Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αν και όταν εκείνος θέλει…

Είμαι 26 και πριν δυο μήνες περίπου γνώρισα τον Χ (33), με τον οποίο είμαστε στον ίδιο χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων και αυτό με γοήτευσε σε αυτόν. Η δράση του.

Ο ίδιος στην αρχή με μπέρδευε αρκετά. Δεν ήξερα αν είναι απλώς κοινωνικός-τυπικός ή αν πραγματικά ενδιαφέρεται ερωτικά για μένα. Ένα βράδυ χωρίς να το περιμένω, βρεθήκαμε σε σπίτι φίλης κι εκεί έγινε το «επίδικο». Ήταν η ομορφότερη φορά της ζωής μου. Ο ίδιος έβγαλε πάρα πολύ συναίσθημα και τρυφερότητα, κάτι που με έκανε να σκεφτώ πως είχε της ίδιας έντασης συναισθήματα με μένα. Από το επόμενο πρωί και έπειτα συνέχισε να είναι το ίδιο τυπικός με πριν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μέχρι που είπα θα ξεπεράσω όσα νιώθω και όσο και αν μου αρέσει και με γοητεύουν τα πάντα πάνω του, θα ξεκόψω.

Και ξαφνικά πήγε σε ένα μαγαζί όπου υπέθεσε ότι θα με βρει, συναντηθήκαμε, μου είπε ότι με έψαχνε και του είπα πως δεν είχαμε πει να βρεθούμε για να με ψάχνει, και ύστερα πρότεινε να πάμε σπίτι του, όπου τον ακολούθησα. Ήταν το ίδιο μαγικά όπως και την πρώτη φορά μας, 20 μέρες νωρίτερα. Το ίδιο τρυφερός και περιποιητικός. Φεύγοντας το μόνο που είπαμε και οι δυο ήταν ότι περάσαμε όμορφα. Και ύστερα μία από τα ίδια τυπική συμπεριφορά και καμιά πρωτοβουλία από μέρους του να βρεθούμε.

Έτσι και εγώ όντας εγωίστρια, δεν του έστειλα κάτι ούτε και είπα κάτι όποτε βρισκόμαστε. Από τη μια λέω δεν δείχνει κάτι άρα δεν υπάρχει κάτι να κυνηγήσω, όμως μου έχει δείξει πολύ συναίσθημα και μπερδεύομαι. Από την άλλη περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσει εκείνος και στον φόβο μου να μην πληγωθώ έχω τελματώσει σε ένα ατελείωτο μπέρδεμα. Ο μόνος λόγος αυτού του μπερδέματος είναι ότι είναι ο μόνος που με ενδιαφέρει ουσιαστικά μετά από πολύ καιρό και πραγματικά δεν ξέρω πώς να το χειριστώ και τι να κάνω. Μου αρέσουν όλα όσα κάνει γιατί τα κάνει ακριβώς όπως εγώ. Από τα πιο απλά ως τα πιο σημαντικά έχουμε σχεδόν ίδιο τρόπο διαχείρισης. Αυτό με τραβάει περισσότερο. Ταυτόχρονα δεν ξέρω τι να κάνω και τελματώνω.

Α.

 

Προφανώς αρέσεις στον Χ σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος, αλλά δεν δείχνει να έχει προς το παρόν διάθεση για κανονική σχέση, όπως υποθέτω πως εσύ επιθυμείς.

Το γεγονός πως οι δυο συνευρέσεις σας ήταν υπέροχες και σου έδειξε συναισθήματα, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι παραπάνω. Κάποιοι άντρες μπορεί να φερθούν υπέροχα στο σεξ με μια γυναίκα που τους ελκύει (πόσο μάλλον αν τους αρέσει και ως άνθρωπος) και μετά να φαίνεται πως… το ξέχασαν.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: μπορεί να μην ενδιαφέρονται για κάτι πιο σταθερό, να έχουν ίσως στη ζωή τους να παίζει και κάτι άλλο, να έχουν άλλες προτεραιότητες, να μη σε θεωρούν κατάλληλη για κάτι περισσότερο (Μην το πάρεις στραβά αυτό, ούτε σε υποτιμά! Ο καθένας μας έχει τα κριτήριά του σχετικά με τον άνθρωπο με τον οποίο θα κάνει σοβαρή σχέση και μπορεί να μην πληροίς κάποιο από αυτά για τον συγκεκριμένο άντρα) και πολλοί άλλοι δικοί τους λόγοι που δεν μπορούμε να τους υποθέσουμε.

