μου. Τον αγαπάω πολύ και επειδή καταλαβαίνω πως πολλες φορές μελαγχολεί λόγω της καταστασης θα ήθελα να με κατευθύνεται ως προς τις κινήσεις μου για να μπορέσω να τον ελαφρύνω λιγο.

Α

Όπως πολύ σωστά αναγνωρίζεις, κάποιος μπορεί να διακόψει τη χρήση μόνο αν εκείνος το αποφασίσει συνειδητά και παλέψει γι αυτό με τη βοήθεια ειδικών. Ούτε το αγόρι σου ούτε –πολύ περισσότερο- εσύ μπορείτε να κάνετε κάτι.

Το μόνο που βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αγάπη. Το αγόρι σου να κάνει κάποιες σοβαρές συζητήσεις με τον πατέρα του στο πλαίσιο αγάπης και εσύ να βοηθάς το αγόρι σου με την αγάπη σου. Θα πρέπει να χαράξει ο ίδιος το δρόμο του με σπουδές, δουλειά, ενδιαφέροντα, φίλους και να ανεξαρτητοποιήσει την πορεία της ζωής του από αυτή του πατέρα του. Ενδυνάμωσέ τον προς την κατεύθυνση αυτή με την αγάπη σου.

Μην συγκεντρώσεις όμως όλη την ουσία της σχέση σας στη βοήθεια αυτή, γιατί τότε η σχέση θα είναι ανισότιμη και ούτε θα τη χαίρεστε ούτε θα κρατήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.