Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Είμαι αδύναμη συναισθηματικά

Είμαι 31 και πέρασα σχεδόν τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής μου σε μια «σχέση» που την είχα μόνη μου επί της ουσίας. Κάποια στιγμή το πήρα απόφαση και το έληξα.

Έπειτα από λίγο καιρό βρέθηκε στο δρόμο μου ο Χ ο οποίος μου άρεσε & με διεκδίκησε, κι έτσι αποφάσισα να προχωρήσω μαζί του. Όλα έγιναν ιδανικά και ήρθαν πολύ φυσιολογικά, ακριβώς όπως τα είχα στο μυαλό μου, όπως ονειρευόμουν την κανονική σχέση! Αν και περνούσαμε πολύ όμορφα, η σχέση μας διήρκησε μόλις 1,5 μήνα.

Εκείνος έδειχνε να είναι αρκετά κυκλοθυμικός, με αποτέλεσμα να μου μιλάει απότομα-κυρίως όταν ήταν στη δουλειά του. Αυτό είχε συμβεί 3-4 φορές από την αρχή, και παρόλο που του το συζήτησα γιατί με στεναχωρούσε, δεν άλλαξε κάτι και η απάντηση ήταν πως δεν είναι προσωπικό με μένα το ζήτημα κι έτσι είναι ο τόνος ομιλίας του... Ώσπου μια μέρα που συνέβη κάτι αντίστοιχο και τελείωσα τη σχέση πολύ απότομα, χωρίς να κάνω επιπλέον υπομονή ή συζήτηση και να δώσω άλλο χρόνο... Φοβήθηκα. Δεν ήθελα να με ρίξει ξανά ένας έρωτας μονόπλευρος! Έπειτα από όλα αυτά, ξαναεπικοινώνησα με σκοπό να μιλήσουμε, αλλά παρόλο που φάνηκε δεκτικός, εκείνος δεν είχε κάνει καμία κίνηση προσέγγισης κι έτσι δεν συναντηθήκαμε.

Όλα αυτά με στεναχώρησαν και με απογοήτευσαν πολύ. Μου πήρε πολύ χρόνο να «βασανίζομαι» αν έπραξα σωστά και άπειρες ώρες συζήτησης με φίλους. Πέρασαν 2 μήνες από τον χωρισμό για να είμαι κάπως καλύτερα ψυχολογικά, δεδομένου ότι επένδυσα συναισθηματικά πολύ σ' αυτό το άτομο και πίστευα πως θα πήγαινε καλά η σχέση (παρόλο που καταλαβαίνω πως είναι δυσανάλογο το χρονικό διάστημα για να μου πάρει τόσο χρόνο).

...Και τώρα εμφανίστηκε ξανά! Δε ξέρω τι μπορεί να θέλει μιας και του έκλεισα την πόρτα χωρίς να ακούσω καν τι ζητάει, γιατί νιώθω πολύ αδύναμη συναισθηματικά και φοβάμαι να τον αντιμετωπίσω, ακόμα και να τον αντικρύσω.

Ε.

Η μακροχρόνια νεανική σου σχέση που δεν σε ικανοποίησε, σε έκανε αφενός να εξιδανικεύσεις και να επενδύσεις αμέσως στον Χ, αφετέρου να είσαι πολύ ευαίσθητη στην απότομη συμπεριφορά του. Όταν κάτι δεν μας ικανοποιεί στο σύντροφό μας, του το δηλώνουμε και δίνουμε κάποιο χρόνο για να το αφομοιώσει και να το βελτιώσει. Φερθήκατε κι οι δυο ανώριμα και διαλύσατε μια σχέση που φαινόταν να είχε αρχίσει ωραία.

Το διάστημα του χωρισμού εσύ υπέφερες. Πρέπει να ψάξεις να βρεις τι σε κάνει τόσο εξαρτητική και ευαίσθητη, να φροντίσεις να ξεπεράσεις την άσχημη πρώτη σχέση και να ξαναβγείς με θάρρος στη ζωή. Μια συνεργασία με ψυχολόγο θα σε βοηθήσει.

Αφού ο Χ τώρα ζητά να συζητήσετε, δεν βλέπω γιατί να μην το κάνεις. Αν θέλει να ξαναδοκιμάσετε, θα δεις τα συναισθήματά σου και ίσως νιώσεις κι εσύ την ίδια διάθεση. Μια δεύτερη δομική ίσως ευδοκιμήσει, γιατί η πρώτη ήταν τόσο βραχυχρόνια που…δεν πιάνεται.

Αν θέλει απλώς να ξεκαθαρίσετε, αυτό θα είναι καλό και για τους δυο, για να δείτε τα λάθη σας και να κλείσετε ομαλά αυτή την ιστορία.

 

1 σχόλιο:

  1. Σε δουλεύει ψιλό γαζί! Αραγε στον προιστάμενό του μιλάει στον ιδιο τόνο? Ξαναδές τον αν θες αλλα μην περιμένεις μέλλον. Ανακυκλωση θα γίνει. Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.