Αν εσύ ενδιαφέρεσαι απλώς για κάποιες όμορφες συνευρέσεις (αν και όταν αυτός το θέλει) καλά κάνεις και τον ακολουθείς.

Αν όμως κάτι τέτοιο δεν σε καλύπτει, έχεις κάνει ήδη κάποια λάθη: Από μια γνωριμία κοινωνική-τυπική σε χώρους κοινωνικών δραστηριοτήτων, περνάς απευθείας στο σεξ. Η παρατήρησή μου δεν έχει καμιά έννοια «ηθικής». Απλώς, αν είσαι ευαίσθητη πρέπει να προστατεύεσαι περισσότερο και να μην περνάς αμέσως στο σεξ, γιατί η γυναίκα κατά κανόνα με το σεξ «δένεται». Αν είδατε αμοιβαίο ενδιαφέρον στην πρώτη κοντινή συνάντηση, καλό θα ήταν να αρχίσετε να βγαίνετε, να συζητάτε, να γνωριστείτε καλύτερα και να διαβλέψετε ο ένας τις επιθυμίες και την ιδεολογία του άλλου. Και αν όλα αυτά σας αρέσουν τουλάχιστον στο θεωρητικό επίπεδο, να προχωρήσετε στο σεξ. Κάπως έτσι ξεκινά κάτι που έχει πιθανότητες να εξελιχτεί σε κανονική σχέση.

Έγινε η συνεύρεση την πρώτη φορά και επακολούθησε …εξαφάνιση. Αν εσύ ένιωσες απόρριψη και περίμενες κάτι άλλο, θα έπρεπε να κάνεις εσύ κάποια κίνηση να βγείτε και να μιλήσετε και να του πεις πώς αισθάνεσαι. Αλλά καμιά φορά για να δείξουμε «απελευθερωμένοι», καταπιεζόμαστε και καταλήγουμε να μη διεκδικούμε αυτό που θέλουμε. Και για τον άλλον είναι πολύ βολικό να έχει αυτό που θέλει όποτε θέλει και η άλλη πλευρά να μη δείχνει τις επιθυμίες της λόγω «απελευθέρωσης».

Η κατάσταση copy-paste και τη δεύτερη φορά. Και είναι προφανές πως αυτό σε αναστατώνει. Ο άντρας αυτός σου αρέσει και θα ήθελες κάτι περισσότερο μαζί του. Πες του το λοιπόν! Μην τελματώνεις  άλλο και πάρε πρωτοβουλία.

Άφησε στην άκρη τον εγωισμό και την ακραία απελευθέρωση (που δεν έχεις). Κάλεσέ τον να βγείτε και εκεί πες του πολύ απλά πως σου αρέσει και σαν άντρας και σαν προσωπικότητα και θα ήθελες να έχετε μια κανονική σχέση για όσο και όπου πάει. Και κανονική σχέση για σένα σημαίνει να επικοινωνείτε και να βλέπεστε συχνά, να συζητάτε, να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, να βγαίνετε, να περνάτε χρόνο μαζί και φυσικά να κάνετε και σεξ. Ρώτησέ τον πώς σε βλέπει εκείνος και αν δεν συμπίπτουν οι επιθυμίες σας, αποχώρησε ευγενικά.

Μην περιμένεις πώς θα λειτουργήσει εκείνος, αν ήταν να θέλει αρχή σχέσης όπως την εννοείς εσύ, θα την είχε ήδη επιδιώξει. Πάρε πρωτοβουλία να του δείξεις εσύ τι θέλεις και αν δεν συμπίπτετε φύγε πριν πληγωθείς περισσότερο.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.