Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο συνάδελφος των δυο ταμπλό

Με κάποιον Χ από την δουλεια μου που είχαμε μια περιπετεια 2 μηνών (που εγώ νόμιζα ότι θα εξελισσόταν σε σχέση) και μετα εξαφανίστηκε και απλά συνέχιζε το φλερτ στον εργασιακο μας χώρο. Τα χριστούγεννα στις διακοπες βρήκα τυχαία μια παλια μου φίλη η οποία αποδείχτηκε ότι είναι η κολλητή της κοπέλας του. Ο τύπος είχε 2 χρόνια σχέση και μάλιστα το διαστημα που ηταν μαζί μου δεν είχε χωρίσει. Οταν τον ειδα στην δουλεια με φλέρταρε ξανά και του είπα να προσεχει μην βγούμε για καφε εγω αυτός και η κοπέλα του και αντε να της εξηγησει τι έκανε τους 2 μηνες που ηταν μαζί μου. Την ώρα που του το είπα πήγε να λυποθυμήσει και εγώ έφυγα από τον χώρο.

Από τοτε εξαφανιστηκε στην δουλεια δεν εχει τα μουτρα να με ξαναδει. Εγώ δεν το κρυβω τον ειχα ερωτευτεί πολύ και πονάω πολυ αλλά εφόσον υπάρχει άλλη κοπέλα δεν θα το συνέχιζα ποτέ. Κλαίω συνέχεια γιατι χωρίς να το ξέρω πάτησα την μεγαλύτερη αξία μου δεν πειραζουμε ποτε άντρα άλλης γυναίκας. Δεν μπορω να διαχειριστώ τον θυμό μου για εκείνον, την ντροπη μου προς αυτή την κοπέλα, το ότι θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί και τον τρόμο μου προς όλους τους άντρες που μου δημιούργησε. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν μου είπε όυτε ένα συγγνώμη, ότι δεν μου είπε έστω κάτι να με μαλακώσει. Πως μπορώ να γιατρευτώ από όλα αυτά τα συναισθήματα, πόνος ντροπή, έλλειψη ενδιαφέροντος για τον εργασιακό μου χώρο μην τον δω, φόβος. άλλο το να πονάς γιατί χώρισες και άλλο όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που έχω μέσα στο κεφάλι μου.

Β.

 

Είναι προς τιμή σου που έχεις αρχές και είσαι ευαίσθητη, σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η απάτη και το ψέμα.

Έκανες ένα λάθος και δεν έχει καμιά έννοια να βασανίζεσαι γι αυτό, αυτό που πρέπει είναι να διδαχτείς για το μέλλον, ώστε να μην επαναλάβεις κάτι ανάλογο σε σένα και σε άλλα άτομα που δεν φταίνε.

Δεν γνώριζες πως ο Χ έχει σχέση και δημιούργησες μια σύντομη ιστορία μαζί του. Δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι ενοχή για την άλλη κοπέλα γιατί δεν γνώριζες την ύπαρξή της, απλώς ο Χ σας κορόιδεψε εξίσου και τις δυο και είναι ο μόνος υπεύθυνος. Εξάλλου και η κοπέλα του που είναι 2 χρόνια μαζί του έχει την ευθύνη της που δεν έχει καταλάβει το ποιόν του, ή μήπως το έχει καταλάβει αλλά δεν τολμά να φύγει;

Όμως πώς θα μπορούσες να το αποφύγεις όλο αυτό; Δουλεύετε μαζί με τον Χ, οπότε πώς μπόρεσε αυτός να διατηρήσει μυστική μια σοβαρή και μακροχρόνια σχέση από όλους στον επαγγελματικό σας χώρο; Πόσο εύκολα εμπιστεύεσαι ένα νέο φλερτ; Σε γνώρισε στον φιλικό του κύκλο; Αν όχι, δεν προβληματίστηκες; Ήταν εύκολη και ανεμπόδιστη η επικοινωνία σας; Αν όχι, δεν προβληματίστηκες;

Ένα άλλο λάθος που έκανες είναι να δημιουργήσεις σχέση στον επαγγελματικό σου χώρο. Εκεί, αν το τολμήσουμε, θα πρέπει να προχωρούμε σταδιακά με περίσκεψη, μόνο αν γνωρίζουμε καλά και εκτιμούμε το άτομο και αν κρίνουμε πως η σχέση έχει τις προδιαγραφές να εξελιχτεί σοβαρά,.

Το γεγονός πως έγινες θύμα ενός Χ δεν σημαίνει πως θα πρέπει να φοβάσαι στο εξής τις σχέσεις. Έμαθες από την άσχημη αυτή εμπειρία και στο μέλλον θα προστατεύεσαι καλύτερα. Έξαλλου δεν είναι όλοι οι άντρες απατεώνες… Υπάρχουν όλα τα είδη αντρών στον κόσμο, όπως εξάλλου και γυναικών.
Μην περιμένεις συγνώμη από τέτοιο άτομο… Απλώς αγνόησέ τον στη δουλειά, την καλημέρα σου και τίποτα άλλο και πρόσεξε μη χάσεις τη δουλειά σου από ένα λάθος σου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.