Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ποιός φταίει;


Σας καλώ να τοποθετηθείτε στην υπόθεση αυτή που αντιμετώπισα προ ετών:

Η Α, ανύπαντρη γυναίκα 35 ετών, επιτυχημένη ελεύθερη επαγγελματίας στην πόλη της, συνδέεται με τον Β, 54 ετών, εύπορο ελεύθερο επαγγελματία στην Αθήνα. Ο κύριος δηλώνει εν διαστάσει αλλά κατοικεί στο ίδιο σπίτι με τη σύζυγο και τα 2 μεγάλα παιδιά του. 

Μετά από 1 χρόνο στενής και σοβαρής μακρόθεν σχέσης, ο Β δηλώνει πως είναι αποφασισμένος να φύγει από το σπίτι του και να πάρει διαζύγιο, αλλά δεν μπορεί να το κάνει αν δεν έχει τη στενή υποστήριξη της αγαπημένης του.

Εκείνη αποφασίζει να μετοικήσει, αφήνοντας σπίτι και γραφείο και βρίσκοντας καλή δουλειά ως μισθωτή στην Αθήνα. Νοικιάζει σπίτι στο όνομά της, κουβαλά τα πράγματά της και δημιουργεί ένα σπίτι στο οποίο ο Β έρχεται με τη βαλιτσούλα του.

Το σχέδιό τους είναι: Στο σπίτι του Β να παραμείνει η οικογένειά του, η Α να πουλήσει το σπίτι της στην επαρχία και να αγοράσει νέο σπίτι στην Αθήνα. Θα ζήσει εκεί με τον Β και θα παντρευτούν μόλις εκείνος πάρει το διαζύγιο. Ζουν μαζί ένα χρόνο, στον οποίο ο Β δεν κάνει καμία κίνηση διαζυγίου, πράγμα που δημιουργεί προστριβές στο ζευγάρι. Η κοπέλα  με επισκέπτεται και υποστηρίζεται να διεκδικήσει από το φίλο της αυτά που είχαν συναποφασίσει.

Στο μεταξύ η Α έχει πουλήσει το σπίτι της και έχει βρει καινούργιο στην Αθήνα, για την αγορά του οποίου της λείπουν κάποια χρήματα. Την καθοδηγώ να μην αγοράσει το σπίτι από κοινού με τον Β (ο οποίος είναι πολύ καλά οικονομικά) αλλά να πάρει δάνειο από τράπεζα ή από τον Β. Στη δεύτερη περίπτωση, τα χρήματα αυτά θα είναι η συμβολή του στην κοινή τους κατοικία. Αυτό και γίνεται. Το σπίτι αγοράζεται στο όνομα της Α αλλά ο Β έχει συμβάλει το ποσό αυτό, που αποτελεί περίπου το 1/6 της συνολικής αξίας αγοράς.

Η σχέση εξακολουθεί να μην πηγαίνει καλά, μέχρι που ο Β δηλώνει πως πιέζεται, έχει τύψεις, διαλύει τη σχέση και ξαναγυρνά στην οικογένειά του.

Η Α θυμώνει και αρνείται να αποδεχτεί πως κάποια στιγμή θα πρέπει να του επιστρέψει τα χρήματα. Κατοικεί στο νέο σπίτι και γρήγορα βρίσκει νέο σύντροφο, παντρεύεται και κατοικούν σ αυτό μαζί. Ο Β είναι έξαλλος και απειλεί με δικαστήριο, αλλά η Α δεν υποχωρεί.

4 σχόλια:

  1. Κυρια τριανταφυλλου,μας ρωτατε ποιο κατα την αποψη μας
    ειναι το τελικο θυμα?

    Εκ'του αποτελεσματος προκυπτει.

    Ο Β!!

    Αυτος πληρωσε το 1/6 της αξιας του απιτιου και τα εχασε.Ποσα 25000-30000?

    Βεβαια αν οντως ηταν ενας ευπορος ελευθερος επαγγελματιας,ειναι μια χρηματικη απωλεια που μπορει να την ξεπερασει χωρις πολλες επιπτωσεις.

    Αλλοι ανδρες σε τετοιες περιπτωσεις εχουν βγει κυριολεκτικα κατεστραμενοι.

    Οσον αφορα τη σχεση Α με Β

    Η σχεση δεν ηταν μακρας διαρκειας,οπως αλλες παρανομες σχεσεις παντρεμενων ανδρων με αδεσμευτες γυναικες.

    Ωστε να μπορει να πει η Α,οτι...χαραμισε τα χρονια της...περιμενοντας.

    Μια λογικη σχεση διαρκειας 2 ετων ηταν,απο τα οποια ο ενας χρονος ηταν σε συγκατοικηση.

    Επιπλεον στην πρωτη φαση,υπηρχε επισης και χιλομετρικη αποσταση οποτε παλι η Α οπως και ο Β ειχαν ελευθερια κινησεων,για αλλες γνωριμιες αν το επιθυμουσαν.

