Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Friends with benefits

Είμαι λίγο πάνω από τα τριάντα και έχω μια πολύ καλή φίλη Χ που είναι η πρώτη κοπέλα που έκανα σεξ στα 18. Τότε ήμασταν για λίγο καιρό μαζί και στο τέλος χωρίσαμε. Από τότε όμως έχουμε μείνει πολύ καλοί φίλοι που αγαπιούνται πολύ. Επειδή δε μένουμε στην ίδια πόλη βλεπόμαστε δύο ή τρείς φορές το χρόνο αλλά επικοινωνούμε τέλεια.

Αυτή τα είχε φτιάξει με έναν κοινό μας φίλο που τον εκτιμώ πολύ για 7-8 χρόνια. Στο διάστημα αυτό βρισκόμασταν φιλικά αν και υπήρχε ένας ερωτισμός μεταξύ μας. Εγώ όμως δεν έκανα καμία κίνηση γιατί δεν ήθελα να χαλάσω τη σχέση τους. Μια νύχτα είμασταν μαζί και φιλήθηκε με έναν άλλο φίλο μου και τσακωθήκαμε χοντρα. Ζήλεψα πάρα πολύ. Στο τσακωμό απάνω ασυναίσθητα της είπα ότι είναι ο έρωτας της ζωής μου. Μετά από αυτό κάναμε να μιλήσουμε κανά χρόνο. Απομακρύνθηκα εντελώς. Στο μεσοδιάστημα αυτή χώρισε με τη σχέση της.

Μια μέρα μετά από ένα χρόνο που είχαμε να μιλήσουμε ήρθε και με πλησίασε ερωτικά. Από τότε για ενάμιση χρόνο περίπου τώρα, βρισκόμαστε που και που και έχουμε ερωτική σχέση. Στην αρχή απλώς απολάμβανα αυτές τις στιγμές χωρίς να σκέφτομαι κάτι άλλο. Αλλά σιγά σιγά την ερωτεύτηκα. Πριν από μέρες της είπα ότι τη θέλω για κάτι σοβαρό και όχι που και που. Μου είπε ότι με αγαπάει υπερβολικά, ότι τη περίοδο που δε μιλάγαμε αρρώστησε από αυτό και ότι αν είμαστε μαζί δε θα λειτουργήσει γιατί θα με πληγώσει. Έχω φάει κεραμίδα. Τη θέλω για σύντροφο ζωής και το συνειδητοποιώ τώρα. Κατηγορώ τον εαυτό μου που δε είχα καταλάβει τόσα χρόνια τίποτα. Τη σκέφτομαι συνέχεια, θέλω να γεράσουμε μαζί και δε ξέρω τι να κάνω.

Μ

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Σίγουρα με την Χ έχετε μια σχέση ζωής η οποία από τα 18 σας έχει περάσει διάφορα στάδια και εξακολουθείτε να είστε πολύ σημαντικοί ο ένας για τον άλλον.

Αυτή τη στιγμή όμως εσύ θέλεις σοβαρή σχέση μαζί της, ενώ εκείνη σε αγαπά σαν άνθρωπο και θέλει να είστε friends with benefits. Από το ιστορικό της Χ βλέπω πως είναι μάλλον ασταθής στις σχέσεις της:  έχει πολύχρονη σοβαρή σχέση και κάποιο βράδυ φιλιέται με τον φίλο Α, γεγονός που προκαλεί σκηνή ζήλειας και ερωτική εξομολόγηση από τον φίλο Β (δηλ εσένα). Ο σοβαρός δεσμός της, αμέτοχος προς το θέμα… Δεν μιλάτε ένα χρόνο, αρρωσταίνει από στενοχώρια αλλά δεν κάνει κίνηση να επανασυνδέσετε τη φιλία σας. Και ξαφνικά επανέρχεται με ερωτικές διαθέσεις για ελεύθερη ερωτική κατάσταση. Όλα αυτά μου δίνουν το στίγμα μιας κοπέλας που δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι σοβαρό και αποκλειστικό. Είναι έντιμη, σε εκτιμά, δεν θέλει να σε πληγώσει και σου το δήλωσε.

Εσύ ξαφνικά τη βλέπεις σοβαρά. Μην αυτοκατηγορείσαι, γιατί και νωρίτερα να το συνειδητοποιούσες, και πάλι δεν νομίζω πως η Χ θα ήταν έτοιμη για σχέση έτσι όπως την εννοείς εσύ τώρα. Επιπλέον, καλό είναι να δώσεις κι άλλο χρόνο στη σχέση σας, γιατί έχεις κι εσύ περάσει πολλές εναλλαγές συναισθημάτων με τη Χ και ίσως ο έρωτάς σου να είναι περαστικός.

Προτείνω λοιπόν να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη σχέση σου με τη Χ έτσι όπως είναι και να μην την πιέσεις. Είστε και οι δυο ευμετάβλητοι και η Χ δηλώνει ακατάλληλη για σοβαρή σχέση. Αφού είναι τόσο σημαντική για σένα, συνεχίστε έτσι, απλώς ζήτησέ της να βρίσκεστε συχνότερα και φρόντισε να ζείτε περισσότερο σαν ζευγάρι όταν βλέπεστε (δηλ να κάνετε κι άλλα πράγματα εκτός από σεξ) για να δείτε κατά πόσο ταιριάζετε και σε άλλο σχήμα και να ωριμάσει η σχέση σας.

Αν η Χ δεχτεί να έχετε πιο στενή επαφή, δεν χρειάζεται να της δώσετε όνομα και βλέπετε πώς θα πάει.

Αν δεν δεχτεί, μπορείτε να μείνετε έτσι όπως είστε σε ελεύθερη σχέση, αλλά φρόντισε να είναι κι από μέρους σου ελεύθερη η σχέση, δηλ να βλέπεις κι άλλες κοπέλες και να είσαι αποκεντρωμένος από τη Χ. Αν πάλι δεν αντέχεις πλεον αυτό το ελεύθερο σχήμα, καλύτερα  να προσανατολίζεσαι στο να φύγεις και ίσως να διατηρήσεις μαζί της μια φιλική επαφή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.