Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Να τα ξαναφτιάξω;

Με τον σύντροφό μου ήμασταν μαζί 8 μήνες ώσπου με μια σημαντική διαφωνία προχωρήσαμε σε προσωρινό χωρισμό. Έχει περάσει πάνω από μήνας έκτοτε, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και κατά κάποιον τρόπο "δουλεύουμε" τον λόγο που μας οδήγησε εκεί...

Το πρόβλημά μου είναι πως μέσα σε αυτό το διάστημα γνωρίζω πως ψάχνεται για νέες γνωριμίες, ενώ μου ζητά επίμονα να βρεθούμε ξανά να κοιμηθούμε μαζί και να συνεχίσουμε...

Εγώ δεν θέλω να προχωρήσω εάν δεν λυθούν κάποια ζητήματα, σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να με χρησιμοποιήσει σαν μεταβατικό στάδιο ώσπου να βρει κάτι νέο και για να μειώσει την μοναξιά του!

Δεν ξέρω εαν θεωρείτε λογικό που ψάχνετε εφόσον στην ουσία δεν είμαστε μαζί (όμως μιλάμε καθημερινά και υποτίθεται οτι συζητάμε επανασύνδεση αν και δείχνω οτι διστάζω) είτε θεωρείτε σημάδι αναξιοπιστίας πλέον στο πρόσωπό του και είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι απέναντί του!

Δεν ξέρω εάν πρέπει να του το θέσω να ζητήσω εξηγήσεις και να δεχτώ τις αιτιολογίες του, αν πρέπει να προχωρήσω ξανά μαζί του και να το κρατήσω για τον εαυτό μου για κάποιο διάστημα ωστε να τσεκάρω την συμπεριφορά του στην συνέχεια ή να αποφασίσω ν αποχωρίσω εφόσον η εμπιστοσύνη μου έχει κλονιστεί.

Θ

 

Φυσικά και δεν το θεωρώ λογικό να ψάχνεται αφού προσπαθείτε να τα ξαναβρείτε! Πώς το γνωρίζεις πως ψάχνεται;

Ειλικρίνεια λοιπόν: Πες του καθαρά τις υποψίες σου και τα συναισθήματά σου γι αυτές και πως διστάζεις να τον εμπιστευτείς λόγω της στάσης του. Θα χρειαστεί βέβαια να αποκαλύψεις πώς γνωρίζεις πως φλερτάρει αλλού. Μιλήστε καθαρά, τι ενοχλούσε τον καθένα στη σχέση σας, τι θέλετε για το μέλλον, τι κάνει τώρα ο καθένας στη ζωή του και πώς νιώθει.

Η συμπεριφορά του άλλου δεν τσεκάρεται εκτός σχέσης, ούτε είναι σωστό να παίζεις τον ντετέκτιβ. Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια αναθεώρηση σχέσης, δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνει ούτε μπορείς να «ελέγχεις» τις κινήσεις του. Είναι πιθανό να έχεις παρεξηγήσει κάποιες φιλικές του επαφές.

Είτε τον εμπιστεύεσαι και ξεκινάς κάτι μαζί του, είτε το κόβεις. Το να ξεκινήσεις βέβαια είναι μια δοκιμή που δεν είναι σίγουρο πως θα πετύχει. Ξαναδοκιμάζετε και μόνο ο χρόνος θα δείξει… Ούτως ή άλλως δεν έχετε δοκιμάσει πολύ τη σχέση σας, γιατί 8 μήνες είναι σχετικά μικρό διάστημα για κάτι ουσιώδες.

Ένας χωρισμός μπορεί να είναι τελειωτικός ή να αποτελέσει την αρχή μιας νέας φάσης στη σχέση, που μπορεί να είναι και πιο ουσιαστική. Γενικά, αν τα προβλήματά σας είναι ιδεολογικά, κατά κανόνα θα επανεμφανιστούν μετά από κάποιο διάστημα σχέσης. Επίσης, αν δεν υπάρχουν πλέον βαθιά συναισθήματα και επιθυμείτε μια πιθανή επανασύνδεση από πείσμα, πάλι οι οιωνοί είναι κακοί. Αν όμως τα θέματά σας αφορούσαν συμπεριφορές, εκεί μπορείτε να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις, να θέσετε νέους όρους και να τα βρείτε.

Η άποψή μου είναι πως στις σχέσεις που υπάρχει συναίσθημα καλό είναι να τολμάμε.

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.