    Το οτι η Α εφυγε απο την περιοχη της,και κατεβηκε αθηνα ηταν μια προσωπικη της επιλογη.

    Μια προσωπικη επιλογη,που απο πρωτης οψεως δεν ηταν...σοφη,να ρισκαρει δηλαδη τα παντα και τη τακτοποιημενη ζωη στην περιοχη της,για να ερθει αθηνα.

    Να ερθει αθηνα για ποιον?Για ενα δεσμευμενο ατομο,το οποιο της ηταν βασικα αγνωστο,αφου δεν το ειχε ζησει οπως πρεπει λογω αποστασης.

    Βεβαια στη τελικη,μακρυα απο τα στερεοτυπα της επαρχιας για τις ανυπαντρες μητερες,και μετα το περας της σχεσης της με τον Β...και...

    ..Και με ενα....καινουργιο σπιτι χωρις...δανεια,μια καλη...εργασια και μια καταλληλη ηλικια,ηταν μια καλη περιπτωση για...γαμο(λιγο ειρωνικο,ωμο και στερεοτυπικο κυρια τριανταφυλλου αλλα νομιζω αληθινο).

    Βεβαια θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν και διαφορετικα στην περιπτωση της,και να ηταν αυτη το μεγαλο θυμα.

    Θεωρω τα αισθηματα του Β ειλικρινη,αποδειξη το χρηματικο ποσο που τελικα εδωσε στην Α.

    Αν δεν μπορεσε να τα υπερασπισει μεχρι το τελος,και απεφευγε το διαζυγιο,εχει σχεση με τη δυναμικη της σχεσης τον ενα χρονο που εμεναν μαζι.

    Σιγουρα η συγκατοικηση αλλαζει τα πραγματα σε μια σχεση,ποσο μαλλον οταν προκειτε για ατομα που λογω αποστασης δεν γνωριζονταν σωστα!

    Και μην ξεχναμε το διαζυγιο,για ζευγαρια που εζησαν χρονια πολλα μαζι,και δημιουργησαν κοινη περιουσια ειναι μια επωδυνη διαδικασια με πολλες εντασεις και αντιπαραθεσεις.

    Επισης οσο και να ακουγεται περιεργο ως κερδισμενη θεωρω και τη συζηγο του Β.

    Οσο και αν ολη αυτη η υποθεση ειναι μεγαλο χτυπημα στην αξιοπρεπεια της,απο τη στιγμη που ειχε αποφασισει να περιμενει,το τελικο αποτελεσμα ειναι νικη για αυτην.

    Ο 54 χρονος συζηγος της,δοκιμασε τα...ορια του,και ειδε τελικα μεχρι που τον παιρνει.Δεν εχουν παρα να δουλεψουν τη σχεση τους,αλλωστε το..καζο του βοηθαει σε αυτο.

    Αλλωστε ο τροπος που κινηθηκε ο Β ολο αυτο το διαστημα των 2 ετων δειχνει ατομο,που παρα τις οικονομικες του δυνατοτητες(που τραβουν την προσοχη και φερνουν..ευκαιριες) δεν δινει την εντυπωση οτι ηταν εμπειρο στον...ποδογυρο!

    Αυτο για να ηρεμισει η συζηγος!!

    Αληθεια θα ειχε ενδιαφερον κυρια τριανταφυλλου να μας πειτε ποιος τελικα απο τους δυο(Α Β)ηταν ο πελατης σας.

    Εγω υποθετω οτι ηταν ο Β,ο οποιος ηρθε μαζι με την συζηγο του,και με την προτροπη της,για συμβουλευτικη ατομικη και ζευγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειχα προσεξει κυρια τριανταφυλλου οτι τελικα η κοπελα ηταν η πελατης σας.
    Αλλα αυτο δεν μεταβαλει τις αποψεις που εξεφρασα στο σχολιο μου.

    Επισης οσον αφορα τον ασχημο χωρισμο με τον Β και τις δικαστικες αντιπαραθεσεις.

    Δυστυχος οι χωρισμοι,αλλα κυριως τα διαζυγια,

    Μεταξυ ζευγαριων με παιδια,η με οικονομικες εκκρεμοτητες η και τα δυο,τεινουν να βγαζουν τον...χειροτερο ...ευατο των εμπλεκομενων μερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ενώ σαν γυναίκα θα έλεγα καλά του έκανε..... Η λογική μου, μου λέει να του δώσει τα χρήματα για να ξεμπερδέψει μια και καλή από αυτόν και να μην έχει μπλεξίματα. Τον γάμο τον έκανε επειδή το ήθελε ή από αντίδραση; Το ότι δεν του δίνει τα χρήματα μήπως είναι ένας τρόπος να κρατά ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποσό του δανείου να δώσει ο νέος σύζυγος της κυρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.