Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Όλα καλά, αλλά…

Είμαι 52 χρονών και η κόρη μου 18,5.  Έχουμε χωρίσει με το σύζυγό μου εδώ και 3 χρόνια και εδώ και ένα χρόνο ζω με το νέο μου σύντροφο, σε στενή επαφή με τα παιδιά μου και τον πρώην άνδρα μου που μένουν στο πατρικό μου σπίτι.  Έχουμε πολύ καλές σχέσεις αγάπης, εκτίμησης και ειλικρίνειας και μοιραζόμαστε όλοι μαζί όμορφες στιγμές.
Με την κόρη μου, η οποία γνωρίζει το νέο μου σύντροφο και τον συμπαθεί ιδιαίτερα και αυτός το ίδιο, έχουμε άριστη σχέση.  Σπουδάζει, είναι ένα πολύ θετικό πλάσμα, ευχάριστο, ζωντανό με πολύ έξυπνο χιούμορ και αγαπητή πολύ στις παρέες της.  Έχει μία σχέση περίπου ένα χρόνο με ένα νεαρό που δείχνουν να αγαπιούνται πολύ. 
Είναι εύσωμη και από μικρή σχεδόν παχύσαρκη με υποθυρεοειδισμό και πολλές προσπάθειες για δίαιτες.  Τελευταία το αγόρι της αντέδρασε λίγο για τα κιλά της που παλαιότερα έλεγε ότι τα λάτρευε. Αυτή την περίοδο ξεκίνησε πάλι μόνη της νέες προσπάθειες.
Από μικρή είχε νυχτερινή ενούρηση αλλά από ότι μου είπε πρόσφατα αυτό συνεχίζεται ακόμα και τώρα 1-2 φορές την εβδομάδα.  Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.

Χ

 

Η κατάσταση που μου περιγράφεις είναι πολύ καλή και κόρη σου δείχνει να μην έχει άλλο πρόβλημα πλην του βάρους της. Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε τι γίνεται στο υποσυνείδητο επίπεδο του κοριτσιού, πώς βίωσε την παχυσαρκία ως παιδί, πώς τα προβλήματα του γάμου σας και τη διαδικασία του χωρισμού μέχρι να ισορροπήσει ξανά το σύστημά σας. Τέτοιες καταστάσεις είναι πιθανό να την έχουν φορτίσει συναισθηματικά χωρίς να το συνειδητοποιεί. Το πάχος σε ένα νέο κορίτσι μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην αυτοεκτίμησή του.
Επιπλέον, ο θυρεοειδής είναι πολύ «ψυχικός» αδένας και μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά στην ψυχο-συναισθηματική μας ισορροπία.

Η νυχτερινή ενούρηση στην ενήλικη ζωή, αν δεν έχει σωματικά αίτια, ίσως οφείλεται σε προσπάθεια προσέλκυσης της προσοχής ή στην άμυνα της «παλινδρόμησης». Δηλαδή στην υποσυνείδητη προσπάθεια να επιστρέψει το άτομο στην κατάσταση του μωρού, όπου ίσως δεν είχε τα προβλήματα που έχει τώρα.

Θεωρώ απαραίτητο να κάνει το κορίτσι όλες τις ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες για το θυρεοειδή και για την ενούρηση. Όταν αντιμετωπιστεί το σωματικό μέρος, τότε θα πρέπει να ενταχτεί σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.